Μετά από πολύ καιρό η σκηνή του Gagarin 205 υποδέχεται μια από τις μεγαλύτερες ροκ εν ρολ μπάντες της

χώρας, ήρωες της πιο «σκληρής» αθηναϊκής σκηνής ήδη από τα ένδοξα 90s.

Η μπάντα που συνδύασε το hard rock με τον ήχο του Seattle, το φανκ στον ρυθμό και τις χαρακτηριστικές μπασογραμμές (για τους πιο γνώστες) και δεν δίστασε να περάσει στα επόμενα άλμπουμς και από σκοτεινότερους και πιο ψυχεδελικούς ήχους, θα παρουσιάσει στο Gagarin 205 τον νέο της δίσκο, χωρίς βέβαια να παραλείψει το παλιό αγαπημένο υλικό – ναι, αναμένεται ένα ατελείωτο βράδυ.

Το έκτο δισκογραφικό βήμα των Nightstalker Dead Rock Commandos , κυκλοφορεί τρία χρόνια μετά το Superfreak που προσέθεσε ακόμα περισσότερους φανς στο παλμαρέ τους, από την αμερικανική Small Stone Records (www.smallstone.com) – και βάζοντας στον τίτλο την επίμαχη λέξη ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται απλώς περί αυτού: μπορεί κάποιοι να είπαν για grunge, άλλοι για stoner, και άλλοι για ελληνική ροκ σκηνή (… μην τους το θυμώσεις), αλλά η ουσία είναι πως οι Nightstalker παίζουν απλώς ροκ εν ρολ, τελεία. Φυσικά, δεν μπορείς να μην περιμένεις ό, τι έχεις στο μυαλό σου για το ωμό, καθαρό ροκ: ήχο γεμάτο με πυκνότητα επιβλητική, δυνατά ριφς, λίγη από τη γνωστή βρωμιά του μπάσου και το «πάντα εκεί» βάρος της φωνής του frontman Argy.

Τα 10 νέα κομμάτια του Dead Rock Commandos θα ενταχθούν στο ήδη μεγάλο υλικό του συγκροτήματος που περιλαμβάνει επιπλέον ψυχεδέλεια των 70s και desert rock, αλλά ό,τι και να πει ένα είναι το σίγουρο: πρόκειται για το υλικό εκείνο από το οποίο φτιάχνονται τα αξέχαστα rock live acts.

To νέο άλμπουμ των Nightstalker θα πωλείται στο Gagarin την ημέρα του live.

Λίγα λόγια για την μπάντα

Οι Nightstalker παίζουν μαζί για παραπάνω από 20 χρόνια. Η ιδέα για τον σχηματισμό της μπάντας ανήκει στον frontman Argy που στην αρχή ήταν τραγουδιστής και ντράμερ. Ο Ανδρέας μπήκε στο συγκρότημα το 1992 και μαζί κατάφεραν να συνδυάσουν το heavy rock με το γκραντζ και τους πιο φανκ συθμούς. Το πρώτο ΕΡ SideFx κυκλοφόρησε το 1994 και το πρώτο LP ( USE ) το 1996. Η σκοτεινή περίοδος των αλλαγών (που κάθε μπάντα που σέβεται τον εαυτό της περνάει!) τους έφερε στο 2000 πιο σκοτεινούς και ψυχεδελικούς, με το ΕΡ The Ritual, προπομπό του πολύ επιτυχημένου LP Just A Burn που έφερε στους Nightstalker νέο κοινό. Το πιο επιτυχημένο τους άλμπουμ μέχρι στιγμής είναι το προηγούμενο, Superfreak, μέχρι φυσικά να το ξεπεράσει σε σε πωλήσεις το τελευταίο, Dead Rock Commando s που παρουσιάζουν στις 13 Οκτωβρίου!