Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Παρά θιν’ αλός

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Παρά θιν’ αλός

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στο «Παρά θιν’ αλός», συμπράττοντας φέτος με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

… σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συναυλία , που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00, στο Κυβερνείο.


Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τον Κανόνα του Πάχελμπελ, ένα σύντομο κομμάτι που κινείται σε ρυθμούς μπαρόκ και δημιουργεί στον ακροατή ένα πνεύμα γαλήνης και ηρεμίας με την οστινάτο αρμονική γραμμή του. Στη συνέχεια θα εκτελεστεί η εκπληκτική 40η συμφωνία του Μότσαρτ , την οποία ο μουσικολόγος Alfred Einstein έχει περιγράψει εύστοχα ως "κατάδυση στην άβυσσο της ψυχής".


Στο δεύτερο μέρος η Κ.Ο.Θ. συνοδεύει τον αγαπημένο τραγουδιστή Αλκίνοο Ιωαννίδη σε δικά του τραγούδια, σε μία κορυφαία καλλιτεχνική συνάντηση, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ’ όλους.


Διεύθυνση ορχήστρας: Αλέξανδρος Μυράτ
Τραγούδι: Αλκίνοος Ιωαννίδης 
συνοδεύει ο Γιώργος Καλούδης (τσέλο, λύρα, κρουστά)


Έργα:
Γιόχαν Πάχελμπελ (1653-1706): Κανόνας
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791): Συμφωνία αρ. 40 σε Σολ ελάσσονα
Τραγούδια του Αλκίνοου Ιωαννίδη (Πατρίδα, Χατζιδακιάς, Ο Γιάννης ο φονιάς, Τ' Άη Γιωργκού, Παράκληση, Ο δρόμος σου είσαι εσύ, Απόγευμα στο δέντρο, Asherombasman κ.α.)

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιάτικο gala όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
28.12.2016 16:54
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι.
Ο υπερβατικός Μάλερ, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
30.11.2016 12:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, τον πρωτοπόρο συνθέτη και τον ασυμβίβαστο καλλιτέχνη που χάραζε με συνέπεια το δικό του συνθετικό δρόμο επιδιώκοντας σταθερά την τελειότητα.
Gala Maria Callas από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.09.2016 17:10
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεκινά την 58η καλλιτεχνική της περίοδο με ένα αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, την αξεπέραστη Ελληνίδα πριμαντόνα με τα εξαίρετα φωνητικά και ερμηνευτικά προσόντα, που έφερε το λυρικό τραγούδι κοντά στις πλατιές μάζες και όρισε καθοριστικά την μετέπειτα εξέλιξή του.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».
Γκούσταβ Μάλερ: Πέμπτη Συμφωνία, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.03.2016 12:18
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 την εμβληματική Πέμπτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κ.Ο.Α. Στέφανου Τσιαλή.