Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Γιώργης Γερόλυμπος - Default Landscapes: Έκθεση στη γκαλερί a.antonopoulou art

Γιώργης Γερόλυμπος - Default Landscapes: Έκθεση στη γκαλερί a.antonopoulou art

H γκαλερί a.antonopoulou art, παρουσιάζει την καινούρια έκθεση του καλλιτέχνη - φωτογράφου Γιώργη Γερόλυμπου με τίτλο «Default Landscapes»…

 … που εγκαινιάζεται τo Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου 2012

 
 
Εδώ και τρία χρόνια, ο θυμός εναλλάσσεται με τη θλίψη, η ντροπή με τον φόβο, η καταστροφή με το κενό. Τρία χρόνια τώρα, οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από νούμερα και ποσοστά, ακρωνύμια σε ξένες γλώσσες, ασφάλειες και επισφάλειες, βιώσιμες ή μη συνθήκες, συμφωνίες, συμβάσεις κτλ. O καθένας από μας ακολουθεί, βουβός, την μοναχική πορεία του μπροστά στον δέκτη. 
 
 
Κι όμως, κάθε μέρα, για μια στιγμή, έστω για μια στιγμή, κάτι διαπερνά τη σκληρή επιφάνεια της πτώσης και μπαίνει πιο μέσα, θερμαίνοντας για λίγο την ημέρα. Κάτι διαφορετικό για τον καθένα: η έγνοια του φίλου, ο καλός λόγος στη δουλειά, η συντροφικότητα κι η τρυφερότητα της επαφής. Οικειότητα από τον ιδιωτικό κόσμο, κουράγιο από τη συλλογικότητα.  Πολύ πριν μάθουμε ότι Default σημαίνει χρεοκοπία, γνωρίζαμε τον όρο ως “επιστροφή στις αρχικές ρυθμίσεις” της συσκευής που είχαμε μπροστά μας. Όταν κάτι έπαυε να λειτουργεί, το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν να επιστρέψεις στην αρχή. Στην ουσία. 
 
 
Τα τοπία αυτά είναι τοπία μιας χώρας υπό τη συνεχή αγωνία πτώχευσης, οικονομικής αλλά και ηθικής. Ταυτόχρονα, είναι τοπία επιστροφής στα ουσιώδη. Είναι η μέρα και η νύχτα μου, η πραγματικότητα που ζω και το όνειρο που ελπίζω. Είναι ο τόπος που έφερα κι εγώ σ’ αυτή την κατάσταση και ο τόπος που πρέπει κι εγώ να ξαναφτιάξω.
 
 
Είναι ο τόπος μου. Θα μείνω.
 
 
Βιογραφικά στοιχεία καλλιτέχνη:
Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1973. Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ. Σπούδασε Φωτογραφία στο Τμήμα Φωτογραφίας στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας και στο Institut d’Arts Visuels στην Ορλεάνη της Γαλλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Φωτογραφία στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Master of Arts στην Εικόνα και Επικοινωνία) και ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στην Τέχνη και το Design στο University of Derby της Μεγάλης Βρετανίας. Τα τελευταία χρόνια είναι εντεταλμένος διδάσκων φωτογραφίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.
 
 
Στα σημαντικότερα project που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγονται η φωτογράφηση των πόλεων και των τοπίων των Ηνωμένων Πολιτειών το 2008 με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright, η φωτογράφηση της Εγνατίας Οδού, στο πλήρες σύνολο του άξονά της, κατά το χρονικό διάστημα 2000-2004, ενώ έχει αναλάβει την φωτογραφική τεκμηρίωση της ανέγερσης του Πάρκου «Σταύρος Νιάρχος», της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Επίσης, έχει συμμετάσχει με φωτογραφίες του σε πολλά Αρχιτεκτονικά Λευκώματα, όπως "Ανάκτορα στην Ελλάδα" (κείμενο Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, Εκδ. Μέλισσα: Αθήνα, 2009), "Eγνατία Οδός" (κείμενο Γιάννης Λώλος, Εκδ. Ολκός: Αθήνα 2008), "Η Ελλάδα μέσα από την Φωτογραφία" (κείμενα Αλεξάνδρα Μόσχοβη, Αλίκη Τσίργιαλου, Εκδ. Μέλισσα: Αθήνα, 2007), "Έρνστ Τσίλλερ 1837-1923: Η Τέχνη του Κλασικού" (κείμενο Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη Εκδ. Μέλισσα: Αθήνα, 2006) και άλλα. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σχετικές ειδήσεις
Spiritual Desert, έκθεση των Nithah και Michael Stöcklin στη γκαλερί a.antonopoulou.art
26.01.2017 10:54
Η γκαλερί a.antonopoulou.art έχει την ευχαρίστηση να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους φωτογράφους Nithah και Michael Stöcklin. Έκθεση την οποία επιμελήθηκε ο Paulo S. Rufino Henrique, εικαστικός και κινηματογραφικός επιμελητής.
Το Ντεπό της Γκαλερί στην a.antonopoulou.art
16.12.2016 14:13
Συνδυάζοντας το Gallery Weekend 2016, τον αποχαιρετισμό του έτους και τα εγκαίνια της νέας ομαδικής έκθεσης "Το Ντεπό της Γκαλερί", η γκαλερί a.antonopoulou.art μας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:00-19:00 στο χώρο της για τα εγκαίνια και ένα εορταστικό πάρτι.
Ένας, κανένας και χίλιοι εκατό: έκθεση του Μιχάλη Γ. Καλλιμόπουλου στη γκαλερί a.antonopoulou.art
20.10.2016 10:36
Η γκαλερί a.antonopoulou.art εγκαινιάζει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 την ατομική έκθεση του Μιχάλη Γ. Καλλιμόπουλου, με τίτλο Ένας, κανένας και χίλιοι εκατό.
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Dichotomy: έκθεση της Iωάννας Χρονοπούλου στη γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki
16.05.2016 12:35
Η γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki, συνεχίζει την έρευνα και παρουσίαση καινοτόμων καλλιτεχνικών πρακτικών στη φωτογραφία κι εγκαινιάζει το project με τίτλο Dichotomy της νέας φωτογράφου Ιωάννας Χρονοπούλου.