Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Το Δημοτικό Θέατρο Κήπου θα φιλοξενήσει την παράσταση του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με τίτλο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» από την ομάδα «Μαγικές Σβούρες»…

… την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, στις 21.00, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Τη σκηνοθεσία και τη διασκευή για παιδιά επιμελείται ο Δημήτρης Αδάμης, τα κοστούμια ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, την κίνηση η Μάρθα Κλουκίνα, την ενορχήστρωση των τραγουδιών ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, τη μουσική διδασκαλία η Ελένη Καρακάση και τους φωτισμούς ο Γιώργος Ανεστόπουλος. Οι ειδικές κατασκευές είναι της Αφροδίτης Πουρνάρη, ενώ το τραγούδι του τέλους υπογράφει ο Γιώργος Βαρσαμάκης.              


Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Λευτέρης Βασιλάκης, Ηλέκτρα Καρτάνου, Άγγελος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Μαχαίρας, Κωνσταντίνος Παππάς , Ηλίας Παρασκευόπουλος , Δημήτρης Πάσσος, Μαριαλένα Ροζάκη και Μαριλίζα Χρονέα.


Λίγα λόγια για το έργο:
Η  παράσταση είναι  ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους, με μία σύγχρονη, αθώα και δροσερή  ματιά. Ο Πουκ, το αγαπημένο ξωτικό των παιδιών, κινεί  τα πιόνια - ρόλους  σ’ ένα σκηνικό παιχνίδι και όλοι, άνθρωποι και ξωτικά,  περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Η ομάδα μαγικές σβούρες είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους.


Φωτογραφίες: Γιώργος Λοβέρδος

Σχετικές ειδήσεις
Ο πρώτος μου Σαίξπηρ: Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας
16.01.2017 12:47
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο πρώτος μου Σαίξπηρ, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας σε διασκευή Αγγελικής Δαρλάση και σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου.
Νεφέλες του Αριστοφάνη από το Εφηβικό θέατρο εντός των τειχών στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
02.11.2016 11:56
Μετά την «Τριλογία της Ουτοπίας» (Όρνιθες, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Φάουστ) και το πρώτο μέρος της «Τριλογίας της Πραγματικότητας» (Αντιγόνη του Σοφοκλή), η Τζωρτζίνα Κακουδάκη παρουσιάζει στην Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου τις Νεφέλες του Αριστοφάνη.
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας από την Eταιρεία Θεάτρου Θέση στο Θέατρο Θησείον
20.09.2016 15:27
Μετά από τον πρώτο χρόνο της επιτυχημένης πορείας της, με παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Θέατρο Αυλαία, Θέατρο Blackbox) στην Αθήνα (θησείον, Ένα θέατρο γα τις Τέχνες) και έπειτα από μια περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία πανελλαδικά, η Εταιρεία Θεάτρου Θέση ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα με το έργο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του William Shakespeare για να ξαναφέρει τον κόσμο των ξωτικών, των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων στο θέατρο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
Σαν ...Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, από την ομάδα των Πέντε Εποχών στο Θέατρο 104
19.09.2016 13:40
Η παράσταση «ΣΑΝ...OΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από την Ομάδα των Πέντε Εποχών θα παρουσιάζεται από 30 Οκτωβρίου 2016 και κάθε Κυριακή στις 15:00 στο Θέατρο 104.
Τα Ψηλά Βουνά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου στην Ηλιούπολη
11.08.2016 13:41
Η αυθεντική παράσταση του Ακροπόλ, Τα Ψηλά Βουνά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Δ. Κιντής, στην Ηλιούπολη.