Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Πλάνο Β, έκθεση χαρακτικής στο Μέγαρο Εϋνάρδου

Πλάνο Β, έκθεση χαρακτικής στο Μέγαρο Εϋνάρδου

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών διοργανώνουν την έκθεση με τίτλο «Πλάνο Β», που θα διαρκέσει…

… από τη 1 έως και τις 27 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών και θα στεγαστεί στο Μέγαρο Εϋνάρδου.


Στην έκθεση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της χαράκτριας Τόνιας Νικολαΐδη, παρουσιάζονται στο ισόγειο του κτιρίου έργα 43 καλλιτεχνών, μελών της Ένωσης Χαρακτών. Ο γενικός τίτλος του φεστιβάλ, αλλά και της παρούσας έκθεσης, είναι Plan B. Ένας τίτλος που συνδέει, από τη μια, τις εκδηλώσεις με τη σημερινή πραγματικότητα της ματαίωσης σχεδίων και ονείρων και της ανάγκης για ένα νέο όραμα ανόρθωσης της κοινωνίας, και, από την άλλη, ορίζει κάποιες κατευθύνσεις σχετικές με τη διαδικασία της καλλιτεχνικής πράξης.


Στον δεύτερο όροφο του κτιρίου φιλοξενείται μία ακόμη ενδιαφέρουσα έκθεση, με τίτλο (Α)ορατές πόλεις – τίτλο που ταιριάζει με το περιεχόμενό της. Πρόκειται για την παρουσίαση ενός καλλιτεχνικού βιβλίου (livre d’artistes) φιλοτεχνημένου στο χέρι, που αποτελείται από δεκαεπτά επιλεγμένα χαρακτικά έργα μιας ομάδας σπουδαστριών και σπουδαστών του Εργαστηρίου Χαρακτικής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την επίβλεψη του καθηγητή Μανόλη Γιανναδάκη.


Παράλληλα, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 εγκαινιάζεται στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Αμερικής 13, η έκθεση του  Μάρκου Ζαβιτζιάνου «Χαρακτικά», στις 8.00 μ.μ. Ο Μάρκος Ζαβιτσιάνος θεωρείται ένας από τους πρωτεργάτες της νεοελληνικής  χαρακτικής. Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από τις Συλλογές του ΜΙΕΤ, της Αlpha Bank και του Ανδρέα Δεληβοριά.

Σχετικές ειδήσεις
Μέμος Μακρής. Από την Αθήνα στο Παρίσι 1934 - 1950, έκθεση από το ΜΙΕΤ στο Μέγαρο Εϋνάρδου
09.12.2016 13:31
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει στον πρώτο όροφο του Μεγάρου Εϋνάρδου την έκθεση Μέμος Μακρής. Από την Αθήνα στο Παρίσι 1934 - 1950, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, στις 8 μμ.
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
Χρόνης Μπότσογλου. Απέναντι του βουνού: έκθεση στο  Μέγαρο Εϋνάρδου
06.10.2016 13:46
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει στο Μέγαρο Εϋνάρδου την έκθεση Χρόνης Μπότσογλου. Απέναντι του βουνού, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στις 8 μμ.
Σχέδια και μνήμες: έκθεση του Δημοσθένη Κοκκινίδη στο Μέγαρο Εϋνάρδου
20.05.2016 15:10
Την Τρίτη 1 Ιουνίου 2016 το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει στο Μέγαρο Εϋνάρδου την έκθεση του Δημοσθένη Κοκκινίδη, Σχέδια και μνήμες.
Στίγματα πορείας - Ίχνη Σπουδών: έκθεση του γλύπτη Θόδωρου στο Μέγαρο Εϋνάρδου
02.03.2016 13:26
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου, Στίγματα πορείας – Ίχνη Σπουδών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.