Η παραδοσιακή ορχήστρα Smyrna, θα βρεθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χυτήριο, για μια συναυλία με τίτλο “Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο“…

 … την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, στις 22.00

 
 
Η παραδοσιακή ορχήστρα «Smyrna», ολοκληρώνοντας την ιδιαίτερα επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία της σε διάφορες πόλεις και χωριά στην επαρχία, επιστρέφει στην Αθήνα για μια ιδιαίτερη βραδιά, στον υπέροχο κήπο του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χυτήριο», την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, παρέα αυτή τη φορά με τον χορευτικό τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α) , Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος συμμετέχει αφιλοκερδώς.
 
 
Ένα μελωδικό ταξίδι «Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο», που χαρακτηρίζεται από ξεχωριστές ερμηνείες γεμάτες κέφι, ζεστασιά και φρεσκάδα από τις 5 νεαρές κοπέλες που αποτελούν την ορχήστρα «Smyrna»: τη Μυρτώ Δράκου (βιολί, τραγούδι), την Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), τη Γεωργία Λώλη (κανονάκι , τραγούδι), την Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τραγούδι) και τη Μικαέλα Τσούμπου (κλαρίνο, τραγούδι).
 
 
Κάνοντας στάσεις σε διάφορες εποχές της μουσικής μας παράδοσης, η «Smyrna» αναδεικνύει το ιδιαίτερο ύφος κάθε εποχής, αποκαλύπτοντας τους κρυφούς κρίκους που συνδέουν διαχρονικά αυτήν την πλούσια μουσική παρακαταθήκη και μας καλεί να γλεντήσουμε σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσουμε, από τη «Μπρατσέρα» της Λέρου, ως το «Βάλε με στην αγκαλιά σου» του Β. Παπάζογλου, κι απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τη «Μπολσεβίκα» του Π. Τούντα και το «Χαρέμι στο χαμάμ» του Α. Δελιά.
 
 
Η «Smyrna», και οι χορευτές του Π.Ο.Φ.Π.Α. υπόσχονται μια ξεχωριστή παράσταση που αξίζει να δούμε!