Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Νύχτες Πρεμιέρας: Δ΄Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Νύχτες Πρεμιέρας: Δ΄Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote» παρουσιάζει στον κινηματογράφο Ideal την Κυριακή …

23 Σεπτεμβρίου 2012 το Δ΄Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους.

 

Eight-Minute Deadline

Σε ένα κόσμο που δεν επιτρέπονται λάθη, η τήρηση των διοριών είναι υποχρεωτική. Eνας ταχυδρόμος έχει να παραδώσει ένα γράμμα μέσα σε οκτώ λεπτά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο καθήκον και το συναίσθημα. Ζει στιγμές πάθους και έρωτα, αψηφώντας όλους τους κανόνες.

Σκηνοθεσία / Director : Zina Papadopoulou, Petros Papadopoulos – Διάρκεια / Duration : 8'

 

Ουκ αν Λάβοις

Η Σοφία ζητά απ' τη γειτόνισσά της λίγη ζάχαρη.
Σκηνοθεσία / Director : Nansy Spetsioti – Διάρκεια / Duration : 3' 2''

 

Family Tree

Σε ενα υποβαθμισμένο προάστιο της Αθήνας, μία κρίσιμη μέρα στη ζωή τριών ανθρώπων.
Σκηνοθεσία / Director : Fokion Bogris – Διάρκεια / Duration : 10'

 

Ιαση

Δύο ασθενείς στο ίδιο δωμάτιο. Ο ένας απ' τη μεριά του παραθύρου και ο άλλος απ' τη μεριά της πόρτας. Μόνο αυτός δίπλα απ' το παράθυρο μπορεί να δει έξω και περιγράφει στον άλλο τί συμβαίνει. Εκείνος με την σειρά του, σχεδιάζει στο χαρτί τις εικόνες που ακούει. Επικοινωνούν αλλά η σχέση τους θα διακοπεί απότομα.

Σκηνοθεσία / Directors : Chrisanthos Margonis, Stavroula Germanakou Kopsini – Διάρκεια / Duration: 10'07''
807

Ενας άντρας συναντάει μια γυναίκα σ' ένα αστικό λεωφορείο.

Σκηνοθεσία / Director : Alexandros Skouras – Διάρκεια / Duration : 10'18''

 

To Ραντεβού

Μια γυναίκα και ένας άντρας συναντιούνται στη βιβλιοθήκη . Εκεί ο χρόνος κινείται σε σπειροειδή μορφή. Το πραγματικό και το φανταστικό είναι ζήτημα οπτικής γωνίας και η μόνη αλήθεια ίσως βρίσκεται στον ενεστώτα.

Σκηνοθεσία / Director : Giota Zisi – Διάρκεια / Duration : 09'20''

Πιγκουίνοι

« ... οι πιγκουίνοι όταν βλέπουνε τους πάγους γύρω τους να λιώνουνε και δεν ξέρουν από πού να πιαστούν και πώς να γλιτώσουν, από την τρέλα την πολλή κι από το φόβο που 'χουν ορμάνε να φάει ο ένας τον άλλον ...» Βασισμένο στο διήγημα «Πιγκουίνοι Εξω απ' το Λογιστήριο» του Χρήστου Οικονόμου .

Σκηνοθεσία / Director: Dimitris Zahos – Διάρκεια/ Duration :16'

 

The Fartist

Eνας έφηβος βλέπει στην τηλεόραση την Αθήνα να καίγεται σε κάποια διαδήλωση. Οργίζεται και ετοιμάζει μια βόμβα μολότοφ. Παίρνει τους δρόμους με κατεύθυνση τα επεισόδια. Κάτι όμως θʼ αλλάξει μέσα του.

Σκηνοθεσία / Director: Costas Fatsis – Διάρκεια / Duration : 3'

 

Half-Board Heaven

Μεγαλοδικηγόρος λαμβάνει μια πρόσκληση για επαγγελματικό ραντεβού. Οταν φθάνει στο σημείο, τον περιμένει ένας άντρας με δυσδιάκριτα χαρακτηριστικά, με τον οποίο ξεκινούν μια συζήτηση που καταλήγει στην αποκάλυψη μυστικών που στοιχειώνουν και τους δύο.

Σκηνοθεσία / Director : George Ktistakis – Διάρκεια / Duration : 10'23''

 

Η Μεγάλη Κομπίνα

Ο Μάκης και ο Ανέστης πίνουν φραπέ και κάνουν σχέδια για τη μεγάλη κομπίνα που θα τους αλλάξει τη ζωή. Μια φορά την εβδομάδα, η γυναίκα του Ανέστη, θα «επισκέπτεται» το αφεντικό τους σε αντάλλαγμα ένα μαγαζί. Ποια είναι η λεπτή γραμμή μεταξύ ηθικής και συμφέροντος;

Σκηνοθεσία / Director : Thodoris Vournas – Διάρκεια / Duration : 10'40''

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των διαγωνιζόμενων ταινιών
03.10.2016 10:45
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας έφτασε στο τέλος του τιμώντας με τη Χρυσή Αθήνα την ταινία Inhebek Hedi / Η Ιστορία του Χέντι, του Μοχάμεντ Μπεν Άτια.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών
26.09.2016 14:54
Σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.
White Collar: Ελληνική Ταινία Μικρού Μήκους με θέμα την ελληνική κρίση βραβεύεται στο εξωτερικό
22.12.2015 14:26
Η ελληνική ταινία μικρού μήκους, White Collar, βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πρεμιέρας της στο Sand Dune International Short Film Festival της Ινδίας.
Athens Film Lab: Η Αθήνα μέσα από επτά ταινίες μικρού μήκους στο Δαναό!
14.12.2015 16:15
To Athens Film Lab, το παράλληλο τμήμα κινηματογραφικής δημιουργίας που εγκαινίασε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ολοκληρώνεται με την ειδική προβολή των επτά ταινιών μικρού μήκους με θέμα την Αθήνα, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ 1, με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας).