Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Άρρητη κόρη, στα Αισχύλεια 2012

Άρρητη κόρη, στα Αισχύλεια 2012

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2012 που διεξάγεται στην Ελευσίνα, θα φιλοξενήσει τη χοροθεατρική παράσταση με τίτλο «Άρρητη Κόρη»…

… την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012.


“Ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία”


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΣΧΥΛΙΩΝ, Παλαιό Ελαιουργείο – Παραλία Ελευσίνας
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Η ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση ''Άρρητη Κόρη'' στο Φεστιβάλ Αισχυλείων  (Παλαιό Ελαιουργείο-Παραλία Ελευσίνας) την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.  Η παράσταση είναι μία περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη της προηγούμενης καλλιτεχνικής δουλειάς της χορογράφου «Δυτικά Βήματα στα βήματα της Ιεράς Οδού» και αναφέρεται στην τριπλή υπόσταση της Περσεφόνης. Η Περσεφόνη ως έφηβη, ως τρομερή σύζυγος του Άδη, και ως τραγική μάνα του Ζαγρέως (Διονύσου). Η πλοκή ξεδιπλώνει το δράμα της ανθρώπινης φύσης όπου το αγαθό και το κακόβουλο, το θετικό και το αρνητικό, το συνειδητό και το ασυνείδητο, το ανθρώπινο και το θεϊκό συνομιλούν δημιουργώντας το χώρο και τη διαδρομή της ψυχικής Κάθαρσης.


Η παράσταση είναι μία σύνθεση από σωματικό θέατρο σε συνδυασμό με διαφορετικές τεχνικές χορού όπως ο χορός butoh, ο σύγχρονος χορός και ο κινητικός αυτοσχεδιασμός. Το κινητικό αυτό λεξιλόγιο, μαζί με το λόγο, με τις μουσικές συνθέσεις ιδιόφωνων οργάνων, την ψαλτική τέχνη και την ηλεκτρονική μουσική , σε συνδυασμό με την εικαστική εγκατάσταση συντελούν ώστε η παράσταση να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ του αρχαίου δράματος και της σύγχρονης τέχνης. Το έργο αυτό σε μία σύγχρονη και πολυδιάστατη δομή λειτουργεί ως ένας καμβάς συνάντησης των διαφορετικών τεχνών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να στραφεί στην αυτογνωσία για να ξαναβρεί τον αληθινό του εαυτό.


Κείμενα: Ομηρικός ύμνος στη Δήμητρα μετάφραση Δημήτρης Παπαδίτσας και Ελένη Λαδιά, Δημήτρης Παπαδίτσας «Άπαντα», Ελένη Λαδιά «Οι Έλληνες παίδες στην αρχαιότητα», «Μυθολογικά Παράδοξα και ένα διήγημα».
Σκηνοθεσία , χορογραφία , δραματουργική επεξεργασία, εικαστική εγκατάσταση Αιμιλία Μπουρίτη.


Συντελεστές
Χορευτές performers: Θάλεια Δήτσα, Μυρτώ Μπουρίτη, Αιμιλία Μπουρίτη
Ηθοποιός performer: Παναγιώτης Γαρμπής
Μουσικοί performers: Τάσος Φωτίου, Γιώργος Κατσάνος
Ψαλτική: Νίκος Στάθης
Κατασκευή μάσκας: Γιώργος Μαυρίκος
Φωτογραφία: Βούλα Ανδρώνη
 Φωτισμός: Σοφία Αλεξιάδου
Κουστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Ηχοληψία: Δημήτρης Δημόπουλος


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


17/07/2012 έως 09/09/2012 
Πολυχώρος RED DOT Ευμολπιδών 24 και Τριπτολέμου, Γκάζι
 

Εικαστική εγκατάσταση και βίντεο, Αιμιλία Μπουρίτη χορογράφος & εικαστική καλλιτέχνιδα
Φωτογραφία  Βούλα Ανδρώνη


Εικαστική εγκατάσταση και έκθεση φωτογραφίας στον Πολυχώρο RED DOT με υλικό από το οδοιπορικό της Αιμιλίας Μπουρίτη κατά μήκος της  Ιεράς Οδού και από το  χοροθεατρικό δρώμενο «Άρρητη Κόρη» από την «Ομάδα Αιμιλία
Μπουρίτη συν+εργασία».


29/08/2012
Πολυχώρος RED DOT Ευμολπιδών 24 & Τριπτολέμου, Γκάζι


Λογοτεχνική συζήτηση με την Ελένη Λαδιά
Η λογοτέχνης Ελένη Λαδιά  κάνει μία  ανάλυση της Ιεράς Οδού και των κειμένων της παράστασης ''Άρρητη Κόρη'', σε μία ανοιχτή συζήτηση με την «Ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία» και με το κοινό. Τα κείμενα της παράστασης αποτελούνται από μέρη του Ομηρικού ύμνου στη Δήμητρα, και από τα βιβλία της Ελένης Λαδιά “Οι Έλληνες παίδες στην αρχαιότητα”, “Μυθολογικά παράδοξα και ένα διήγημα”  καθώς και  αποσπάσματα από τα “Άπαντα” του ποιητή Δημήτρη Παπαδίτσα.

 

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου τη χοροθεατρική παράσταση "Άρρητη Κόρη" στο Φεστιβάλ Αισχυλείων, μπορούν να μεταφερθούν με πούλμαν, που θα ξεκινήσει στις 19.15 από το Σύνταγμα (διασταύρωση Φιλελλήνων και Ερμού- μπροστά από τα McDonald's) και θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο μετά το τέλος της παράστασης.


Το κόστος μεταφοράς προς και από το Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία Ελευσίνας, όπου λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Αισχυλείων, είναι 3 ευρώ.

 

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο: 6937803353.

Σχετικές ειδήσεις
Μετατόπιση - Ο δρόμος: Περφόρμανς Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου στο ΕΜΣΤ
08.12.2016 16:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ολοκληρώνει το Πρόγραμμα ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ με την παρουσίαση της Περφόρμανς Μετατόπιση - Ο δρόμος της Ομάδας Σύγχρονου Χορού της Πέρσας Σταματοπούλου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19.00 και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.
Η Σκελετογυναίκα στο Κινηματοθέατρο Τριανόν
21.11.2016 11:44
Η Μαίρη Παππά, σε συνεργασία με τη χορογράφο Μελίνα Αργυρίου και τον χορευτή Γιάννη Μήτσο, παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση «Η Σκελετογυναίκα», για δυο μόνο παραστάσεις στο κινηματοθέατρο «Τριανόν» στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.
Το CARAVANI ταξιδεύει στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
03.08.2016 16:37
CARAVANI, μια παράσταση σύγχρονου χορού του «The Social Body Dance Lab» της Κατερίνας Αντωνιάδου, θα παρουσιαστεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:00, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Fort da (Πώς έμαθα να περιμένω) της Λεωνής Ξεροβάσιλα στα Αισχύλεια 2016
14.07.2016 12:20
Τα Αισχύλεια 2016 φιλοξενούν στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο του θεσμού «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», την παράσταση Fort da (Πώς έμαθα να περιμένω), την Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016.
Etude: Παράσταση Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Dansarte
23.06.2016 13:48
Το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte σας προσκαλεί στη βραδιά Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού "ETUDE", την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 8:30μμ, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.