Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Gone with the flow: Εικαστική έκθεση από την Ελένη Ανδρεάδου, στο Hoxton

Gone with the flow: Εικαστική έκθεση από την Ελένη Ανδρεάδου, στο Hoxton

Το Hoxton στο Γκάζι θα φιλοξενήσει την εικαστική έκθεση της Ελένης Ανδρεάδου με τίτλο «Gone with the flow», που έχει ως άξονα το έργο του T.S. Eliot «Τα τέσσερα κουαρτέτα»…

… και θα διαρκέσει από τις 5 Σεπτεμβρίου έως και τις 23 Οκτωβρίου 2012.


Επιμέλεια: Mαρία Παπαϊωάννου και Μαρία Διαλεκτάκη

 

What we call the beginning is often the end
And to make an end is to make a beginning.
The end is where we start from.
T.S. Eliot, Four Quartets


“…and dark beginnings are his luminous ends”, e.e.cummings, Untitled
Με άξονα το έργο του T.S.Eliot τα “Τέσσερα Κουαρτέτα” και στίχους από την ποίηση του e.e cummings η Ελένη Ανδρεάδου επιχειρεί να καταγράψει το τέλος που σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή και την αρχή που εμπεριέχει το τέλος. Τα πάντα βρίσκονται εν κινήσει, κύκλοι ανοίγουν και άλλοι κλείνουν. Οι αινιγματικοί εσωτερικοί χώροι που απεικονίζονται στα έργα της Ανδρεάδου φέρουν προσωπικές μνήμες και επιθυμίες ενώ η ανθρώπινη μορφή αποκαλύπτει το ψυχισμό της εν τη απουσία της. Μια ατμόσφαιρα με έντονο το στοιχείο της απώλειας υπονοεί ιδιωτικές στιγμές και επιτρέπει την υποκειμενική τους ερμηνεία. Με σύμμαχο το χρώμα, η αίσθηση περισυλλογής και καταγραφής μιας περιόδου της ζωής που τελείωσε μάλλον άδοξα, διαπραγματεύεται τη νέα συνθήκη και εν συνεχεία δίνει τη θέση της σε μια αρχή όπου ενδεχομένως όλα μπορούν να συμβούν.


Βιογραφικά στοιχεία καλλιτέχνιδας:
Η Ελένη Ανδρεάδου αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το εργαστήριο του αγγέλη Δημητραία στη εσσαλονίκη το 1999. ‘Έζησε για πολλά χρόνια στις ρυξέλλες, όπου και πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της στο Hogeschool Sint-Lukas Brussels University College of Art and Design, με θέμα το «Χάος και την Επικοινωνία» και δασκάλους τον Lieven de Lafortrie και τον Hans Op De Beek. ‘Eχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Βέλγιο.
Ελένη Ανδρεάδου ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Ars Moriendi: Εικαστική έκθεση στο Σπίτι της Κύπρου
07.12.2016 15:51
Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει την εικαστική έκθεση Ars Moriendi με έργα που εμπνέονται και διερευνούν την άρρηκτη σχέση του Ανθρώπου με τον Θάνατο.
Eleni is bored again: Εικαστική έκθεση στο Hoxton
30.11.2016 12:22
Το Hoxton παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ελένης Τωμαδάκη με τίτλο: Eleni is bored again: The end.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.
ΞενοΔοχείο: 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας
02.06.2016 14:49
Η 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί 6 - 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με τίτλο ΞενοΔοχείο.