Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, στο Θέατρο Σημείο

Μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, στο Θέατρο Σημείο

Το Θέατρο Σημείο μεταφέρεται στο Απλό Θέατρο από τη νέα θεατρική σεζόν και θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με τίτλο «Μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη»…

…. αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο.


Το   «Μέσα από το Σπασμένο Καθρέφτη»  (1961)   είναι η πρώτη ταινία της  "Τριλογίας της Πίστης"  του Σουηδού σκηνοθέτη Ingmar Bergman.  Πρόκειται για μια λεπτομερή εξέταση της φύσης της πίστης του ανθρώπου  θέτοντας μια σειρά  φιλοσοφικών   ερωτημάτων που δεν απαντώνται ποτέ ευθέως.


Ο ίδιος ο σκηνοθέτης εξηγεί ότι μέσω αυτής της ταινίας προσπάθησε να παραθέσει μια απλή υπερβατική σκέψη: ‘Ο Θεός είναι η αγάπη και η αγάπη είναι ο Θεός. Ένας άνθρωπος που περιβάλλεται από αγάπη περιβάλλεται ταυτόχρονα κι από τον Θεό’. Ο Bergman ομολογεί επίσης ότι το έργο αντικατοπτρίζει τη δική του κακή και βασανισμένη σχέση με τον Θεό.


Πρόκειται για ένα έργο που θυμίζει αρχαία ελληνική τραγωδία χωρίς κάθαρση. Ενα έργο που μιλάει για μια δυσλειτουργική οικογένεια μέσα από τη πίστη,  την ενοχή , την απελπισία  ,  την σεξουαλική καταπιεση,  θέματα σημερινά και γνώριμα.


Βαθιά ανθρώπινο το έργο του Μπέργκμαν μας μιλάει για την ουσία των σχέσεων.


Σκηνοθεσία: Ιωάννα  Μακρή - Νίκος  Διαμαντής
Μετάφραση:  Αντώνης  Γαλέος
Σκηνικά-κοστούμια :  Κατερίνα  Παπαγεωργίου
Μουσική:  Λευτέρης  Βολάνης ,  Χαράλαμπος  Θεοχάρης
Φωτισμοί:  Κατερίνα  Παπαδάκου


Παίζουν οι:
Σταύρος  Γιαννακόπουλος
Νίκος  Διαμαντής
Ελένη  Ζαραφίδου
Αυγουστίνος  Ρεμούνδος
 

Σχετικές ειδήσεις
Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή στο Θέατρο Σημείο
23.01.2017 14:21
Το αριστούργημα του Μαρσελ Προυστ, Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, στην ιστορική διασκευή του Χάρολντ Πίντερ, θα παρουσιάσει το Θέατρο Σημείο από τον Φεβρουάριο του 2017.
Persona του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
05.12.2016 11:50
Η Ομάδα Elephas tiliensis παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, το έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Persona, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου.
Πάθος και απόγνωση στο Θέατρο Σημείο
10.11.2016 14:35
Το Θέατρο Σημείο φιλοξενεί το μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο Πάθος και απόγνωση, με αφορμή την Ανθρώπινη φωνή του Ζαν Κοκτώ για ακόμα μία παράσταση, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με το
19.10.2016 17:24
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 7η Θεατρική Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με την παράσταση του έργου "Εμείς" του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στον ιστορικό χώρο Laboratorium του Γιέρζι Γκροτόφσκι.
Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ
30.09.2016 13:34
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τη τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Α. Σ. Κ. Τ., στο οποίο θα στεγασθεί για 2 χρόνια το θεατρικό ρεπερτόριο του σκηνοθέτη, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.