Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Νίκησε η γνώμη του Οδυσσέα του Γιάννη Κουρκουμέλη στο Beton7

Νίκησε η γνώμη του Οδυσσέα του Γιάννη Κουρκουμέλη στο Beton7

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 παρουσιάζει, στο πλαίσιο του φεστιβάλ με βάση την Αρχαία Τραγωδία «Θεατρικές Συνθέσεις»,

το έργο «Νίκησε η γνώμη του Οδυσσέα» του Γιάννη Κουρκουμέλη από την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.

Πόσες αφηγήσεις χωράνε σε έναν μύθο; 
Πόσες ιστορίες αντιστοιχούν σε μια οικογένεια; 

 

Η Μαριάνθη Σοντάκη και ο Γιάννης Κουρκουμέλης  σας «ξεναγούν» στο μύθο των Ατρειδών.


Τον μύθο της δυναστείας που κυριάρχησε  από τον 16o εως11o π.Χ. αιώνα στον ελλαδικό χώρο και που η «τυχερή» τελευταία γενιά της έγινε διαχρονικό σημείο αναφοράς και πρώτη ύλη για την ανάπτυξη και την παραγωγή του αρχαίου δράματος.


Με αφετηρία την  γυναικεία  παρουσία συγκεντρώνουν την προσοχή τους στις στιγμές του μύθου  που εγγράφονται στην μνήμη μας  ασυνείδητα - αυτές που  μεταφέρουμε αυθόρμητα στην επόμενη γενιά -  γιατί σκιαγραφούν διαχρονικά την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.


Συντελεστές:


Σκηνοθεσία / Επιλογή κειμένων: Γιάννης Κουρκουμέλης
Ερμηνεία: Μαριάνθη Σοντάκη
Σκηνογραφική Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική επιμέλεια: Μαργαρίτα Συγγενιώτου
Φωτισμοί: Scott Thomas
 

Σχετικές ειδήσεις
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων
28.07.2016 12:17
Η παράσταση «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου, μια συμπαραγωγή της ΛΥΚΟΦΩΣ με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, παρουσιάζεται την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Αντιγόνη του Σοφοκλή από την εταιρεία θεάτρου Τέχνη & Δράση στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
17.06.2016 14:14
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Δευτέρα 4 Ιουλίου, την τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή, από την εταιρεία θεάτρου ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.
Ο Συρανό με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο σε καλοκαιρινή περιοδεία
26.05.2016 12:12
Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν, «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης, ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας για την καλοκαιρινή περίοδο του 2016.
Διασχίζοντας το Αιγαίο, του Οδυσσέα Λούγκλου στο Cabaret Voltaire
26.04.2016 12:40
Το Cabaret Voltaire φιλοξενεί την ομάδα Θεώρηση, η οποία παρουσιάζει το έργο του Οδυσσέα Λούγκλου, Διασχίζοντας το Αιγαίο, σε σκηνοθεσία της Λυδίας Τσακαλάκη.
μια οπτιδημοκρατία: Installation-Performance στο Beton7
10.11.2015 14:14
Στις 11 Νοεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στο labelmarseille (Μασσαλία) και στο beton7 η multimedia-performance “μια οπτιδημοκρατία” στο πλαίσιο του φεστιβάλ Instants Vidéos.