Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Λένα Αθανασοπούλου: Έκθεση στη Batagianni Gallery

Λένα Αθανασοπούλου: Έκθεση στη Batagianni Gallery

Η Λένα Αθανασοπούλου, στη δεύτερη ατομική της έκθεση, ανατέμνει διαφορετικές μορφές του κολλάζ και παρουσιάζει μια

διευρυμένη εγκατάσταση στο χώρο της γκαλερί Μπαταγιάννη.


Πρωτότυπα κολλάζ, ψηφιακές εκτυπώσεις, slides και μεταξοτυπίες εξαντλούν την ύλη. Η Λένα Αθανασοπούλου μετασχηματίζει εικόνες της πραγματικότητας: χρησιμοποιεί υλικό από εφημερίδες & περιοδικά με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδομήσει την δεδομένη αφήγηση εικόνας και κειμένου. Αυτό που προκύπτει είναι ένας κόσμος από προσεκτικά σκηνοθετημένες συνθέσεις εικόνων, που προσπαθούν να προσεγγίσουν την δική της εμπειρία του κόσμου, της ιστορίας, της κοινωνίας, του γυναικείου φύλλου, πέρα από τα στερεότυπα και τις συμβάσεις της φωτογραφικής αναπαράστασης.


 

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει δρόμους όχι μόνο για μια άλλη καλλιτεχνική πραγματικότητα, αλλά κυρίως για μια άλλη εμπειρική και σωματοποιημένη πραγματικότητα.

 Κείμενα έκθεσης:
Stephanie Bertrand, Επιμελήτρια εκθέσεων και συγγραφέας.
Αρετή Λεοπούλου, Ιστορικός τέχνης - Επιμελήτρια εκθέσεων, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Θούλη Μισιρλόγλου, Ιστορικός τέχνης - Επιμελήτρια εκθέσεων και συλλογών του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Σχετικές ειδήσεις
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
inhabitants: Έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου στην ΔΛ Gallery
23.11.2016 13:08
Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 την ατομική έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου με τίτλο «inhabitants» σε επιμέλεια του Αλέξιου Παπαζαχαρία.
Ταξίδι: η δεύτερη ατομική έκθεση του Μίμη Πλέσσα στη γκαλερί Έρση
08.03.2016 16:25
Η Γκαλερί Έρση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι».
Δέησις: Έκθεση της Δήμητρας Ξενάκη στην Myrό Gallery
08.02.2016 12:13
Η Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Δήμητρας Ξενάκη στην Θεσσαλονίκη, υπό τον τίτλο “Δέησις” και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις οκτώ το βράδυ (20.00), στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.
Τα Απαρέμφατα της Εικόνας: Έκθεση στο Οpen Art Lab της ΔΕΘ- HELEXPO
01.02.2016 15:03
Η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση από τριλογία εκθέσεων, με τίτλο "Τα Απαρέμφατα της Εικόνας", εγκαινιάζεται τη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 17.00 στο Οpen Art Lab της ΔΕΘ- HELEXPO.