Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Η Ορχήστρα Smyrna στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χυτήριο

Η Ορχήστρα Smyrna στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χυτήριο

Η παραδοσιακή ορχήστρα Smyrna, θα βρεθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χυτήριο, για μια συναυλία με τίτλο "Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο"...

 ... την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, στις 22.00

 
 
Η παραδοσιακή ορχήστρα «Smyrna», ολοκληρώνοντας την ιδιαίτερα επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία της σε διάφορες πόλεις και χωριά στην επαρχία, επιστρέφει στην Αθήνα για μια ιδιαίτερη βραδιά, στον υπέροχο κήπο του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χυτήριο», την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, παρέα αυτή τη φορά με τον χορευτικό τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α) , Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος συμμετέχει αφιλοκερδώς.
 
 
Ένα μελωδικό ταξίδι «Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο», που χαρακτηρίζεται από ξεχωριστές ερμηνείες γεμάτες κέφι, ζεστασιά και φρεσκάδα από τις 5 νεαρές κοπέλες που αποτελούν την ορχήστρα «Smyrna»: τη Μυρτώ Δράκου (βιολί, τραγούδι), την Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), τη Γεωργία Λώλη (κανονάκι , τραγούδι), την Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τραγούδι) και τη Μικαέλα Τσούμπου (κλαρίνο, τραγούδι).
 
 
Κάνοντας στάσεις σε διάφορες εποχές της μουσικής μας παράδοσης, η «Smyrna» αναδεικνύει το ιδιαίτερο ύφος κάθε εποχής, αποκαλύπτοντας τους κρυφούς κρίκους που συνδέουν διαχρονικά αυτήν την πλούσια μουσική παρακαταθήκη και μας καλεί να γλεντήσουμε σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσουμε, από τη «Μπρατσέρα» της Λέρου, ως το «Βάλε με στην αγκαλιά σου» του Β. Παπάζογλου, κι απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τη «Μπολσεβίκα» του Π. Τούντα και το «Χαρέμι στο χαμάμ» του Α. Δελιά.
 
 
Η «Smyrna», και οι χορευτές του Π.Ο.Φ.Π.Α. υπόσχονται μια ξεχωριστή παράσταση που αξίζει να δούμε!
Σχετικές ειδήσεις
Ο Alex Mentis στον Πολυχώρο Αθηναΐς
09.11.2016 16:19
Ο Alex Mentis έρχεται για μια και μοναδική παράσταση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και παρουσιάζει τη δισκογραφική του δουλειά The Big Picture.
H Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
02.06.2016 11:53
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη τους καλοκαιρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Δημήτριο Καραμανώλη στον πολυχώρο Διέλευσις
26.04.2016 15:53
Στις 20 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00 ο σολίστ του πιάνου Δημήτριος Καραμανώλης ξεκινά έναν κύκλο ρεσιτάλ με θέμα τη σονάτα στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις».
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο… Μετρό!
25.02.2016 10:28
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνει κατά καιρούς η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) μετατρέποντας κεντρικούς σταθμούς του δικτύου Σταθερών Συγκοινωνιών σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού.
Ηρώ & Θοδωρής Βουτσικάκης ζωντανά στον Πολυχώρο Αθηναΐς
17.12.2015 12:11
Η αγαπητή στον κόσμο Ηρώ συναντά το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, τον ταλαντούχο Θοδωρή Βουτσικάκη, σε τραγούδια του καταξιωμένου συνθέτη Δημήτρη Μαραμή.