Το Θέατρο Σημείο μεταφέρεται στο Απλό Θέατρο από τη νέα θεατρική σεζόν και θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με τίτλο «Μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη»…

…. αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο.

Το   «Μέσα από το Σπασμένο Καθρέφτη»  (1961)   είναι η πρώτη ταινία της  “Τριλογίας της Πίστης”  του Σουηδού σκηνοθέτη Ingmar Bergman.  Πρόκειται για μια λεπτομερή εξέταση της φύσης της πίστης του ανθρώπου  θέτοντας μια σειρά  φιλοσοφικών   ερωτημάτων που δεν απαντώνται ποτέ ευθέως.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης εξηγεί ότι μέσω αυτής της ταινίας προσπάθησε να παραθέσει μια απλή υπερβατική σκέψη: ‘Ο Θεός είναι η αγάπη και η αγάπη είναι ο Θεός. Ένας άνθρωπος που περιβάλλεται από αγάπη περιβάλλεται ταυτόχρονα κι από τον Θεό’. Ο Bergman ομολογεί επίσης ότι το έργο αντικατοπτρίζει τη δική του κακή και βασανισμένη σχέση με τον Θεό.

Πρόκειται για ένα έργο που θυμίζει αρχαία ελληνική τραγωδία χωρίς κάθαρση. Ενα έργο που μιλάει για μια δυσλειτουργική οικογένεια μέσα από τη πίστη,  την ενοχή , την απελπισία  ,  την σεξουαλική καταπιεση,  θέματα σημερινά και γνώριμα.

Βαθιά ανθρώπινο το έργο του Μπέργκμαν μας μιλάει για την ουσία των σχέσεων.

Σκηνοθεσία: Ιωάννα  Μακρή – Νίκος  Διαμαντής
Μετάφραση:  Αντώνης  Γαλέος
Σκηνικά-κοστούμια :  Κατερίνα  Παπαγεωργίου
Μουσική:  Λευτέρης  Βολάνης ,  Χαράλαμπος  Θεοχάρης
Φωτισμοί:  Κατερίνα  Παπαδάκου

Παίζουν οι:Σταύρος  Γιαννακόπουλος
Νίκος  Διαμαντής
Ελένη  Ζαραφίδου
Αυγουστίνος  Ρεμούνδος