Είστε όλοι σας καθάρματα. Η παράσταση της ομάδας Angelus Novus, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη …

στο θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ (Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, Αθήνα, τηλ: 210-6460.748) από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου έως την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012, μας συστήνει την ρηξικέλευθη γραφή του σημαντικού σύγχρονου αργεντινού συγγραφέα, σκηνοθέτη και σκηνογράφου Rodrigo Garcia (Ροντρίγκο Γκαρσία).

Ο Rodrigo Garcia γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1964 και εγκαταστάθηκε στη Μαδρίτη το 1986. Εκεί ιδρύει τη θεατρική ομάδα La Carniceria Teatro (Θέατρο Κρεοπωλείο), με την οποία ανεβάζει παραστάσεις πειραματικού πάντα χαρακτήρα, όπου αναμειγνύει το θέατρο με τις εικαστικές τέχνες, το βίντεο, τη μουσική, το τραγούδι, τον χορό και την περφόρμανς. «Κάνω θέατρο, λέει, γιατί δεν μ’ αρέσει ο κόσμος έτσι όπως είναι οργανωμένος. Δεν θέλω να υποταχτώ στον κοινό νου, δεν τη θέλω αυτή τη συναίνεση που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Αν υπάρχει μήνυμα στα έργα μου, αυτό είναι το πολιτικώς μη ορθόν».

Είστε όλοι σας καθάρματα: Τίτλος προκλητικός για ένα κείμενο που δεν είναι λιγότερο προκλητικό, αλλά επίσης που δεν είναι μόνον αυτό: μέσα από θραύσματα γεγονότων που μεταφέρουν μια πολύ συχνά ωμή πραγματικότητα, μονολογικές αφηγήσεις ημερολογιακού χαρακτήρα με μεταπηδήσεις σε χώρο και χρόνο, διάσπαρτες γενικευτικές σκέψεις και μια γλώσσα τολμηρή και ελευθεριάζουσα, αναδεικνύεται ένας ανατρεπτικός συγγραφέας, ένας αμφισβητίας με βαθιές κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες, με καυστικό χιούμορ και οξυδερκή ματιά, ένας αγανακτισμένος άνθρωπος, και κυρίως ένας μεγάλος ποιητής φιλόσοφος, τρυφερός και ευαίσθητος.

Το έργο παρουσιάστηκε από την ομάδα Angelus Novus τον περασμένο χειμώνα στο Θέατρο Όρα στη Θεσσαλονίκη αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Συγγραφέας: Rodrigo Garcia
Μετάφραση: Δαμιανός Κωνσταντινίδης (με τη βοήθεια της Lucia Sanchez)
Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Σκηνικά – κοστούμια – φωτισμοί: Απόστολος Αποστολίδης
Κίνηση: Έφη Δρόσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Γρίβα

Φωτογραφίες: Δανάη Τεζαψίδου

Παίζουν
Δέσποινα Κολτσιδοπούλου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Νίκος Ράμμος, Δημήτρης Φουρλής