Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Steven C. Harvey - Old Age: Έκθεση στην γκαλερί Έλικα

Steven C. Harvey - Old Age: Έκθεση στην γκαλερί Έλικα

Η αίθουσα τέχνης «Έλικα» παρουσιάζει την έκθεση Old Age του Steven C. Harvey. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη

27 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2012.Σύμφωνα με τον Picasso, η ζωγραφική είναι «ένα μέσο επίθεσης και άμυνας». Τα σχέδια της σειράς «Οld Age» του Steven Harvey είναι επιθέσεις σε έναν εχθρό ο οποίος εξαπολύει επιδρομές πάνω στην ανθρωπότητα  αδίστακτα και σχεδόν κοροϊδευτικά. Ο εχθρός δεν είναι άλλος από το γήρας – μια επίκτητη «ασθένεια» που «φοριέται» στο δέρμα σαν κάτι επίκτητο και αναπότρεπτο, μη αναστρέψιμο.Έτσι, η τερατόμορφη παραμόρφωση χρησιμοποιείται στα σχέδια για να υποδείξει ότι το γήρας είναι κάτι ξεχωριστό από τον ίδιο τον άνθρωπο, ένα σύμπτωμα και όχι ο ίδιος ο εαυτός του, αυτός είναι το θύμα. Η βίαια αυτή παραμόρφωση αποτελεί επίσης μια σάτιρα απέναντι στην φθορά που επιβάλει η μυστήρια θέληση της μητέρας φύσης. Τα πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα με το τέλος τους με μοναδικά εφόδια κάποια αμφιλεγόμενα στηρίγματα, όπως η Βίβλος, ένας σταυρός, ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως ή ένα βιβλίο με σταυρόλεξα.Παρά τη φαινομενική τους σκληρότητα, τα σχέδια του Harvey έχουν μία ιδιαίτερη ομορφιά και ευαισθησία, έτσι ώστε τόσο τα ίδια, όσο και οι χαρακτήρες που απεικονίζουν, μοιάζουν να έρχονται από άλλη εποχή – σαν να ξεθάφτηκαν από ένα συρτάρι ενός εγκαταλειμμένου νοσοκομείου.O Steven C. Harvey  γεννήθηκε στο Stafford της Αγγλίας το 1967 και σπούδασε στο Wimbledon School of Art, Λονδίνο. Το 2012 έκανε ατομική έκθεση (Steven C. Harvey – Vehicles) στο μουσείο Musee D'Arte Moderne Grand-Duc Jean (MUDAM), Λουξεμβούργο. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ν.Υόρκη, το Λουξεμβούργο την Αθήνα και τη Θεσ/νίκη. Η δουλειά του επιλέχθηκε για το επόμενο Vitamin D2 (εκδόσεις Phaidon) που θα εκδοθεί το 2013 και αποτελεί μία σημαντική διεθνή έρευνα για το σύγχρονο σχέδιο.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ανασκευάζοντας τους Καθρέφτες του Νου του Νικόλαου Κάλας: έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
14.10.2016 16:13
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση Ανασκευάζοντας τους Καθρέφτες του Νου του Νικόλαου Κάλας. Η έκθεση αποτελεί μια παρουσίαση εκ νέου της ιστορικής έκθεση του 1977 εμπλουτισμένη με αρχειακό υλικό. Παράλληλα παρουσιάζονται έργα που «καθρεφτίζουν» με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την έννοια της αντανάκλασης. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2016.
Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης στη γκαλερί Belgravia στο Λονδίνο
13.09.2016 13:28
Τέσσερις Ελληνίδες ζωγράφοι θα εκθέσουν έργα τους, κυρίως παραστατικά, στην BELGRAVIA GALLERY στο Λονδίνο από 3 έως 31 Οκτωβρίου 2016. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου από τις 6:00 – 9:00 μ.μ.
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.
Παρουσίες: έκθεση του Βαγγέλη Ρήνα στη γκαλερί Ευριπίδη
14.04.2016 10:35
Ο Βαγγέλης Ρήνας «επιστρέφει» στην Αθήνα μετά από τις μεγάλες εκθέσεις που πραγματοποίησε τα τελευταία έξι χρόνια στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Here Is All There Is: έκθεση του Αλέξη Βασιλικού στη γκαλερί CAN
15.03.2016 12:30
Στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί CAN με τίτλο “Here Is All There Is" ο Αλέξης Βασιλικός παρουσιάζει μια σειρά από εικόνες οι οποίες τραβήχτηκαν από το 1995 έως και το 2015.