Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Από που πάνε για το κάστρο παρακαλώ, στο θέατρο Εν Αθήναις

Από που πάνε για το κάστρο παρακαλώ, στο θέατρο Εν Αθήναις

Το θέατρο Εν Αθήναις παρουσιάζει το παιδικό έργο με τίτλο «Από πού πάνε για το κάστρο , παρακαλώ;» από την ομάδα «Θέατρο Ρετρό»…

… από τις 20 Οκτωβρίου 2012 έως και τις 4 Μαίου 2013.

 

Μία παράσταση για το παιδί  και το παιδί μέσα μας


Το έργο   «Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ?» είναι βασισμένο σε Νορβηγικό μύθο και παρακολουθεί τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα  σ’ έναν μυστηριώδη λευκό αρκούδο που μιλάει, και μια φτωχή κοπέλα  που τον ακολουθεί στο πλούσιο κάστρο του,  με αντάλλαγμα τη σωτηρία απ’ την πείνα της φτωχής οικογένειας της.


Τα πράγματα όμως στη ζωή - όπως και στο παραμύθι μας - δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται και σύντομα το κορίτσι ανακαλύπτει ότι ο λευκός αρκούδος,  έχει ένα μυστικό όπου εκείνη θα πρέπει να αποδεχτεί και να ζήσει με αυτό γιατί αλλιώς θα πάθουν  και οι δύο μεγάλο κακό. Ένα δώρο της μητέρας της όμως που θέλει να την προστατεύσει  θα την οδηγήσει στο να κάνει ένα λάθος,  τις συνέπειες του οποίου θα πρέπει να δείτε την παράσταση μας  για ν’ ανακαλύψετε.


Μια παράσταση που μιλά για την δύναμη της αγάπης, της εμπιστοσύνης, τη σημασία της συγχώρεσης και των επιλογών στη ζωή,  καθώς και το πλήθος των δοκιμασιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν δύο νέοι τη σήμερον   -και την τότε- ημέρα μέχρι να κατορθώσουν να είναι ουσιαστικά μαζί και να κατακτήσουν το δικό τους  «...και ζήσαν αυτοί καλύτερα».


Λίγα λόγια για την ομάδα «Θέατρο Ρετρό»
Το «Θέατρο Ρετρό»είναι μια  ομάδα, αυθύπαρκτη και ανεξάρτητη,  με κύριο στόχο την παραγωγή και παρουσίαση παραστάσεων  που αφορούν το παιδί και το παιδί μέσα μας. Οι κώδικες της θεατρικής γραφής, δραματουργίας και υποκριτικής  της ομάδας, είναι εξίσου αναγνωρίσιμοι, απ’ τα παιδιά όσο κι από το ενήλικο κοινό και στοχεύουν στη διηλικιακή  κατεύθυνση του όλου εγχειρήματος. Οι άνθρωποι που αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της  ομάδας «Θέατρο Ρετρό» ( Αγγελική Φράγκου ηθοποιός-εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού,  Μαργαρίτα Κυραγιάννη νηπιαγωγός-συγγραφέας, Άννα Μαγουλιώτη θεατρολόγος-γλύπτρια) εκτός από την αγάπη τους για τα παιδιά και τις γνώσεις τους για την ουσιαστική τους ψυχαγωγία μοιράζονται το όνειρο, αν όχι το όραμα  για μια σειρά παραστάσεων στη διάρκεια των οποίων τα μάτια των ενήλικων θεατών θα εξομοιώνονται με τα μάτια των παιδιών.

 

…Τα παραμύθια είναι για να κοιμούνται τα παιδιά και να ξυπνούν οι μεγάλοι…


Η παράσταση έχει την δυνατότητα μεταφοράς και παρουσίασης στα σχολεία.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Συλληψη ιδέας -  Αγγελική Φράγκου, Μαργαρίτα Κυραγιάννη
Συγγραφή-Διασκευή Κειμένου -  Μαργαρίτα Κυραγιάννη
Σκηνοθεσία - Χορογραφία– Μάρθα Κλουκίνα
Επιμέλεια Μουσικής – Μάρθα Κλουκίνα - Δημήτρης Κατσιμίρης
Σκηνικά-Κοστούμια – Άννα Μαγουλιώτη
Σχεδιασμός γραφικών-Φωτογραφία- Νίκος Βουρλιώτης
Σχεδιασμός φωτισμού-Παύλος Μαυρίδης
Διεύθυνση Παραγωγής-Κλαίρη Γεωργακοπούλου
Παραγωγή-  «Θέατρο Ρετρό» - Αγγελική Φράγκου
Υπεύθυνη προβολής – Δέσποινα Κραουνάκη


ΠΑΙΖΟΥΝ
Δημήτρης Κατσιμίρης, Αγγελική Φράγκου, Μαρία Ψαθά

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κουκουμπλής από την ομάδα Μικρός Νότος στο Tempus Verum Εν Αθήναις
12.10.2016 16:23
Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει 3 λαϊκά παραμύθια, σε διασκευή-σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου («Το πιο γλυκό ψωμί», «Ο Κουκουμπλής», «Η Βασιλοπούλα και το άλας» στην παράσταση «Ο Κουκουμπλής»!
Περιπέτεια στη Σκουπιδανία στο Θέατρο Παραμυθίας
15.09.2016 16:25
Το Θέατρο Παραμυθίας μας προσκαλεί στην παράσταση Περιπέτεια στη Σκουπιδανία. Μία παράσταση οικολογικού ενδιαφέροντος, βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι, της Κατερίνας Μουρίκη, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου
26.08.2016 15:05
Το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, που είναι το αρχαιότερο Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο της πόλης του Αγρινίου, γιορτάζοντας το 2016 τα 70 χρόνια ανελλιπούς δράσης, προετοιμάζει για τον Νοέμβριο την παρουσίαση της νεανικής – εφηβικής μουσικής - θεατρικής παράστασης «Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος», που θα παρουσιαστεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα
13.05.2016 11:34
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα σε εικονογράφηση Αιμιλίας Κονταίου και σε διασκευή Τζέμη Τασάκου.
Ένα κάστρο ιστορίες, της Μάγδας Καπριανού στο Θέατρο Σοφούλη
11.03.2016 15:08
Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει το έργο της Μάγδας Καπριανού "Ένα Κάστρο Ιστορίες" σε σκηνοθεσία της Παυλίνας Χαρέλα.