«Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά» είναι ο τίτλος της παράστασης που σκηνοθετεί η Αλεξία Καλτσίκη και

θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Θησείον».

Πρόκειται για μια παράσταση της οποίας σπινθήρας αλλά και άξονας είναι μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία του Μισέλ Φάις με τον ποιητή στο σπίτι του, το Νοέμβριο του 1992.

Πάνω σ’ αυτή τη σπάνια ηχητική μαρτυρία η Αλεξία Καλτσίκη, ο Θανάσης Δόβρης (ερμηνεία), η Εύα Γουλάκου (σκηνογραφία) και ο Κωστής Κουσουλός (ηχητικός σχεδιασμός) δημιούργησαν έναν πυκνό μονόλογο 50’ λεπτών, όπου ένας μανιώδης αναγνώστης του Αναγνωστάκη, μέσα από μια προσχηματική ραδιοφωνική εκμπομπή, χωνεύει ποίηματα και σκέψεις του ποιητή με την μαγνητοφωνημένη αφήγησή του. Αναμοχλεύει, με σκηνικές δράσεις και ηχητικές υποσημειώσεις, λεπτομέρειες της πολιτικής, προσωπικής και λογοτεχνικής διαδρομής του. Στροβιλίζεται ανάμεσα στους «ακροατές» και στους «θεατές», σ’ ένα «παιχνίδι» μνήμης, παρέμβασης και σιωπής.

Η ηθοποιός Αλεξία Καλτσίκη, έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες στο θέατρο (Anatolie Vasiliev, Dimiter Gotscheff, Anton Houan, Λευτέρη Βογιατζή, Γιάννη Χουβαρδά, κ.ά.) και στον κινηματογράφο (Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κατερίνα Ευαγγελάκου, κ.ά), δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στη σκηνοθεσία με το «Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά».

Η παράσταση «Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Φιλίππων―Θάσου 2012.

Το «Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη με πρόλογο του Παντελή Μπουκάλα και επιμέλεια του Μ. Φάις.

   
Δραματουργική Επεξεργασία: Μισέλ Φάις
Σκηνοθεσία: Αλεξία Καλτσίκη
Ερμηνεία: Θανάσης Δόβρης
Σκηνογραφία: Εύα Γουλάκου
Ηχητικός σχεδιασμός: Κωστής Κουσουλός