Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μπάμπης Παπαδόπουλος και Ακούστικ Σετ, στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

Μπάμπης Παπαδόπουλος και Ακούστικ Σετ, στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας, θα φιλοξενήσει τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και το «Ακούστικ σετ»…

… την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.30.


Τη δική τους σύγχρονη ματιά της ελληνικής μουσικής μας μεταφέρουν ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και το «Ακούστικ σετ», την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30, αφήνοντας το δικό τους χρώμα στον φθινοπρωρινό καμβά του κήπου του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας .


Συνδυάζοντας ηχοχρώματα της λαϊκής μουσικής, της σύγχρονης αρμονίας και αβανγκάρντ-τζαζ αυτοσχεδιασμών και με μία μινιμαλιστικής αισθητικής προσέγγιση των συνθέσεων, το ακουστικό αυτό μουσικό σχήμα, που ξεκίνησε την κοινή του πορεία τον Δεκέμβριο του 2010, παρουσιάζει κομμάτια από τους δύο προσωπικούς δίσκους του Μπάμπη Παπαδόπουλου, «Σκηνές από ένα ταξίδι» και «Από την σπηλιά του Δράκου».


Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, κιθαρίστας και συνθέτης του θρυλικού σχήματος ΤΡΥΠΕΣ, ενορχηστρωτής των δίσκων “Βραχνός Προφήτης” και “Αγρύπνια” του Θανάση Παπακωνσταντίνου , που αποτέλεσαν τομή στην ελληνική δισκογραφία , δημιουργός των Λαϊκεδέλικα, στενός συνεργάτης του Σωκράτη Μάλαμα, του Γιώργου Χριστιανάκη και μέλος του σχήματος “Χειμερινοί Κολυμβητές”, θα μας παρουσιάσει μαζί με τους Φώτη Σιώτα (βιόλα), Μιχάλη Βρέττα (βιολί), Διονύση Μακρή (κοντραμπάσο) και Δημήτρη Βλαχομήτρο (μπουζούκι), διασκευές από ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του \'30 και άλλες μουσικές ιστορίες “από τη σπηλιά του δράκου”...


Διοργάνωση specs ‘n’ arts artist management & promotions
Συνδιοργάνωση: Δισκοπωλείο Νίκος Ξυλούρης σε συνεργασία με τη specs ‘n’ arts παρουσιάζουν επτά συναυλίες στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη

 - Κέντρο Εθνομουσικολογίας

Σχετικές ειδήσεις
Σταύρος Λάντσιας, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος & Γιώργος Καλούδης στην Αγγλικανική Εκκλησία
20.01.2017 14:09
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με βάση τις μελωδικές του συνθέσεις. Μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε τους φυσικούς ήχους των μουσικών οργάνων σ΄ έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής.
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Το Κατά Μάρκον Πάθη, opus 94, του Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Μουσείο Μπενάκη
12.04.2016 10:19
Στα πλαίσια των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 2016, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, το ορατόριο του Φιλίππου Τσαλαχούρη "Κατά Μάρκον Πάθη" opus 94.
Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος live στο Ίλιον Plus
07.03.2016 13:33
Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος κατεβαίνει για δεύτερη φορά φέτος στην Αθήνα στο Ίλιον Plus για ένα ακουστικό ταξίδι με αποσπάσματα από την προσωπική δισκογραφική του πορεία.