Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Οιδίπους Τύραννος: 3 παραστάσεις σε Γαλάτσι, Αιγάλεω και Πετρούπολη

Οιδίπους Τύραννος: 3 παραστάσεις σε Γαλάτσι, Αιγάλεω και Πετρούπολη

Η παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» που αναβλήθηκε λόγω βροχής το περασμένο Σάββατο στο θέατρο Πέτρας θα πραγματοποιηθεί

την ερχόμενη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.


'Έτσι, οι ευκαιρίες για να απολαύσει το κοινό το συγκλονιστικό ανέβασμα του Τσέζαρις Γκραουζίνις γίνονται τρεις. Αναλυτικά:Τετάρτη 19/09 στο Άλσος Βεϊκου, στις 21:00
Αύριο Τρίτη 18/9 στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», στο Αιγάλεω, στις 21:00
και
την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα 24/9 στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, στις 21:00.

 Η παράσταση που αποθεώθηκε, όχι μόνο στην περιοδεία της στην ελληνική επαρχία, αλλά και από το κοινό της Αθήνας στο Ηρώδειο και τα ανοιχτά θέατρα σε Ελευσίνα, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Παπάγου και Πειραιά, ολοκληρώνει την πορεία της με τρεις ακόμη σταθμούς.Ο Αιμίλιος Χειλάκης -Οιδίπους, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης- Τειρεσίας, Ιοκάστη και Θεράπων και ο Χρήστος Σαπουντζής Κρέων, Άγγελος και Εξάγγελος, με τη στήριξη ενός εξαιρετικού χορού με επικεφαλής τον Κώστα Κορωναίο, φέρνουν την τραγική ιστορία της γενιάς των Λαβδακιδών στο φως, με έναν τρόπο που ήδη άφησε τα ίχνη του στη θεατρική ιστορία του τόπου.


Χορός: Αλμπέρτο Φάις, Κώστας Σειραδάκης, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ονίκ Κετσογιάν, Γιώργος Παπανδρέου, Τζεφ Μαράουι.

 


Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης. Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Σκηνικά κοστούμια: Κένι Μακλίλαν. Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος. Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης.
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρω Παπαδοπούλου. Βοηθός ενδυματολόγου: Βάσω Παπαδοπούλου
Οι φωτογραφίες της παράστασης είναι του Γιάννη Βασταρδή

 

 

Σχετικές ειδήσεις
«Οιδίπους Τύραννος» από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ στο Ηρώδειο
09.09.2016 10:58
Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας που απέσπασε θετικές κριτικές και γοήτευσε το κοινό της Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση στις 22 Σεπτεμβρίου κάτω από την Ακρόπολη.
Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας
07.07.2016 14:54
Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Υμπύ Τύραννος: μία επιπλέον παράσταση στο Θέατρο Σταθμός
30.05.2016 12:36
Λόγω μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων και πληρότητας θέσεων στις έως τώρα παραστάσεις, ο Υμπύ Τύραννος θα παιχτεί για μία ακόμη φορά (και τελευταία) το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 21:00 στο Θέατρο Σταθμός.
Εθνικό Θέατρο: Καλοκαιρινές παραγωγές 2016
21.03.2016 13:47
Το Εθνικό Θέατρο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις φετινές, καλοκαιρινές του παραγωγές που περιλαμβάνουν τις ακόλουθες παραστάσεις: «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας (Συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ της Μόσχας) και «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη, σε μια νέα πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού.
Οιδίπους Τύραννος από το θέατρο των Vivi στο Θέατρο Αλκμήνη
04.11.2015 16:31
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στις 9.15 μ.μ., ανοίγει και στην Ελλάδα, μετά την Avignon της Γαλλίας, η αυλαία για τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, από το θέατρο των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη, για 16 μόνο παραστάσεις.