Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Καθόλου καλά της Ursula Rani Sarma στο Θέατρο Παραμυθίας

Καθόλου καλά της Ursula Rani Sarma στο Θέατρο Παραμυθίας

Η εταιρεία «ΘΕΑΣΗ» παρουσιάζει στο Θέατρο Παραμυθίας το θεατρικό έργο της σύγχρονης Ιρλανδής συγγραφέως Ursula Rani …

Sarma, «…καθόλου καλά» από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

 


Δυο ορφανά αδέρφια, η Κόρα και ο Μίκυ, μεγαλώνουν σ’ ένα χωριό της Ιρλανδίας, απ’ όπου ονειρεύονται να δραπετεύσουν. Έχουν μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον αδιαφορίας και εγκατάλειψης. Η συστηματική σεξουαλική κακοποίηση της Κόρας από ένα μεσήλικα γιατρό, τον κ. Κλούγκασυ, και η αδυναμία της να αντιδράσει αποτελεσματικά φέρνει το έγκλημα ως μόνη διέξοδο από τον καθωσπρεπισμό της τοπικής κοινωνίας. Τα δύο παιδιά σχεδιάζουν τη φυγή τους, ξέροντας ότι μπορούν να βασιστούν μόνο ο ένας στον άλλον. Το Δουβλίνο, πιστεύουν, ότι θα καλύψει τα ίχνη τους, θα απορροφήσει την αγωνία τους και θα τους βοηθήσει να κάνουν μια νέα αρχή… Είναι όμως στ’ αλήθεια έτσι;;;

 

Η Ursula Rani Sarma έγραψε το «… καθόλου καλά» («… touched…») πριν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο. Το έργο της έτυχε αναγνώρισης από το κοινό και τους κριτικούς στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου τo 1999 και η συγγραφική καριέρα Ιρλανδέζας Sarma -με ινδική καταγωγή- είχε αρχίσει. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγραψε και ανέβασε δουλειές της όχι μόνο στην Ιρλανδία, αλλά και στο National Theatre του Λονδίνου.

 


Ένα έργο επίκαιρο, με ρεαλιστική γραφή και διάθεση για προβληματισμό σε κοινωνικά θέματα, όπως η παιδεραστία και η παιδική παραβατικότητα.

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Έλλη Πετράντη
Σκηνοθεσία: Ευθύμης Μπαλαγιάννης
Σκηνικό – Κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Μουσική: Στέλιος Δάβαρης
Artwork: Αργύρης Μιχαήλ

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Παναγιώτης Καρμάτης, Ελένη Νασοπούλου
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γ. Βιζυηνού στο Θέατρο Παραμυθίας
10.02.2017 17:24
Το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει από τις 10 Φεβρουαρίου για λίγες παραστάσεις το έργο του Γεώργιου Βιζυηνού, Το Αμάρτημα της Μητρός μου, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Αντώνη Στελιανέση.
Η Νύχτα (Yard Gal), της Rebecca Prichard στο Θέατρο Παραμυθίας
02.02.2017 10:43
To + Iνστιτούτο Πειραματικών Τεχνών παρουσιάζει στο Θέατρο Παραμυθίας την παράσταση Η Νύχτα (Yard Gal), της Rebecca Prichard, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, με πρωταγωνίστριες τη Σίσσυ Δουτσίου και τη Λίλη Τσεσματζόγλου, από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017.
28.09.2016 12:44
Η ΜΥΓΑ του Ζώρζ Λάγκελαν σε σκηνοθεσία Διονύση Λυκιαρδόπουλου, θα συνεχίσει φέτος, για δεύτερη σεζόν, την επιτυχημένη πορεία της στο Θέατρο «Παραμυθίας» από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016.
Με μάτια κλειστά σε βλέπω, από την ομάδα Three στο Θέατρο Παραμυθίας
27.06.2016 11:50
Η ομάδα Three παρουσιάζει στο Θέατρο Παραμυθίας το έργο του Σπύρου - Ανδρέα Παπαδάτου, Με μάτια κλειστά σε βλέπω.
«Χ» της Γεωργίας Χιόνη στο Θέατρο Παραμυθίας
22.03.2016 11:40
Από 1 Απριλίου ως 10 Ιουνίου 2016 το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει το έργο «Χ» της Γεωργίας Χιόνη.