To six d.o.g.s. θα φιλοξενήσει τους Fjodor, μια μπάντα του psych/kraut rock από την Κροατία και τους Circassian, για μια ζωντανή εμφάνιση…

… τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι Fjodor μας έρχονται από το Zagreb της Κροατίας και μας φέρνουν psych/space/noise rock χαρμάνι βαθύτατα επηρεασμένο από μουσικές όπως αυτές των -μεταξύ άλλων- Ozric Tentacles και La Otracina, χωρίς να ξεχνάνε τις βαλκανικές τους ρίζες και χωρίς να διστάζουν να πειραματιστούν με όργανα διαφορετικά από αυτά του κλασσικού ροκ φορμάτ.

Από το 2008 έχουν κυκλοφορήσει δύο αυτοχρηματοδοτούμενες full-length δουλειές και έχουν περιοδεύσει εκτενέστατα την Ευρώπη. Μέσα στον μήνα που διανύουμε θα κυκλοφορήσουν τη πρώτη τους δουλειά κάτω απο τη δισκογραφική στέγη της MusicBazz&CosmicEye Records, ονόματι “St. AnthonyΆs Fire”, αλλά χωρίς να χάνουν χρόνο δουλεύουν ήδη πάνω στην 4η κυκλοφορία τους η οποία ειναι προγραμματισμένη να δει το φως της ημέρας μέσα στο 2013. Η δεύτερη τους περιοδεία για το 2012 τους βρίσκει να εξερευνούν τα Βαλκανικά εδάφη και φυσικά να περνούν και από τη χώρα μας για 3 συναυλίες-σταθμούς!

Οι Circassian, αν και το όνομά τους μας παραπέμπει σε Καυκάσια φυλή, μας έρχονται από την Αθήνα και μετρούν χρόνια από το 2009. Η τετραμελής ανατολικό-ψυχεδελική, kraut/surf μπάντα έχει κυκλοφορήσει ένα ομώνυμο EP και δουλεύει στον πρώτο της δίσκο που πιθανολογείται να κυκλοφορεί τον Ιανουάριο. Τους έχετε δει να ανοίγουν για My Sleeping Karma και Jeniferever και σε αρκετά εγχώρια lives.