Η Follow your art Gallery φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας του Παύλου Μιλώφ με τίτλο «Τα Κύθηρα του ‘60», που θα εγκαινιαστεί…

… την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 21.00 και θα διαρκέσει έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο Παύλος Μιλώφ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και το φωτογραφικό αρχείο του ανασύρθηκε και ψηφοποιήθηκε μετά από το θανατό του, από το συγγενή του Φώτη Χυτήρη. Στην έκθεση αυτή που είναι η πρώτη παρουσίαση του έργου του φωτογράφου μετά τον θανατό του, παρουσιάζονται φωτογραφίες από τα Κύθηρα. Παράλληλα, έγινε η έκδοση ενός μικρού λευκώματος με μοναδικές φωτογραφίες του Μιλώφ απ’ όλη την Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες του ‘κρυμμένες’ για πενήντα και πλέον χρόνια έρχονται να μας αποκαλύψουν μυστικά και μνήμες και να μας ξαφνιάσουν ευχάριστα.

Όπως αναφέρει και ο Γιάννης Σταθάτος που έχει την επιμέλεια της έκθεσης:
“Η διάσωση κάθε σημαντικού σε όγκο ή ποιότητα φωτογραφικού αρχείου αποτελεί κέρδος όχι μόνο για την ιστορία του μέσου, αλλά και για την αναζήτηση και κατανόηση του χαμένου παρελθόντος – για την οποία αναζήτηση, όπως μας θυμίζει ο Προυστ, εξίσου σημαντικό ρόλο με τα ουσιώδη παίζουν τα εκ πρώτης όψεως επουσιώδη. Ποιος άλλος εκτός από το Μυλώφ διανοήθηκε τότε να φωτογραφίσει, εκτός από την Ακρόπολη των Αθηνών, το ταπεινό εσωτερικό ενός περιπτέρου;”