Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η ξενιτιά το χαίρεται, στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

Η ξενιτιά το χαίρεται, στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Κέντρο Εθνομουσικολογίας Φοίβου Ανωγειανάκη, θα φιλοξενήσει μια βραδιά με τίτλο «Η ξενιτιά το χαίρεται»…

… την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.30.


Σκιές, συναισθήματα και πλούσιες μουσικές εικόνες από την ξενιτιά, την παράδοση της Σμύρνης, αλλά και τη ρεμπέτικη μουσική έρχεται να μας δώσει την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30, ο Γιώργος Τζώρτζης με μία εκλεκτή παρέα μουσικών και τη μοναδική σκηνική παρουσία του καραγκιοζοπαίκτη Άθω Δανέλλη, στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - Κέντρο Εθνομουσικολογίας Φοίβου Ανωγειανάκη.


Ο Γιώργος Τζώρτζης, ερμηνευτής και τραγουδοποιός , παθιασμένος από παιδί με τη μουσική, την οποία ακολουθεί μέχρι σήμερα σαν ενας γυρολόγος συναισθημάτων και νοημάτων, θα μας παρασύρει με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του και μέσα από ένα αφιέρωμα σε σμυρναίικα, αγαπημένα ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια.


Ο Άθως Δανέλλης με τη σειρά του, ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες που εργάζεται για την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του Ελληνικού Καραγκιόζη, θα γεμίσει τον κήπο του μουσείου με εικόνες και ιστορίες από μία άλλη εποχή...


Μαζί τους οι Κώστας Δουμουλιάκας (μπουζούκι, τραγούδι), Αντιγόνη Μπούνα (κιθάρα, τραγούδι) και Δημήτρης Γκίνης (ακορντεόν).


Διοργάνωση: specs ‘n’ arts artist management & promotions
Συνδιοργάνωση: Δισκοπωλείο Νίκος Ξυλούρης σε συνεργασία με τη specs ‘n’ arts παρουσιάζουν επτά συναυλίες στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - Κέντρο Εθνομουσικολογίας Φοίβου ΑνωγειανάκηΣχετικές ειδήσεις
Σταύρος Λάντσιας, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος & Γιώργος Καλούδης στην Αγγλικανική Εκκλησία
20.01.2017 14:09
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με βάση τις μελωδικές του συνθέσεις. Μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε τους φυσικούς ήχους των μουσικών οργάνων σ΄ έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής.
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.
Το Κατά Μάρκον Πάθη, opus 94, του Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Μουσείο Μπενάκη
12.04.2016 10:19
Στα πλαίσια των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 2016, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, το ορατόριο του Φιλίππου Τσαλαχούρη "Κατά Μάρκον Πάθη" opus 94.