Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το μεγάλο μας τσίρκο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου στα Αισχύλεια 2012

Το μεγάλο μας τσίρκο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου στα Αισχύλεια 2012

Το φεστιβάλ « Αισχύλεια 2012» στην Ελευσίνα παρουσιάζει την παράσταση «Το Μεγάλο μας τσίρκο» την Παρασκευή …

21 Σεπτεμβρίου 2012.

Το φετινό καλοκαίρι η Θεατρική Σκηνή θα παρουσιάσει το έργο του “Πατριάρχη” του νεοελληνικού θεάτρου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, “Το Μεγάλο μας Τσίρκο”.

 

Έργο εμβληματικό, ένα ρωμαίικο πανόραμα που πάνω του ακουμπά η ιστορία της Ελλάδας, οι καημοί και τα όνειρα της φυλής μας.
 

Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας

Ώρα έναρξης: 20:30

Είσοδος Ελεύθερη
Ένα σπονδυλωτό οδοιπορικό που διατρέχει ανάγλυφα και γλαφυρά την ιστορία της ελληνικής φυλής από την Αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο , την Παλιγγενεσία του 21', τη Βαυαροκρατία, τη σαθρή εθνική συνείδηση των απογόνων του 21', τα Βενιζελικά, τη Μικρά Ασία, τον ξεριζωμό, τον πόλεμο του '40, τη Γερμανική κατοχή, τις μέρες του Πολυτεχνείου.

 


Κάθε σκηνή , κάθε επεισόδιο σχολιάζεται με τραγούδι και χορό έτσι ώστε να ολοκληρώνεται μια ζωντανή θεατρική εικόνα των ιστορικών, πολιτικών, πολιτισμικών και κοινωνικών εκφάνσεων του ελληνισμού.
 

Σταθήκαμε με σεβασμό στο περιεχόμενο του έργου και με εντιμότητα στις προ-θέσεις του συγγραφέα.
Στην παράστασή ακούγεται η εξαιρετική μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου, εμπνευσμένη από τη Δημοτική μας παράδοση, μουσική της πρώτης ιστορικής παράστασης που ανέβασε ο θίασος Τζένης Καρέζη – Κώστα Καζάκου, με τη μοναδική ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη και με μουσικές πινελιές που έγραψε για την παράστασή μας ο Δημήτρης Ανδρώνης.


 
Με τα χρώματα της φωνής του ο Νίκος Ξυλούρης εκφράζει το παράπονο, τον πόνο, την ελπίδα και την περηφάνεια του Έλληνα, του πάντα ευκολόπιστου και πάντα προδομένου.
 Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Θεοδώρου, η μουσική επιμέλεια και η διδασκαλία των τραγουδιών του Δημήτρη Ανδρώνη, οι χορογραφίες της Χριστίνας Μαυριανού και ο σκηνικός διάκοσμος της Μαρίνας Τερζή.
 
Παίζουν:

Γιάννης Βαμποράκης, Μαρία Λιβάνιου, Γιάννος Γαβαλάς, Βασίλης Βαβουράκης, Τάσος Δουδωνής, Σταύρος Χανάς, Έλενα Κακαρή, Ελένη Πέππα, Βάσω Σπανούδη, Δημήτρης Κεφάλας, Χριστίνα Μαυριανού, Φλώρα Καλογρίδου, Χριστίνα Ποδάρα, Λευτέρης Μαυριανός, Μαριάννα Μπούτρου, Νατάσσα Μενή, Νάντια Μπαρμπούτη, Όλγα Ζώτου, Κατερίνα Τζουβαλά
 

Σχετικές ειδήσεις
Δάφνες και Πικροδάφνες, από τη Θεατρική Ομάδα ENIGMA στο Θέατρο Αμαλία
10.02.2017 15:35
Τη διαχρονική πολιτική κωμωδία των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά «Δάφνες και Πικροδάφνες» σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιηλίδη θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα Enigma από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Θέατρο Αμαλία, στη Θεσσαλονίκη.
Η Ασπίς και το Συμπόσιο, Μενάνδρου και Λουκιανού στα Αισχύλεια 2016
08.08.2016 12:59
«Η ασπίς και το συμπόσιο», η μεγάλη υπερπαραγωγή της εταιρείας «Ανθός», έχοντας ήδη διανύσει ένα μεγάλο κύκλο παραστάσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 στο ανοικτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2016» του Δήμου Ελευσίνας.
Ο Κρητικός του Διονύσιου Σολωμού από τον Μάριο Ιορδάνου στα Αισχύλεια 2016
15.07.2016 14:24
Τα Αισχύλεια 2016 φιλοξενούν στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο του θεσμού «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», την παράσταση Ο Κρητικός, το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016.
Το Μεγάλο Μας Τσίρκο του Ι. Καμπανέλλη στο Θέατρο Φαργκάνη
28.03.2016 14:38
«Το Μεγάλο Μας Τσίρκο» του Ι. Καμπανέλλη, ένα έργο γεμάτο Ελλάδα, μετά την επιτυχία που σημείωσε στον Πολυχώρο Nodo Junior, θα παρουσιαστεί για 4 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Φαργκάνη στις 15-16-17-18 Απριλίου 2016, στις 21:15, από την Εταιρεία Θεάτρου Λαμπιόνι.
Βάκχες, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου για 2η χρονιά στη Μόσχα
04.03.2016 11:24
Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται στο ιστορικό Electro Theatre Stanislavsky της Μόσχας οι παραστάσεις των "Βακχών" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.