Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Δάσος, βαθύ και σκοτεινό, του Neil La Bute στο θέατρο Τόπος Αλλού

Δάσος, βαθύ και σκοτεινό, του Neil La Bute στο θέατρο Τόπος Αλλού

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού θα παρουσιαστεί το έργο του Neil La Bute με τίτλο «Δάσος, βαθύ και σκοτεινό» με τους Μάξιμο Μουμούρη

και Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012.


Ο Neil LaBute, γνωστός για το ιδιόρρυθμο, ανατρεπτικό του χιούμορ αρέσκεται να δοκιμάζει την αντοχή της λεπτής διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στο καλό και το κακό, την οποία ο καθένας μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να την περάσει.


Λίγα λόγια για το έργο :
Σε μονοπάτια δαιδαλώδη δύο αδέλφια, ένας άνδρας και μια γυναίκα, μια νύχτα με καταρρακτώδη βροχή. Αποκλεισμένοι σε μια καλύβα: αυτή διανοούμενη κοσμήτωρ των ανθρωπιστικών επιστημών στο τοπικό κολέγιο, και αυτός ένας χειρώνακτας με κάποια ενδιαφέροντα, περπατούν στα κακοτράχαλα μονοπάτια του δάσους τους. Του δάσους της μνήμης τους, των πόθων τους, των απωθημένων τους...της αλήθειας τους.
Ανεξιχνίαστο, σκοτεινό, άγνωστο και άρα επικίνδυνο. Παραπαίουν και ψάχνουν να βρουν τον εαυτό τους. Διαπραγματεύονται τα συντρίμμια της ζωής τους και προσπαθούν να βρουν μια αχτίδα φωτός μέσα σε στο πηχτό σκοτάδι.Το συνειδητό και το ασυνείδητο αποκαλύπτονται μέσα σ’ αυτή τη νύχτα που η βροχή ξεπλένει ένοχες και ανομολόγητα πάθη και οι αστραπές φωτίζουν στιγμιαία το βαθύ και σκοτεινό δάσος της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι ήρωες, άλλες φορές σε μια λυσσαλέα σύγκρουση μεταξύ τους και άλλες πιασμένοι χέρι-χέρι περπατάν αυτό το βαθύ σκοτεινό μονοπάτι της γνώσης (κυρίως της αυτογνωσίας τους) τη στιγμή που οι λύκοι αλυχτούν γύρω τους.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση : ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΖΟΤΖΟΛΑΚΗ
Σκηνοθεσία : ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Δραματουργός : ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
Σκηνικό – Κοστούμια : ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική : ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ


ΠΑΙΖΟΥΝ :
Μάξιμος Μουμούρης, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου

Σχετικές ειδήσεις
Η Μπάμπα Γιαγκά, το σκοτεινό τρυγόνι και ο γλάρος, στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016-17
07.02.2017 14:27
Το φεστιβάλ του Beton 7, Θεατρικές Συνθέσεις 2016-17, παρουσιάζει την παράσταση Η Μπάμπα Γιαγκά , το σκοτεινό τρυγόνι και ο γλάρος, από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου 2017.
Γκρέτα, του Μιχάλη Σπέγγου στο θέατρο Τόπος Αλλού
28.11.2016 12:30
Ο θίασος “Καθρέφτης” της Πέπης Οικονομοπούλου παρουσιάζει από τις 4 Δεκεμβρίου το έργο του Μιχάλη Σπέγγου «Γκρέτα» στο θέατρο Τόπος Αλλού.
Οι Σύντροφοι?, του Α. Στρίντμπεργκ στο θέατρο Τόπος Αλλού
06.09.2016 14:52
Ένα άπαιχτο (στην Ελλάδα) κι εν πολλοίς άγνωστο έργο του Στρίντμπεργκ θα παρουσιάσει φέτος ο Νίκος Καμτσής, στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.
Νίτσε - Βάγκνερ: Ένα θέαμα για τον φασισμό, σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή στο Τόπος Αλλού
06.09.2016 14:35
Η παράσταση «Νίτσε - Βάγκνερ», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη σεζόν σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, επαναλαμβάνεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τόπος Αλλού.
Καλοπροαίρετοι Θεατρίνοι του Μαριβώ τον Νοέμβριο στο θέατρο Τόπος Αλλού
29.06.2016 10:26
Το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ παρουσιάζει από τον Νοέμβριο το έργο του Μαριβώ, Καλοπροαίρετοι Θεατρίνοι, σε σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή.