Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Reclaiming the Past, Regaining the Real festival, στο About

Reclaiming the Past, Regaining the Real festival, στο About

Ο Χώρος Πολιτισμού About, η Counting Art, η ορχήστρα Camerata Europaea (Berlin) και η ορχήστρα Camerata Europaea Youth (Innsbruck)

… διοργανώνουν από κοινού το Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών με τίτλο «Reclaiming the Past, Regaining the Real festival», από 22 Σεπτεμβρίου έως και 14 Οκτωβρίου 2012, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των Μαρία Αλούπη και Μαρία Μακράκη.

 

Την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου είναι οι τελευταίες ημέρες που μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση "Επιστρέφοντας από την Ουτοπία / Νέα Πραγματικότητα" 5 - 9 το απόγευμα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Reclaiming the Past, Regaining the Real / beta version που θα ολοκληρώσει τις πρώτες δράσεις του στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Οκτωβρίου με το δεύτερο μουσικό & εικαστικό non stop πρόγραμμά του από τις 7 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει ζωντανή οργανική μουσική , ηλεκτροακουστική μουσική. Ενδιάμεσα του προγράμματος γίνονται προβολές videos και οι προβολές animation από την σειρά Animacall_The Animation Project σε επιμέλεια/παραγωγή του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.


Πιο αναλυτικά

Το ευρύ φάσμα και οι νέες τάσεις της σύγχρονης μουσικής και των εικαστικών τεχνών σε διάλογο με τα νέα μέσα και τις εφαρμογές της τεχνολογίας στις τέχνες, σε μία διοργάνωση που επιχειρεί να ερευνήσει το σημείο συνάντησης της μουσικής τέχνης με τις εικαστικές τέχνες, τις επιστήμες και τη θεωρία.  To Reclaiming the Past, Regaining the Real festival //beta version είναι το νέο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής και εικαστικών τεχνών που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στον Χώρο Πολιτισμού ABOUT: από 22 Σεπτεμβρίου έως και 14 Οκτωβρίου 2012.

 

260 μουσικά και εικαστικά έργα θα παρουσιαστούν  στις συναυλίες , στις προβολές και στην ομαδική έκθεση του φεστιβάλ. Παράλληλα έχουν διοργανωθεί παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Παραγόμενα έργα από το φεστιβάλ, projects ή και συναυλίες θα μεταφέρονται και σε άλλους χώρους στην Ελλάδα ή και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.


Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Χώρο Πολιτισμού ABOUT, την Counting Art, την ορχήστρα Camerata Europaea (Berlin) και την ορχήστρα Camerata Europaea Youth (Innsbruck).


Συμμετέχουν με προγράμματα-παραγωγές τους το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ) & CIME-ICEM / Παγκόσμια συνομοσπονδία Ηλεκτροακουστικής Μουσικής.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
1. Μουσικά & Εικαστικά Διήμερα
Συναυλίες & εικαστικά έργα (video & video animation)
[είσοδος 5 ευρώ / ημέρα]


22 & 23 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 19.00 – 23.30
13 & 14 Οκτωβρίου 2012, ώρα 19.00 – 23.00


100 έργα από το διεθνές ρεπερτόριο σύγχρονης μουσικής παρουσιάζονται ζωντανά από 35 μουσικούς
50 έργα ηλεκτροακουστικής μουσικής (tape music) & live electronics
εικαστικά έργα video
Animacall, the animation project 2011. Αλφαβητική προβολή 80 βίντεο animation, παραγωγή του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Το Animacall, the animation project 2011 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011. Το κεντρικό πρόγραμμα του πρότζεκτ προέκυψε έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής η οποία απευθύνθηκε σε Έλληνες και ξένους animator παγκοσμίως με αφορμή τη διοργάνωση του αφιερώματος στην τέχνη του animation από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (30 Μαρτίου – 5 Ιουνίου 2011), που είχε σαν στόχο να αναδειχθούν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις, τα πεδία εφαρμογής και ο εκφραστικός πλούτος της τέχνης του animation σε διεθνές επίπεδο. Επιμελητές του Animacall, the animation project 2011 ήταν η Συραγώ Τσιάρα, διευθύντρια του ΚΣΤΘ και η Δόμνα Γούναρη, επιμελήτρια του ΚΣΤΘ.


