Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Εσωτερική ροζαλγία, Έκθεση κολλάζ από την Άννα Δημητρίου

Εσωτερική ροζαλγία, Έκθεση κολλάζ από την Άννα Δημητρίου

Η γκαλερί του Black Duck παρουσιάζει την έκθεση κολλάζ της Άννας Δημητρίου με τίτλο "Εσωτερική ροζαλγία"...

 ... που θα διαρκέσει από τις 17 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012

 
 
 
Μια σειρά έργων κολλάζ, που δημιουργεί με ψηφιακό τρόπο, παρουσιάζει η στη γκαλερί του Black Duck, από Δευτέρα 17 έως 28 Σεπτεμβρίου 2012. 
 
 
Για την έκθεσή της αυτή επέλεξε να παρουσιάσει δέκα έργα της, μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων, που δημιούργησε από υπάρχουσες φωτογραφίες στο διαδίκτυο ή στην προσωπική της συλλογή τις οποίες και επεξεργάστηκε ψηφιακά. «Όχι δεν χρησιμοποιώ photoshop. Συνθέτω ένα θέμα από φωτογραφίες και ετερόκλητα ψηφιακά στοιχεία. Με την τεχνική αυτή, προσπαθώ να επεξεργαστώ οικείες εικόνες και να δημιουργήσω παράξενες αινιγματικές συνθέσεις που προκαλούνε κι αποσυντονίζουνε τη λογική. Τόσα ετερόκλητα στοιχεία ώστε να μπερδεύουν το μυαλό και να παράγουνε παραισθήσεις. Ίσως και λίγη οπτική ποίηση», λέει η Άννα Δημητρίου. «Κάποιες φορές τα κολάζ παίρνουν την ιστορία στα χέρια τους και σαν graphic novels προτείνουν μια ιστορία χωρίς λέξεις μόνο με εικόνες. Άλλες πάλι συμπληρώνουν μια ιστορία που έχει ήδη γραφτεί σε κείμενο . Επηρεασμένη από την αθάνατη δεκαετία του 60, τα κινηματογραφικά κολάζ του Γκοντάρ, και το κίνημα της pop art επιχείρησα να ανοίξω στην ψυχή μου άλλη μια πόρτα ή έστω μια μικρή χαραμάδα που θα μπορούσε να συνθλίψει τα σκοτάδια μου. Μακάρι και τα δικά σας».
 
 
Άννα Δημητρίου - «Εσωτερική ροζαλγία»
Η εσωτερική ροζαλγία είναι ένας τόπος αδιόρατος .Ένας τόπος που κατοικήσαμε όλοι, αφήνοντας πάνω του τα δέρματα της σουρεαλιστικής παιδικότητας και της αθωότητας μας. Είναι ένα μεταφυσικό περιβάλλον που φιλοξενεί μερικά θραύσματα επιλεκτικής μνήμης. Μιας μνήμης σταθερής, που αδυνατεί  πια να επαναφέρει το τότε σε πραγματικό χρόνο . Η εσωτερική ροζαλγία ματώνει αρκετά συχνά μέσα μας, όπως μια μύτη ένα ζεστό μεσημέρι του Ιουλίου, και το άλγος που προκύπτει είναι σαν το άλγος μιας μεγάλης  απώλειας. Μιας απώλειας ηθικής, και συλλογικής. Μιας απώλειας κοσμικής και κατασκευαστικής. Γιατί τελικά αυτό που  χάσαμε είναι ένα μεγάλο μέρος  ενός  κόσμου που μας ενηλικίωσε  και που δεν μπορούμε να συντηρήσουμε πια. Μεγάλες οικονομικοκοινωνικές πιέσεις  κατεδάφισαν μια οπτική ασφαλούς ανάπλασης γεγονότων  για να ανθίσει κάτι άλλο, έξω από αυτό που μας όρισε. Κάτι άλλο που διαρκώς μας αποξενώνει, γιατί ο δικός μας τόπος  είναι η ροζαλγία που δεν θα έχουμε πίσω ποτέ ξανά. 
Σχετικές ειδήσεις
“Βυζαντινοί Δρόμωνες”: Έκθεση του Δημήτρη Σκουρτέλη στον Χώρο Τέχνης Pleiades
03.01.2017 12:54
Η Plentertainment, παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Pleiades, την έκθεση ζωγραφικής του Δημητρίου Σκουρτέλη, “Βυζαντινοί Δρόμωνες”.
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Δάκρυα στην Έρημο: Έκθεση της Κριστέλλας Δημητρίου στην Follow Your Art Gallery
13.06.2016 10:45
Η Follow Your Art Gallery εγκαινιάζει την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 την έκθεση της Κριστέλλας Δημητρίου με τίτλο «Δάκρυα στην Έρημο».
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».