Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει την έκθεση της bijoux de kant με τίτλο «7th song (for Maldoror)», με έργα σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών στις 26 Σεπτεμβρίου-7 Οκτωβρίου 2012.

Η έκθεση 7th song (for Maldoror) έχει αφετηρία και αφορμή την παράσταση «lautréamont – maldoror: Eγκώμιο Mιας Mεταμόρφωσης». Αν η παράσταση αποτελεί μια πρόταση ανάγνωσης των 6 ασμάτων του Μαλντορόρ, κειμένου μοναδικής αξίας και σημασίας, η έκθεση αποτελεί μια υπόθεση για τη συνέχεια του έργου του Κόμη του Λωτρεαμόν. Στην περίπτωση αυτής της συνέχειας, οι στίχοι σχηματίζονται μέσα από καλλιτεχνικές χειρονομίες, προθέσεις και αποφάσεις, που πραγματώνονται μέσα από αντικείμενα και εικόνες, έργα σημαντικών ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών.

Το σώμα και η εικόνα του, το σώμα και η απουσία του, η εικόνα και η έλλειψή της, αποτελούν δίπολα ανάμεσα στα οποία κινούνται τα έργα της έκθεσης ως προθέσεις, πράξεις και αποτελέσματα. Η έκθεση υπάρχει ως υποθετικός χώρος μιας πραγματικής και μαγικής μεταμόρφωσης που συνήθως περνάει απαρατήρητη. Το έργο τέχνης, ποιητικό κείμενο, γλυπτό, ζωγραφική, αντικείμενο ή σχέδιο, μεταμορφώνεται κάθε φορά που παρουσιάζεται και το βλέμμα του θεατή το αγγίζει. Από ατομική και προσωπική δήλωση του καλλιτέχνη, μετατρέπεται σε μια εκδοχή της πραγματικότητας που φαίνεται να υπάρχει σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και σε όλους μαζί συλλογικά και ταυτόχρονα. Αυτή, η πιο μυστήρια μεταμόρφωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας θα επιτρέψει την ανάπτυξη δύο ερωτήσεων που η απάντηση τους έχει μεγαλύτερη αξία σαν ανομολόγητη αλήθεια: Ποιός είναι ο Λωτρεαμόν και σε τι θέλει να μεταμορφωθεί;

Επιμέλεια: Αλέξιος Παπαζαχαρίας

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: 
Αλέξης Ακριθάκης
Χρήστος Δεληδήμος
Jan Fabre
Ελένη Καμμά
David Kennedy Cutler
Matt Mullican
Xavier Noiret-Thomé
Ντόρα Οικονόμου
Μαρία Πολυζωίδου
Joe Scanlan

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη μετά τη λήξη της παράστασης.