Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Γραμμή παραγωγής, Έκθεση Φωτογραφίας της Αθηνάς Κατσάμπα

Γραμμή παραγωγής, Έκθεση Φωτογραφίας της Αθηνάς Κατσάμπα

H έκθεση φωτογραφίας της Αθηνάς Κατσάμπα με τίτλο «Γραμμή Παραγωγής» που θα φιλοξενηθεί στη Γκαλερί Σκουφά, θα εγκαινιαστεί…

 … την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, στις 19.30 και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

 
 
Ο φωτογραφικός της φακός εστιάζει σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εργοστάσια της χώρας μας και στη γραμμή παραγωγής καθημερινών προϊόντων και βιομηχανικών πρώτων υλών, από τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά, οικιακά σκεύη και προϊόντα οικιακής φροντίδας μέχρι καύσιμα, μεταλλικές κατασκευές και τσιμέντο, παρουσιάζοντας τα με ένα τελείως απρόσμενο και συναρπαστικό τρόπο όπου η μορφή δεν είναι το κύριο θέμα. Η καλλιτέχνης μέσα από αφαιρετικά και επαναλαμβανόμενα καρέ γεμάτα φόρμες, δομή, κίνηση και συναίσθημα πετυχαίνει, χωρίς να αποκαλύπτει την εταιρία ή το προϊόν, να συλλάβει τη δύναμη του εργοστασίου, την ταχύτητα των μηχανών του, την οργάνωση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και τα χρώματα των υλικών καθώς η ύλη μεταπλάθεται μπροστά στο φακό για να πάρει την τελική μορφή που εμείς γνωρίζουμε και καταναλώνουμε. Η ίδια η παρουσίαση των έργων «παίζει» με το θέμα της έκθεσης: είναι «τυποποιημένη» σαν να βγήκαν μόλις από τη γραμμή παραγωγής τους.
 
 
Η Αθηνά Κατσάμπα δήλωσε: «Για μένα να φωτογραφίσω εργοστάσια και μηχανές ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι αυτά έχουν κατασκευαστεί για μια συγκεκριμένη λειτουργία και όχι με γνώμονα την αισθητική. Η πρώτη ύλη μου ήταν ο χαλκός και το ξύλο, το γάλα και η σοκολάτα, οι αποθήκες και οι δεξαμενές και ήθελα να εστιάσω έτσι με τον φακό μου ώστε να αναδείξω την εσωτερική ομορφιά και δύναμη της διαδικασίας παραγωγής.»
 
 
Η Αθηνά Κατσάμπα γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα, όπου και ζει και εργάζεται σήμερα. Έχει σπουδάσει φωτογραφία στο πανεπιστήμιο Central Saint Martins του Λονδίνου, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ενώ η «Γραμμή Παραγωγής» είναι η δεύτερη ατομική της έκθεση μετά το “Chasing dreams” που παρουσίασε με πολλή μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με την Ζωή Καραμανή το 2008. 
Σχετικές ειδήσεις
Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος: έκθεση φωτογραφίας από τη Στέγη στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
28.09.2016 14:39
Η Στέγη συμμετέχει στην 31η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών, με φωτογραφίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος» που πραγματοποιήθηκε τη σαιζόν 2015-16.
Η επανάσταση του χρώματος: νέα έκθεση με έργα της Συλλογής Κωστάκη στο ΚΜΣΤ
07.09.2016 11:38
«Η Επανάσταση του χρώματος», είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης-παραγωγής του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Μονή Λαζαριστών από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2016, σε επιμέλεια της Αγγελικής Χαριστού.
Ετήσια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας
27.06.2016 15:12
H Ομάδα Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας κλείνει φέτος 25 χρόνια και σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με βασικό θέμα τον "Τόπο", μέρος της τριλογίας "Χρόνος- Τόπος- Λόγος".
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.