Το φεστιβάλ «Αισχύλεια 2012» στην Ελευσίνα παρουσιάζει την παράσταση «Το Μεγάλο μας τσίρκο» την Παρασκευή …

21 Σεπτεμβρίου 2012.
Το φετινό καλοκαίρι η Θεατρική Σκηνή θα παρουσιάσει το έργο του “Πατριάρχη” του νεοελληνικού θεάτρου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, “Το Μεγάλο μας Τσίρκο”.

Έργο εμβληματικό, ένα ρωμαίικο πανόραμα που πάνω του ακουμπά η ιστορία της Ελλάδας, οι καημοί και τα όνειρα της φυλής μας.

Παλαιό Ελαιουργείο – Παραλία Ελευσίνας

Ώρα έναρξης: 20:30

Είσοδος Ελεύθερη
Ένα σπονδυλωτό οδοιπορικό που διατρέχει ανάγλυφα και γλαφυρά την ιστορία της ελληνικής φυλής από την Αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο, την Παλιγγενεσία του 21′, τη Βαυαροκρατία, τη σαθρή εθνική συνείδηση των απογόνων του 21′, τα Βενιζελικά, τη Μικρά Ασία, τον ξεριζωμό, τον πόλεμο του ’40, τη Γερμανική κατοχή, τις μέρες του Πολυτεχνείου.

Κάθε σκηνή, κάθε επεισόδιο σχολιάζεται με τραγούδι και χορό έτσι ώστε να ολοκληρώνεται μια ζωντανή θεατρική εικόνα των ιστορικών, πολιτικών, πολιτισμικών και κοινωνικών εκφάνσεων του ελληνισμού.

Σταθήκαμε με σεβασμό στο περιεχόμενο του έργου και με εντιμότητα στις προ-θέσεις του συγγραφέα.
Στην παράστασή ακούγεται η εξαιρετική μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου, εμπνευσμένη από τη Δημοτική μας παράδοση, μουσική της πρώτης ιστορικής παράστασης που ανέβασε ο θίασος Τζένης Καρέζη – Κώστα Καζάκου, με τη μοναδική ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη και με μουσικές πινελιές που έγραψε για την παράστασή μας ο Δημήτρης Ανδρώνης.

 
Με τα χρώματα της φωνής του ο Νίκος Ξυλούρης εκφράζει το παράπονο, τον πόνο, την ελπίδα και την περηφάνεια του Έλληνα, του πάντα ευκολόπιστου και πάντα προδομένου.
 Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Θεοδώρου, η μουσική επιμέλεια και η διδασκαλία των τραγουδιών του Δημήτρη Ανδρώνη, οι χορογραφίες της Χριστίνας Μαυριανού και ο σκηνικός διάκοσμος της Μαρίνας Τερζή.
 
Παίζουν:

Γιάννης Βαμποράκης, Μαρία Λιβάνιου, Γιάννος Γαβαλάς, Βασίλης Βαβουράκης, Τάσος Δουδωνής, Σταύρος Χανάς, Έλενα Κακαρή, Ελένη Πέππα, Βάσω Σπανούδη, Δημήτρης Κεφάλας, Χριστίνα Μαυριανού, Φλώρα Καλογρίδου, Χριστίνα Ποδάρα, Λευτέρης Μαυριανός, Μαριάννα Μπούτρου, Νατάσσα Μενή, Νάντια Μπαρμπούτη, Όλγα Ζώτου, Κατερίνα Τζουβαλά