Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Παίρνω τη φωνή σου: Μια παράσταση από το Οικείο Θέατρο στο θέατρο Πέτρας

Παίρνω τη φωνή σου: Μια παράσταση από το Οικείο Θέατρο στο θέατρο Πέτρας

Μία μοναδική παράσταση αφιερωμένη στην ελευθερία, που φέρει τον τίτλο “Παίρνω τη φωνή σου”, θα δώσει το «Οικείο Θέατρο», …

την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας.


H παράσταση είναι μία διαδρομή στον ιστορικό χρόνο, με αφετηρία της τον πανάρχαιο μύθο του Προμηθέα, μέσα από τη ματιά του Καζαντζάκη.


 

Ο προαιώνιος ήρωας -σύμβολογνώσης και προσφοράς- επιλέγει συνειδητά το σωματικό πόνο και τη θυσία, για να οδηγήσει τον άνθρωπο, όχι μόνο στη λύτρωση, αλλά και στην ψυχική και σωματική του ανάταση.
Συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ανθρώπινης υπόστασης προς την ελευθερία είναι ο Ευριπίδης, ο Μπρεχτ, η Σοφία Αδαμίδου, ο Λόρκα, και κυρίως ο Γιάννης Ρίτσος με τον “Επιτάφιό” του. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη -ζωντανά εκτελεσμένη- θα διαποτίσει όλη την παράσταση, με στόχο να διαφωτίσει και να ενεργοποιήσει τις συνειδήσεις όλων όσοι θα βρεθούν στις κερκίδες του Θεάτρου.Με την παράσταση αυτή το «Οικείο Θέατρο» εγκαταλείπει για μία ημέρα και μόνο, την «μίκρο» θεατρική του αποστολή, που έχει ως στόχο να φέρνει εκείνο το Θέατρο και την Τέχνη στα σπίτια των θεατών, και μετατρέπεται σε έναν «μάκρο» θίασο με «σανίδι» και «στέγη», που καλεί τους πάντες για να υμνήσουν μαζί του την ελευθερία. Μία ελευθερία όμως που ιστορικά (και ιδίως στη χώρα μας) μπορεί να περνάει και μέσα από το θάνατο.
Πρόκειται για μία αναγκαιότητα που ξεπερνά το δίλημμα του καλού και του κακού, μέσα από την οποία ο άνθρωπος ζει με τις θεμελιώδεις αξίες της ύπαρξής του, όπως είναι η δημοκρατία και η δικαιοσύνη, αναπτύσσοντας όμως και μία βαθιά γνώση της ανθρώπινης δύναμης, αλλά και της αδυναμίας του. Πρόκειται για αξίες διαχρονικές και βαθύτατα ελληνικές, που βασίζονται στον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς της παγκόσμιας σκέψης και δημιουργίας.Την  παράσταση διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τον Δήμο ΠετρούποληςΣυντελεστές της Παράστασης

Επιλογή – Σύνθεση , κείμενα: Σοφία Αδαμίδου
Σκηνοθεσία: Μίλτος Δημουλής
Σκηνικά - Κοστούμια: Θεοδόσης Δαυλός
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Χορογραφία: Αγγελική Πάρλα
Ενορχήστρωση: Πάρις Μαμμάς
Φωτισμός: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Μίλτος Δημουλής, Άννα Χρονοπούλου, Ανδρομάχη Δαυλού, Νίκος Σαράκης, Αθανασία Τσανάκα, Κατερίνα Μηλιώτη, Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Μαρία Καλυβά


Μουσικοί: Πάρις Μαμμάς, Νίκος Γεωργίου , Θεόδωρος Βαφειάδης

 

Σχετικές ειδήσεις
Πάθος και απόγνωση στο Θέατρο Σημείο
10.11.2016 14:35
Το Θέατρο Σημείο φιλοξενεί το μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο Πάθος και απόγνωση, με αφορμή την Ανθρώπινη φωνή του Ζαν Κοκτώ για ακόμα μία παράσταση, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.
Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη στο θέατρο Πέτρας
23.09.2016 14:01
Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη θα παρουσιαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Πέτρας.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Πέτρας
08.09.2016 16:46
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Το κτήνος στο φεγγάρι του Ρ. Καλινόσκι στο Θέατρο Πέτρας
29.06.2016 16:24
Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, την Κυριακή 17/7/2016 στις 21:30 στο μικρό θέατρο Πέτρας (σκηνή Πήτερ Μπρουκ) θα παρουσιαστεί η παράσταση με τίτλο «το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρ. Καλινόσκι, σε μετάφραση του Δημήτρη Τάρλοου από τον ερασιτεχνικό θίασο «Αρσαβίρ Καζαντζιάν» του Πολιτιστικού Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Χαμαζκαΐν».
Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Πέτρας
28.06.2016 12:34
Από το Θέατρο Πέτρας ξεκινά η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016.