Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Άκης Ράπτης: Φως στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, παράταση έκθεσης

Άκης Ράπτης: Φως στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, παράταση έκθεσης

Η έκθεση του Άκη Ράπτη με τίτλο «Φως στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου», που φιλοξενείται στο Τζαμί του Ιμπραήμ Χαν στη Φορτέτσα

 … υπό την αιγίδα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, παρατείνεται έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2012

 
 
Η έκθεση του Άκη Ράπτη με τίτλο το Φως στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου εγκαινιάστηκε με επιτυχία στις 26-8-2012 από το δήμαρχο κο Γιώργη Χ. Μαρινάκη, υπό την παρουσία της κας Μαρίας Μαραγκού, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, της Αντιδημάρχου κας Πέπης Μπιλιράκη, της ιστορικού τέχνης κας Ήρας Παπαποστόλου και της υπεύθυνης για το σχεδιασμό και την οργάνωση του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου κας Άρτεμις Παπαδάκη. . Ζωγραφική και μουσική (στο φλάουτο ο Patrick Rudant) ενώθηκαν για να αποδώσουν την ατμόσφαιρα και την ενέργεια της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου.
 
 
Ο Άκης Ράπτης, έχοντας μελετήσει καλλιτέχνες όπως ο Κλεε, ο Καντίνσκυ, ο Μοντριάν, η Όπυ Ζούνη , ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο Κωνσταντίνος Ξενάκης και ο Γιάννης Μόραλης, έρχεται με τη σειρά του να ενώσει τρεις κλάδους: τέχνη, μαθηματικά, μουσική. Το ύφος του χαρακτηρίζεται από αυστηρή γεωμετρία, εγκεφαλικότητα στην επιλογή χρώματος, μετάβαση από τις δύο στις τρεις διαστάσεις και αρχιτεκτονική αίσθηση του τόπου που περιγράφει. Οι χρωματικές γεωμετρικές αντιπαραθέσεις τον οδηγούν στην απεικόνιση ρυθμικών εναλλαγών του λευκού φωτός που προέρχεται από τον ήλιο, με αποτέλεσμα την κατάδειξη της ποιητικής λειτουργίας του φωτός στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, τόσο με την υλική του υπόσταση όσο και με την πνευματική.
Σχετικές ειδήσεις
11.01.2017 14:51
Τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, εγκαινιάζεται η έκθεση του Ανδρέα Σιτορέγκο, με τίτλο “Ανθρωπόκαινος, 20° C”, στο Τζαμί Καρά Μουσά Πασά, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Πρόκειται για μία βίντεο εγκατάσταση in situ που πραγματοποιείται με την αιγίδα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Επιστροφή: Έκθεση από το Medphoto Festival στη Γκαλερί ΜΟΡΦΕΣ
10.08.2016 12:29
Η Γκαλερί ΜΟΡΦΕΣ παρουσιάζει την έκθεση “Επιστροφή” από 11 έως 25 Αυγούστου 2016 στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.
Στο Νησί…: Έκθεση του Παύλου Σάμιου στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης της Λήμνου
25.07.2016 12:37
Μια ιδιαίτερη, σειρά έργων που έχουν για θέμα τους τη θάλασσα, παρουσιάζει ο Παύλος Σάμιος στην πρώτη έκθεση του που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στη Λήμνο, κάτω από τον τίτλο «Στο Νησί…».
Όραμα Γης: Έκθεση της Μαρίας Κελαϊδή στην Φορτέτζα Ρεθύμνου
28.06.2016 13:33
Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 και ώρα 19.30 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Πυροβολικού στην Φορτέτζα Ρεθύμνου η έκθεση ζωγραφικής Όραμα Γης της Μαρίας Κελαϊδή.
Κοινός Τόπος / Common Ground: Διεθνής έκθεση εικαστικών
27.06.2016 11:29
Η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης που διοργανώνουν με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground), με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 17:30, στο Ναό Αγ.Σοφίας, στη Σοχώρα Ρεθύμνου καθώς και σε καφενεία και μαγαζιά της πλατείας Σοχώρας.