Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα φιλοξενήσει εργαστήρι εκμάθησης του μουσικού οργάνου γιουκαλίλι με τις εγγραφές να γίνονται με σειρά προτεραιότητας, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 11.00.

Το εργαστήριο Γιουκαλίλι πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Μουσικής Βιβλιοθήκης.

Χάρη στο γιουκαλίλι, ένα απλό τετράχορδο όργανο που μοιάζει με μικρή κιθάρα, ενήλικες (άνω των 18) χωρίς προαπαιτούμενες γνώσεις θα μπορούν να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με τη μουσική εκτέλεση. Με τη βοήθεια ενός έμπειρου δασκάλου και με προσωπική πρακτική, οι μαθητές θα μπορούν να μάθουν εύκολα τις βασικές συγχορδίες και τεχνικές, που θα τους επιτρέψουν να παίζουν απλά κομμάτια και να συνοδεύουν ενόργανα τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Το Εργαστήρι περιλαμβάνει 11 δίωρα ομαδικά μαθήματα σε μια τάξη έως 40 ατόμων και θα διεξάγεται από τον Οκτώβριο έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2012, κάθε Πέμπτη από ώρα 11:00 έως 13:00 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο τμήμα θα διδάξει ο σολίστ και δάσκαλος κιθάρας Μιχάλης Σουρβίνος. Οι εγγραφές θα γίνουν επιτόπου στο χώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, από ώρα 11:00 έως 16:00 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εφ’ όσον υπάρχουν θέσεις, οι εγγραφές θα συνεχιστούν και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου (ίδιες ώρες).

Επειδή το τμήμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, οι μαθητές θα καταβάλλουν κατά την εγγραφή τους μετρητοίς εφάπαξ συνδρομή ύψους 90 €.

Τα μουσικά όργανα, ιδιοκτησίας των μαθητών, θα πρέπει να τα προμηθευτούν οι ίδιοι πριν από την έναρξη των μαθημάτων (ενδεικτικό κόστος 50-100 €).