Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά: Μια παράσταση για τον Μανόλη Αναγνωστάκη στο Θησείον

Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά: Μια παράσταση για τον Μανόλη Αναγνωστάκη στο Θησείον

«Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά» είναι ο τίτλος της παράστασης που σκηνοθετεί η Αλεξία Καλτσίκη και

θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Θησείον».


Πρόκειται για μια παράσταση της οποίας σπινθήρας αλλά και άξονας είναι μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία του Μισέλ Φάις με τον ποιητή στο σπίτι του, το Νοέμβριο του 1992.


Πάνω σ’ αυτή τη σπάνια ηχητική μαρτυρία η Αλεξία Καλτσίκη, ο Θανάσης Δόβρης (ερμηνεία), η Εύα Γουλάκου (σκηνογραφία) και ο Κωστής Κουσουλός (ηχητικός σχεδιασμός) δημιούργησαν έναν πυκνό μονόλογο 50’ λεπτών, όπου ένας μανιώδης αναγνώστης του Αναγνωστάκη, μέσα από μια προσχηματική ραδιοφωνική εκμπομπή, χωνεύει ποίηματα και σκέψεις του ποιητή με την μαγνητοφωνημένη αφήγησή του. Αναμοχλεύει, με σκηνικές δράσεις και ηχητικές υποσημειώσεις, λεπτομέρειες της πολιτικής, προσωπικής και λογοτεχνικής διαδρομής του. Στροβιλίζεται ανάμεσα στους «ακροατές» και στους «θεατές», σ’ ένα «παιχνίδι» μνήμης, παρέμβασης και σιωπής.

 


Η ηθοποιός Αλεξία Καλτσίκη, έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες στο θέατρο (Anatolie Vasiliev, Dimiter Gotscheff, Anton Houan, Λευτέρη Βογιατζή, Γιάννη Χουβαρδά, κ.ά.) και στον κινηματογράφο (Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κατερίνα Ευαγγελάκου, κ.ά), δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στη σκηνοθεσία με το «Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά».
Η παράσταση «Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Φιλίππων―Θάσου 2012.
 


Το «Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη με πρόλογο του Παντελή Μπουκάλα και επιμέλεια του Μ. Φάις.

   
Δραματουργική Επεξεργασία: Μισέλ Φάις
Σκηνοθεσία: Αλεξία Καλτσίκη
Ερμηνεία: Θανάσης Δόβρης
Σκηνογραφία: Εύα Γουλάκου
Ηχητικός σχεδιασμός: Κωστής Κουσουλός
 

Σχετικές ειδήσεις
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Δεύτερη παράταση στο Θησείον
10.01.2017 14:28
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται για δεύτερη φορά έως τις 11 Φεβρουαρίου 2017 προσθέτοντας 10 ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
Η παρέλαση, της Λούλας Αναγνωστάκη στο Θέατρο 104
22.12.2016 15:58
Το Θέατρο 104 παρουσιάζει την παράσταση του έργου της Λούλας Αναγνωστάκη, «Η παρέλαση» σε σκηνοθεσία Ρωμανού Καλοκύρη από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15.
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Η επιτυχία συνεχίζεται στο Θέατρο Θησείον
29.11.2016 10:15
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται έως τις 07 Ιανουαρίου 2017 ολοκληρώνοντας τη θεατρική της διαδρομή στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», της Γεωργίας Μαυραγάνη στο Θέατρο Θησείον
13.09.2016 11:00
Η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, μετά από μια σειρά παρουσιάσεων με μεγάλη αποδοχή σε Αγρίνιο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επανέρχεται στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, από τις 07 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις μόνο.
Η Παρέλαση, της Λούλας Αναγνωστάκη στον Πολυχώρο Underground
31.08.2016 14:57
Στον Πολυχώρο UNDERGROUND παρουσιάζεται η παράσταση «Η Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:30.