Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Open studio, έκθεση design στη Γκαλερί Cube

Open studio, έκθεση design στη Γκαλερί Cube

Η Γκαλερί Cube ξεκινάει το φθινοπωρινό πρόγραμμά της με την έκθεση design  “open studio” από την ομάδα 2-design … and other (Έλενα Κωνσταντινοπούλου και Μαρίνα Μπογονικολού)…

… στις 7-29 Σεπτεμβρίου 2012. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.00.


Ο χώρος γίνεται αμέσως για εμάς αντικείμενο έκφρασης. Με το πέρασμα του χρόνου αποβλέπουμε σε καινούριους πειραματισμούς - όπως την εφαρμογή των σχεδίων μας σε διάφορα υλικά (χαρτί ταπετσαρίας, ύφασμα κ.λπ.)- πάντα όμως με τον αναλλοίωτο χαρακτήρα του μοναδικού και πρωτότυπου αποτελέσματος & σκοπό τη δημιουργία!!!
Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να αφορούν σε οποιονδήποτε χώρο στον οποίο κάποιος μπορεί να φανταστεί – επιλέξει ένα σχέδιο. Ένα σχέδιο εμπνευσμένο κυρίως από τη φύση. Την ανεξάντλητη. Αυτή την περίοδο η έμπνευση της ομάδας αφορά περισσότερο στα πουλιά & στο συμβολισμό τους. Στην ελευθερία τους? Στη φυγή τους? πολύ απλά...στην ομορφιά τους!


Τον  τίτλο της έμπνευσης δώστε τον εσείς. Η ομάδα απλά εμπνέεται & δημιουργεί.”


Βιογραφικά στοιχεία:
Έλενα Κωνσταντινοπούλου

Η Έλενα Κωνσταντινοπούλου ζει και δημιουργεί στην Πάτρα.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, ενώ είχε ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές της στην  Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων). Παράλληλα, παρακολούθησε διετές πρόγραμμα σπουδών κεραμικής της δημοτικής επιχείρησης πολιτιστικής ανάπτυξης Πάτρας (ΔΕΠΑΠ). Εργάστηκε ως εσωτερικός και εξωτερικός συνεργάτης με διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία . Το 2004 Δημιουργεί μαζί με τη Μαρίνα Μπογονικολού, την ανεξάρτητη ομάδα σχεδιασμού 2design…and other που ασχολείται με το σχεδιασμό, την επίβλεψη εσωτερικών &  εξωτερικών χώρων καθώς και το σχεδιασμό κάθε είδους αντικειμένου.


Μαρίνα Μπογονικολού
Η Μαρίνα Μπογονικολού ζει και δημιουργεί στην Πάτρα.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής & Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ είχε ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ιταλική Σχολή Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάριο graphic design (online course, 3μηνης διάρκειας) στο The Graphic Design School. Παράλληλα, παρακολούθησε πενταετές πρόγραμμα εικαστικών σπουδών της δημοτικής επιχείρησης πολιτιστικής ανάπτυξης Πάτρας (ΔΕΠΑΠ). Συνεργάσθηκε με το γραφείο της Σοφίας Βανταράκη, για τη διαφημιστική καμπάνια της "ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ". Ζωγραφίζει πάνω σε 2σδιάστατες επιφάνειες μεγάλης & μικρής κλίμακας, graphic design (τυπώματα για την εταιρεία  print up – mastoras). Το 2004 δημιουργεί μαζί με την Έλενα Κωνσταντινοπούλου, την ανεξάρτητη ομάδα σχεδιασμού 2design…and other  που ασχολείται με το σχεδιασμό, την επίβλεψη εσωτερικών &  εξωτερικών χώρων καθώς και το σχεδιασμό κάθε είδους αντικειμένου.

Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Ουτοπικές Τοπογραφίες: έκθεση του Γιάννη Χρηστάκου στη Γκαλερί Cube
10.10.2016 10:14
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του Γιάννη Χρηστάκου, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “Ουτοπικές Τοπογραφίες”, που λειτουργεί σαν συνέχεια και εξέλιξη της δουλειάς του, η οποία παρουσιάστηκε στην Cube με τίτλο “Αυτός δεν είναι ο κόσμος μου” (Μάρτιος 2012).
Through the Looking Glass: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Cube
01.07.2016 15:29
Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2015 σαν καλοκαιρινό επίλογο, την ομαδική έκθεση “Through the Looking Glass”.
Bitten: Έκθεση της Δέσποινας Κωνσταντίνου στην Γκαλερί Cube
25.05.2016 12:39
Η Γκαλερί Cube, ξεκινά τη συνεργασία με την εικαστικό Δέσποινα Κωνσταντίνου παρουσιάζοντας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 τη δουλειά της, στην ατομική έκθεση με τίτλο “Bitten”.
... έλα να παίξουμε: Έκθεση του Χρήστου Κουτσούκη στην Γκαλερί Cube
15.03.2016 14:57
Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 την καινούρια δουλειά του Χρήστου Κουτσούκη με τίτλο “... έλα να παίξουμε”, που είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στο χώρο, μετά τις “Στιγμές” (Φεβρουάριος 2012).