Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, στο Θέατρο Αθήναιον

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, στο Θέατρο Αθήναιον

Το Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη, θα φιλοξενήσει στην παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, στο πλαίσιο της χειμερινής περιόδου 2012-2013

… το αριστούργημα του Ιουλίου Βερν με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», σε θεατρική απόδοση Γιάννη Δεληγιάννη.


Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης (βραβείο Δημήτρης Χόρν 2006)
 

 
Ο Θίασος του Γιάννη Χριστόπουλου επισκέπτεται την πόλη μας για 8η συνεχή χρονιά πάντα με ποιοτικές παραστάσεις. "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών και άνω,  ανεβαίνει στο σανίδι από ένα θίασο με αξιόλογος ταλαντούχους ηθοποιούς, και την εμπνευσμένη σκηνοθετική καθοδήγηση του ΚΩΣΤΑ ΓΑΚΗ.

 

Ατμόπλοια, Αερόστατα, Ατμοτρένα και ακόμα πάρα πολλά σκηνικά,  καθώς και τα 35 εντυπωσιακά κοστούμια θα δώσουν μοναδική ατμόσφαιρα στη παράσταση!    Η παράσταση θα μας ταξιδέψει μαγικά σε 4 Ηπείρους, μιλώντας τις γλώσσες 9 χωρών,  "παίζοντας" διαδραστικά με τους μικρούς θεατές . οι οποίοι θα γνωρίσουν πρωτόγνωρους τόπους, παράξενους λαούς!
 

Μία παράσταση, που ταξιδεύει σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ, είναι έτοιμη να σας ταξιδέψει σε όλο τον ΚΟΣΜΟ! Κλείστε λοιπόν θέση στο πιο συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι που ζήσατε ποτέ!
 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
"Είμαστε στο 1872 σε μία εποχή που το αεροπλάνο και το αυτοκίνητο δεν έχουν ακόμα εφευρεθεί, ο Φιλέας Φόγκ, ένας ιδιόρρυθμος Άγγλος αριστοκράτης, στοιχηματίζει είκοσι χιλιάδες λίρες! ότι μπορεί να κάνει το  "ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ" !!! Έτσι λοιπόν ξεκινάει μαζί με τον υπηρέτη του τον Πασπαρτού ένα περιπετειώδες ταξίδι,  στο οποίο όμως θα αντιμετωπίσει και απίστευτους κινδύνους..."
 
 
Σκηνοθεσία-Μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ, Θεατρική Απόδοση ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ,
Κοστούμια ΣΗΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ, Κινησιολογία ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ,
Σκηνογραφία ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΛΗ, Κατασκευές σκηνικών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥ
 

Σχετικές ειδήσεις
Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες, για 3η χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
11.10.2016 11:22
Το συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες, που σημείωσε τεράστια επιτυχία και αγαπήθηκε πέρυσι και πρόπερσι από το κοινό, συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής για 3η χρονιά!
Ο γύρος του κόσμου...σε 80 λεπτά, από το μουσικό σύνολο Πασπαρτού στο ΚΕΤ
22.12.2015 10:17
Το μουσικό σύνολο «Πασπαρτού» παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, μια μουσική-εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά 4 έως 104 ετών με τίτλο Ο γύρος του κόσμου...σε 80 λεπτά.
Ο Ερωτόκριτος για 3 ακόμα βραδινές παραστάσεις στο Θέατρο Αθήναιον
18.11.2015 17:14
Η πρώτη παρουσίαση συγκλόνισε! Το ζητήσατε... ξαναέρχεται! Μια παράσταση γεμάτη από τη δύναμη και την ομορφιά του λόγου, τη σκέψη αλλά και τη μουσικότητα της γλώσσας μας, ένα σπουδαίο έργο της νεοελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας κληρονομιάς, ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, επανέρχεται για τρεις ακόμα βραδιές στην Νεανική Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον! 
Ο γύρος του κόσμου... σε 80 λεπτά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
03.11.2015 14:45
Το Κέντρο Ελέχγου Τηλεοράσεων φιλοξενεί και πάλι το μουσικό σύνολο «Πασπαρτού» και την παράσταση Ο γύρος του κόσμου... σε 80 λεπτά.
Τι και τι το κατιτί, στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον
21.10.2015 15:27
Η Βρεφική Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον ανοίγει αυλαία την 1η Νοεμβρίου 2015, με την παράσταση «Τι και τι το κατιτί», απευθυνόμενη σε παιδιά από 6 μηνών έως 3 ετών.