Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Ορχήστρα Smyrna στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χυτήριο

Η Ορχήστρα Smyrna στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χυτήριο

Η παραδοσιακή ορχήστρα Smyrna, θα βρεθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χυτήριο, για μια συναυλία με τίτλο "Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο"...

 ... την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, στις 22.00

 
 
Η παραδοσιακή ορχήστρα «Smyrna», ολοκληρώνοντας την ιδιαίτερα επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία της σε διάφορες πόλεις και χωριά στην επαρχία, επιστρέφει στην Αθήνα για μια ιδιαίτερη βραδιά, στον υπέροχο κήπο του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χυτήριο», την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, παρέα αυτή τη φορά με τον χορευτικό τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α) , Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος συμμετέχει αφιλοκερδώς.
 
 
Ένα μελωδικό ταξίδι «Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο», που χαρακτηρίζεται από ξεχωριστές ερμηνείες γεμάτες κέφι, ζεστασιά και φρεσκάδα από τις 5 νεαρές κοπέλες που αποτελούν την ορχήστρα «Smyrna»: τη Μυρτώ Δράκου (βιολί, τραγούδι), την Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), τη Γεωργία Λώλη (κανονάκι , τραγούδι), την Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τραγούδι) και τη Μικαέλα Τσούμπου (κλαρίνο, τραγούδι).
 
 
Κάνοντας στάσεις σε διάφορες εποχές της μουσικής μας παράδοσης, η «Smyrna» αναδεικνύει το ιδιαίτερο ύφος κάθε εποχής, αποκαλύπτοντας τους κρυφούς κρίκους που συνδέουν διαχρονικά αυτήν την πλούσια μουσική παρακαταθήκη και μας καλεί να γλεντήσουμε σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσουμε, από τη «Μπρατσέρα» της Λέρου, ως το «Βάλε με στην αγκαλιά σου» του Β. Παπάζογλου, κι απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τη «Μπολσεβίκα» του Π. Τούντα και το «Χαρέμι στο χαμάμ» του Α. Δελιά.
 
 
Η «Smyrna», και οι χορευτές του Π.Ο.Φ.Π.Α. υπόσχονται μια ξεχωριστή παράσταση που αξίζει να δούμε!
Σχετικές ειδήσεις
Ο Βαγγέλης Γερμανός στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις
19.01.2017 11:49
Ο Βαγγέλης Γερμανός τραγουδάει και παίζει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, καθώς και κάποια b-sides, από την πλούσια δισκογραφία του στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα 22:30.
Ο Alex Mentis στον Πολυχώρο Αθηναΐς
09.11.2016 16:19
Ο Alex Mentis έρχεται για μια και μοναδική παράσταση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και παρουσιάζει τη δισκογραφική του δουλειά The Big Picture.
Giuseppe Verdi - Ernani: όπερα σε τέσσερις πράξεις από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων
09.09.2016 16:58
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην όπερα του Giuseppe Verdi «Ernani», σε συναυλιακή μορφή με ελληνικούς υπέρτιτλους, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 στο Αίθριο Μουσείου Μπενάκη.
H Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
02.06.2016 11:53
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη τους καλοκαιρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Δημήτριο Καραμανώλη στον πολυχώρο Διέλευσις
26.04.2016 15:53
Στις 20 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00 ο σολίστ του πιάνου Δημήτριος Καραμανώλης ξεκινά έναν κύκλο ρεσιτάλ με θέμα τη σονάτα στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις».