Το Σπίτι της Κύπρου θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του βιβλίου του Γλαύκου Γεωργιάδη με τίτλο “Στο πέρασμα του χρόνου, 1800-2Γ010)”

 … την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.00

 
 
Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.00, στο Σπίτι της Κύπρου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γλαύκου Γεωργιάδη Στο Πέρασμα του Χρόνου 1800-2010, Μυθιστορηματικές Βιογραφίες. Χαιρετισμό  στην εκδήλωση θα απευθύνει  ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.  
 
 
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο δρ Γιώργος Κιτρομηλίδης,  Ανώτερος Λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο Frederick και αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η κ. Πόλα Κιτρομηλίδη, εκπαιδευτικός. Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα με την ερμηνεύτρια Δέσπω Πλυτά σε κυπριακά τραγούδια.
 
 
Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:
Ο Γλαύκος Γεωργιάδης γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1946 και έζησε στο Λιοπέτρι, στην Ξυλοτύμπου, στη Λάρνακα και στη Λευκωσία.  Το 1960 μετοίκησε στην Αγγλία με την οικογένειά του.  Επέστρεψε στην Κύπρο το 1980.  Σπούδασε Αναλυτής και Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Μπέρμιγχαμ και εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις στην Αγγλία, στη Σαουδική Αραβία και στην Κύπρο.  Ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και τη συλλογή ιστορικού και λαογραφικού υλικού.  Το παρόν βιβλίο είναι το πρώτο του συγγραφικό έργο. Το βιβλίο περιλαμβάνει αληθινές και μυθιστορηματικές βιογραφίες, μέσα από έρευνα, στο ευρύτερο γενεαλογικό δέντρο του συγγραφέα, η οποία καλύπτει χρονολογικά την περίοδο 1800-2010.
 
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.