Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αυλαία για το 3ο Φεστιβάλ Γυναικών!

Αυλαία για το 3ο Φεστιβάλ Γυναικών!

Δυο γυναίκες, μια ιταλίδα και μια ελληνίδα θα ρίξουν την αυλαία για το 3ο Φεστιβάλ Γυναικών του Café Αλάβαστρον

… την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21.30.


Μία ιταλίδα που μεγάλωσε με τα γκρεκάνικα τραγούδια στην πεδιάδα του Salento της Κάτω Ιταλίας και μια ελληνίδα που -ως νεότερο μέλος του συγκροτήματος encardia- έπεσε γρήγορα στα “βαθιά νερά” της μεσογείου, θα ρίξουν την αυλαία στο 3ο Φεστιβάλ Γυναικών του Cafe Αλάβαστρον!
 

Η μία, αναζητώντας ανεξάντλητα τα μυστικά της μουσικής παράδοσης των προγόνων της ως τις βαθύτερες ρίζες τους, πάλλεται ολόκληρη με τις σπαρακτικές μελωδίες απ’ τα τραγούδια της γης, της δουλειάς και της ξενιτιάς, κουβαλώντας μέσα της όλη τη μουσική απ’ τη ζωή των παππούδων του Salento.
 

Η άλλη, ανακατεύοντας με πειραματική διάθεση τα γήινα χρώματα απ’ τις μουσικές του κόσμου και τις... αράχνες, θα οδηγήσει σε μια σύμπραξη εφ’ όλης της ύλης και τους εκστατικούς ρυθμούς των ταμπουρέλων πέρα από τον Ατλαντικό...
 

σαξόφωνο: Σπύρος Νίκας
κιθάρα: Πάνος Χαρτάς
 ...συμμετέχουν μέλη του συγκροτήματος encardia

Σχετικές ειδήσεις
Κάθε ευχή και ένα τραγούδι, με την Χορωδία Rosarte στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.12.2016 12:39
Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές από όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία ROSARTE την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Με το Chronos και τη Δήμητρα Γαλάνη ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
09.09.2016 11:48
Με την παράσταση Chronos της Δήμητρας Γαλάνη, μία συνάντησή της με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες, κλείνει την αυλαία του Φεστιβάλ στο θέατρο του Αττικού Άλσους ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 9μ.μ.
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
Γράμματα από τη Γερμανία, των Μίκη Θεωδοράκη και Φώντα Λάδη στο Φεστιβάλ Αττικού Άλσους
06.07.2016 15:27
Με τη μουσική παράσταση Γράμματα από τη Γερμανία σε μουσική Μίκη Θεωδοράκη και ποίηση Φώντα Λάδη, ανοίγει την αυλαία του Φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Άλσους τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 9μ.μ. ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.
Αμάν Χαμάμ: παραμύθια, μουσικές και τραγούδια της Ανατολής στο PLAYGROUND for the arts
22.03.2016 11:15
Με τον τίτλο «Αμάν Χαμάμ» τέσσερις γυναίκες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του PLAYGROUND for the arts για δύο μόνο βραδιές τον Απρίλιο και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης με παραμύθια, μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένη από τη ζωή στα Χαμάμ.