Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Hora από τους Batseva Dance Company, στα 47α Δημήτρια

Hora από τους Batseva Dance Company, στα 47α Δημήτρια

Η διάσημη χορευτική ομάδα «Batsheva Dance Company» από το Ισραήλ,  θα παρουσιάσει στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

… την παράσταση με τίτλο «Hora», στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων», το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21:00.


Ο τίτλος της παράστασης παραπέμπει σε έναν παραδοσιακό ισραηλίτικο χορό, που οι εργάτες χόρευαν στους αγρούς, στο τέλος μίας ημέρας σκληρής δουλειάς. Η ομάδα των  «Batsheva Dance Company» ιδρύθηκε το 1964 στο Τελ Αβίβ, από τη βαρόνη Batsheva de Rothschild και με την πλήρη υποστήριξη της φίλης της Martha Graham, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη του σύγχρονου χορού στο Ισραήλ.


Οι χορευτές εκπαιδεύτηκαν εντατικά στην τεχνική της Graham έχοντας το μοναδικό «προνόμιο» να παρουσιάζουν έργα της διάσημης αμερικανίδας χορογράφου. Τη δεκαετία του 1970 η ομάδα είχε κερδίσει στην Αμερική, την καθολική αποδοχή. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, αποτελεί ένα φαινόμενο από μόνη της, με τις τολμηρές εφευρετικές χορογραφίες, την έντονη σωματικότητα και την εκρηκτική ενέργεια των χορευτών. Το 1990 την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε ο Ohad Naharin, χορευτής της ομάδας από το 1974 και από τους πιο διακεκριμένους χορογράφους του κόσμου. Επί των ημερών του, η ομάδα οδηγήθηκε σε ένα περιπετειώδες όραμα, με τον ίδιο να δημιουργεί την επαναστατική τεχνική και χορογραφική γλώσσα Gaga, που εμπλούτισε την εκπαίδευση των χορευτών και τις χορογραφίες της ομάδας και του νεανικού της τμήματος, «Batsheva Ensemble». 


Σήμερα η ομάδα αποτελείται από 40 χορευτές από το Ισραήλ και το εξωτερικό και παρουσιάζει περί τις 250 παραστάσεις κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.


Συντελεστές της παράστασης:
Χορογραφία: Ohad Naharin
Σκηνικά - Φωτισμοί: Avi Yona Bueno
Κοστούμια: Anna Mirkin
Σχεδιασμός & Επιμέλεια φωτισμού: Maxim Waratt
Μουσική (διασκευές και ερμηνεία): Isao Tomita (με εξαίρεση το Data Matrix, μία σύνθεση του Ryoji Ikeda)

 

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και οι τιμές διαμορφώνονται στα 25, 20, 15 και 10 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης με κρητικούς χορούς στη Μεθοδία
15.12.2016 15:57
Μια εντυπωσιακή παράσταση κρητικών χορών με τους δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη και την επίλεκτη Ομάδα τους, παρουσιάζεται από 15 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:00 στην μουσική σκηνή Μεθοδία στον Βοτανικό.
Tomorrow,  από την Hellenic Dance Company στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
28.11.2016 15:42
H νέα σταθερή συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) εγκαινιάζεται με το έργο «Τοmorrow», την καινούργια παραγωγή της Hellenic Dance Company (ΗDC), που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3, την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.
In Spite Of Wishing And Wanting από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια
30.09.2016 14:05
Η παράσταση χορού In Spite Of Wishing And Wanting θα παρουσιαστεί από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια, στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
20.07.2016 10:58
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα έργα των Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Τόμας Χάουερτ στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
​Site Specific Dance Performances από τo project Inner Movers
08.04.2016 11:33
30 νέοι δημιουργούν 3 site-specific dance performances, σε 3 διαφορετικά μέρη και σας προσκαλούν να ανακαλύψετε τη δουλειά τους!