Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιήσει μια συναυλία ,…

 … με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και το καλωσόρισμα των φοιτητών, στο χώρο του Πανεπιστημίου, μπροστά στο Κτίριο Διοίκησης,  την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20:30.

 
 
Η συνεργασία των δύο φορέων, που υλοποιείται με τη συνδρομή και συμπαράσταση των Πανεπιστημιακών Αρχών του ΑΠΘ και την καλλιτεχνική αρτιότητα των μουσικών της ΚΟΘ, προσφέρει στους φοιτητές, στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και στο κοινό της πόλης την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με σημαντικά έργα του κλασσικού ρεπερτορίου. Την ΚΟΘ θα διευθύνει ο μαέστρος κ. Γεώργιος Βράνος.
 
 
Το πρόγραμμα αρχίζει με τη ρυθμική και γεμάτη ζωντάνια Εισαγωγή από την όπερα «Μεταξένια Σκάλα» του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη Τζοακίνο Ροσσίνι. Στη συνέχεια οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σολιστικά την Τούμπα, ένα όργανο για το οποίο έχουν γραφεί πολύ λίγα έργα συγκριτικά με τα υπόλοιπα πνευστά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα τους εκπλήξει ευχάριστα! Το αισθαντικό «Κοντσέρτο για Τούμπα» του Νορβηγού Άριλντ Πλάου ερμηνεύει ο Κορυφαίος της ΚΟΘ, Παύλος Γεωργιάδης . Στο δεύτερο μέρος θα εκτελεστεί μία από τις σημαντικότερες συμφωνίες στην ιστορία της μουσικής, η «Συμφωνία αρ. 40 σε σολ ελάσσονα KV550» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ , ένα έργο που χαρακτηρίστηκε εύστοχα ως "κατάδυση στην άβυσσο της ψυχής", για την ικανότητά του να διεισδύει στον ακροατή και να ερεθίζει τα βαθύτερα συναισθήματά του.
 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Σε περίπτωση βροχής η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.
Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιάτικο gala όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
28.12.2016 16:54
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι.
Ο υπερβατικός Μάλερ, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
30.11.2016 12:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, τον πρωτοπόρο συνθέτη και τον ασυμβίβαστο καλλιτέχνη που χάραζε με συνέπεια το δικό του συνθετικό δρόμο επιδιώκοντας σταθερά την τελειότητα.
Ο Πέτρος και ο Λύκος, του Προκόφιεφ από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
21.11.2016 11:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει μία σειρά παραστάσεων για σχολεία, με το παραμύθι του Προκόφιεφ “Ο Πέτρος και ο Λύκος”, από 24 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2016, στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’.
Gala Maria Callas από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.09.2016 17:10
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεκινά την 58η καλλιτεχνική της περίοδο με ένα αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, την αξεπέραστη Ελληνίδα πριμαντόνα με τα εξαίρετα φωνητικά και ερμηνευτικά προσόντα, που έφερε το λυρικό τραγούδι κοντά στις πλατιές μάζες και όρισε καθοριστικά την μετέπειτα εξέλιξή του.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».