2. Ομαδική Έκθεση:
Επιστρέφοντας από την Ουτοπία - Νέα πραγματικότητα

[είσοδος ελεύθερη]
25 Σεπτεμβρίου – 11 Οκτωβρίου


Επιμέλεια: Γιώργος Τσεριώνης.
Συμμετέχουν οι εικαστικοί:  Άννα Μανέτα, Ανδρέας Βούσουρας, Εύα Μαραθάκη, Λεόντιος Τουμπούρης, Γιάννης Κονταράτος, Κώστας Τσώλης, Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Βανέσα Αναστασοπούλου, Όλγα Τζίμου, Αλίκη Παππά, Νίκος Σεπετζόγλου, Νίκος Παλαιολόγος, Αννέτα Σπανουδάκη, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Κωνσταντίνα Κατρακάζου, Αγγελική Σβορώνου, Διονύσης Χριστοφιλλογιάννης, Γιώργος Τσεριώνης


3. Παράλληλες εκπαιδευτικές διοργανώσεις: Εργαστήρια / Σεμινάρια

σεμινάριο σύνθεσης με τον Μηνά Μπορμπουδάκη // 10 – 14  Σεπτεμβρίου 2012
σεμινάριο φλάουτου με την Ναταλία Γεράκη // 14 – 21 Σεπτεμβρίου 2012
εργαστήριο "Οι συνθετικές τεχνικές του John Cage" με τον Ανάργυρο Δενιόζο // 17 – 20 Σεπτεμβρίου 2012
σεμινάριο "Δημιουργώντας Διαδραστικά Ψηφιακά Περιβάλλοντα" με τον Ανδρέα Δικτυόπουλο // 29, 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου 2012
εργαστήριο με την Αγγελική Καθαρίου (4 συνθέτες συνθέτουν για φωνή) // 16, 17, 19, 20 Οκτωβρίου 2012
 

Σχετικές ειδήσεις
7Ply Project 2016: Skateboard Art Festival στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
07.10.2016 13:33
Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έρχονται με τα…skateboards τους στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι από τις 7 έως τις 15 Οκτωβρίου (εγκαίνια: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 19:00-22:00), στο πλαίσιο του φετινού, "7Ply Project" που διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την Propaganda Rollin co. στην πόλη.
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation για μία ημέρα στη Στέγη
14.09.2016 10:55
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation + Αγορά, λίγο πριν σαλπάρει για τη μοναδική Σύρο, κάνει μια στάση στην Αθήνα για μια προ-φεστιβαλική εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό.
Μουσική, ρυθμός και ενέργεια στο Skyeland Festival!
02.08.2016 15:10
Το απόλυτο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Skyeland Festival πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου στο Allou! Fun Park με την συμμετοχή καταξιωμένων Djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Saristra Festival 2016
29.06.2016 15:03
Το μεγάλο φεστιβάλ του Ιονίου Saristra Festival επιστρέφει στις 5, 6 και 7 Αυγούστου 2016 στο χωριό-«φάντασμα» παρουσιάζοντας σπουδαίους μουσικούς και μπάντες: Γιάννης Αγγελάκας, Monika, Παύλος Παυλίδης & Β-Movies, Planet of Zeus, She Past Away, Mechanimal, Victory Collapse, Bazooka, Tendts, Selofan, Gioumourtzina, Lumiere, Ice_Eyes.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Συνθέρμια plus 2016
13.06.2016 12:52
Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής “Συνθέρμια”, θεσμός που ξεκίνησε το 2005 από το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης (Δ.Ω.Θ.) με σκοπό την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και δημιουργών της ελληνικής σύγχρονης λόγιας μουσικής, συνεχίζει τη δράση του διευρύνοντας τους ορίζοντες της πολιτιστικής του παρέμβασης.