Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη, στο Ίλιον

Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη, στο Ίλιον

Η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης » θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη με τίτλο «Ξημερώνει και βραδιάζει», στο Θέατρο Περιβαλλοντικού Πάρκου

… «Αντώνης Τρίτσης», το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21.00.


Το ΔΗ.ΚΕ.Π.Α Ιλίου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον  μεγαλύτερο Έλληνα δημιουργό του λαϊκού τραγουδιού, τον Βασίλη Τσιτσάνη  και προσκαλεί την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» από την πόλη των Τρικάλων…


 Όταν μιλάμε για το λαϊκό τραγούδι μιλάμε για τον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη. το αγαπημένο «παιδί» του Μάρκου. Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ου αιώνα (του οποίου τραγούδια ακούγονται μέχρι και σήμερα). Ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του ρεμπέτικου και του λαικού τραγουδιού. Η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» από την πόλη των Τρικάλων, τη πόλη που γέννησε τους σπουδαιότερους δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού (ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ – ΚΑΛΔΑΡΑΣ – ΣΑΜΟΛΑΔΑΣ – ΒΙΡΒΟΣ – ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ)  συνεχίζει και σήμερα με διάφορες δραστηριότητες να κρατά ζωντανή την παράδοση και να τιμά την πολιτιστική μας κληρονομιά.


Η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης αποτελείται επαγγελματίες μουσικούς και τραγουδιστές και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει το σύνολο του λαϊκού τραγουδιού, με κύρια αναφορά στο έργο του ΒΑΣ. ΤΣΙΤΣΑΝΗ. Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά ήταν το αφιέρωμα στους κορυφαίους τρικαλινούς δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού που κυκλοφόρησε με τη συμμετοχή του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑΤΟΥ. Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της ορχήστρας  που κυκλοφόρησε από τη LYRA σε όλο τον κόσμο, είναι το DVD αφιέρωμα στον ΒΑΣ. ΤΣΙΤΣΑΝΗ που επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο ΡΕΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ και στο οποίο εκτός από τους καλλιτέχνες της ορχήστρας εμφανίζονται επίσης η ΜΑΡΙΩ και ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ. Η ορχήστρα έχει συνδυάσει το όνομα της με σπουδαίες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Artway - TEXNOTROPON:  2105157977

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
12.01.2017 09:55
Ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο θρύλος του ρεμπέτικου γεννήθηκε στην Κίο της Μικράς Ασίας, στις 18 Ιανουαρίου του 1913. Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, ημέρα των γενεθλίων του, ετοίμασε, ένα μεγάλο αφιέρωμα στον πρωτεργάτη του «κανταδόρικου» ρεμπέτικου τραγουδιού, με την στήριξη της οικογένειάς του συνθέτη.
Ο υπερβατικός Μάλερ, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
30.11.2016 12:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, τον πρωτοπόρο συνθέτη και τον ασυμβίβαστο καλλιτέχνη που χάραζε με συνέπεια το δικό του συνθετικό δρόμο επιδιώκοντας σταθερά την τελειότητα.
Gala Maria Callas από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.09.2016 17:10
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεκινά την 58η καλλιτεχνική της περίοδο με ένα αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, την αξεπέραστη Ελληνίδα πριμαντόνα με τα εξαίρετα φωνητικά και ερμηνευτικά προσόντα, που έφερε το λυρικό τραγούδι κοντά στις πλατιές μάζες και όρισε καθοριστικά την μετέπειτα εξέλιξή του.
Οι Κουμπάροι - Βασίλης Τσιτσάνης και Γιάννης Παπαϊωάννου: μια μουσική παράσταση στο Ίλιον Plus
16.02.2016 10:58
Μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο των σπουδαίων συνθετών Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου, θα παρουσιαστεί για τρεις βραδιές στη μουσική σκηνή “ΙΛΙΟΝ plus’’, τις Δευτέρες 22, 29 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου 2016.
Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού από τη Ζαχαρούλα Κληματσάκη στο Ίλιον Cinema & Stage
12.02.2016 10:38
Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη, η αγαπημένη μας ερμηνεύτρια πάει στο Ίλιον Cinema & Stage, ύστερα από δύο πετυχημένα sold out Lives που πραγματοποιήθηκαν στο Ρότα Art Bar και στο PassPort Art (Πειραιά) σ’ ένα αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού.