Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πέτρος Σαριδάκης στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

Ο Πέτρος Σαριδάκης στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

Ο τραγουδοποιός , ερμηνευτής και δεξιοτέχνης της κρητικής μουσικής Πέτρος Σαριδάκης θα παρουσιάσει, στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

 … ένα αφιέρωμα στην κρητική μουσική με τίτλο «Ήχοι Κρήτης», την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.30.  

 
 
Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας
 
 
Με επαγγελματισμό και συνέπεια, ο λυράρης Πέτρος Σαριδάκης ανατρέχει στο παρελθόν, φέρνει ήχους από τα παλιά, τους αποδίδει και τους εμπλουτίζει, χρησιμοποιώντας παλιότερα, αλλά και νέα μουσικά όργανα , αναδεικνύοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον πλούτο και την ανεξάντλητη σε μεταμορφώσεις κρητική μουσική. Μαζί του σε αυτή τη μουσική διαδρομή θα είναι οι Γιώργος Φλουρής (λαούτο, μαντολίνο), Μιχάλης Κοζωνάκης (λαούτο) και Χρήστος Τζελεπόπουλος (κοντραμπάσο).
 
 
Διοργάνωση specs ‘n’ arts artist management & promotions
Σε συνεργασία με το Δισκοπωλείο Νίκος Ξυλούρης και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - Κέντρο Εθνομουσικολογίας Φοίβου Ανωγειανάκη.
Σχετικές ειδήσεις
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Ο Πέτρος Σαριδάκης παρουσιάζει Το Νάμι στο Θέσις 7
16.06.2016 13:57
Με το «Νάμι» πάντα στις αποσκευές του, ο Πέτρος Σαριδάκης συνεχίζει το μουσικό ταξίδι με συνταξιδιώτες special guests, κάνοντας μια στάση στη μουσική σκηνή Θέσις 7 με προσκεκλημένη την αρπίστρια Clio K.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.
Το Κατά Μάρκον Πάθη, opus 94, του Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Μουσείο Μπενάκη
12.04.2016 10:19
Στα πλαίσια των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 2016, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, το ορατόριο του Φιλίππου Τσαλαχούρη "Κατά Μάρκον Πάθη" opus 94.
Ο Πέτρος Σαριδάκης ζωντανά στο Κελάρι Athenaeum
31.03.2016 13:00
Με το ολοκαίνουριο album «Το Νάμι» στις αποσκευές του, ο Πέτρος Σαριδάκης θα μας ταξιδέψει σε τόπους μουσικούς ξεκινώντας από το Κελάρι Athenaeum το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.