Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικό Χωριό: Συναυλία αλληλεγγύης στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

Μουσικό Χωριό: Συναυλία αλληλεγγύης στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

Το Μουσικό Χωριό που βρίσκεται στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, θα φιλοξενήσει συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση και στέγαση του Συλλόγου που κάηκε φέτος…

… στην Πλατεία Χατζίνη του Αγίου Λαυρεντίου, την Πέμπτη 30 Αυγούστου, στις 21.00.

 

 «...η φωτιά καίει, η μουσική θερμαίνει...» - Συναυλία αλληλεγγύης

 

ΑΝΑΠTΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ


Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση και στέγαση του Συλλόγου που κάηκε φέτος.

 


Αγαπητοί φίλοι της μουσικής,
τον περασμένο χειμώνα ξέσπασε στον Άγιο Λαυρέντιο μία πυρκαγιά  - για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους - απανθρακώνοντας ένα από τα κομβικότερα κτίρια της κεντρικής πλατείας και καταστρέφοντας ολοσχερώς δύο χώρους που είχαν συνδεθεί εδώ και χρόνια με τον κοινωνικό βίο του χωριού: τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Νέων και το «Μπαϊράκι», το μοναδικό μπαράκι του Αγίου Λαυρεντίου.


Βιώνοντας, όλο και περισσότερο, ότι η αλληλεγγύη μπορεί να ανακουφίσει και να αποτελέσει δημιουργική αντίσταση σε κάθε εσκεμμένη - ή μη - καταστροφή, οι άνθρωποι του συλλόγου με την υποστήριξη τουΜουσικού Χωριού, διοργανώνουν μία συναυλία που στόχο της έχει την ανακαίνιση ενός νέου χώρου στέγασης, έτσι ώστε η μοναδική συλλογικότητα του Αγίου Λαυρεντίου να συνεχίσει το έργο της.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του δάσους, στην πλατεία Χατζίνη, όπου θα στηθεί γιορτή με μερικούς από τους πιο ικανούς λαϊκούς μουσικούς της χώρας! Το ρεπερτόριο της βραδυάς θα περιλαμβάνει μουσική από τη Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη, τραγούδια του «καφέ αμάν» και του ρεμπέτικου, αμανέδες και σκοπούς της Μυτιλήνης, δημοτικά της Ηπείρου και βαλκανικά σουξέ. Οι μουσικοί που θα παίξουν αφιλοκερδώς είναι oι:


ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ «ΛΩΞΑΝΔΡΑ»
Αγγούσης Νίκος: κλαρίνο / Βασιλειάδης Δημήτρης: κανονάκι / Ρία Ελληνίδου: τραγούδι /Μαγνήσαλης Νίκος: κρουστά / Μεταξάς Λουκάς: μπάσσο, φωνητικά / Μπακλατζής Πρόδρομος: βιολί / Παναγούλιας Δημητρης: κρουστά / Ταπάκης Κυριάκος: ούτι

 

ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (κλαρίνο)
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΟΥΒΕΝΤΑΣ (βιολί)
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ (σαντούρι)
ΣΟΛΩΝ ΛΕΚΚΑΣ (τραγούδι)
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (τραγούδι)
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (πολίτικη λύρα)
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ (τρομπέτα)


κι άλλοι, κι άλλοι...
 

Σχετικές ειδήσεις
Udopia: Παρουσίαση του δίσκου του Θύμιου Ατζακά στο Θέατρο Αλώνι
22.08.2016 15:19
To Θέατρο Αλώνι σε συνεργασία με το μουσικό χωριό Αγίου Λαυρεντίου παρουσιάζουν στις 25 Αυγούστου 2016, για μια βραδιά την μουσική συναυλία παρουσίαση του δίσκου του Θύμιου Ατζακά με τίτλο «Udopia».
Διαπασών στο Μουσικό Χωριό 2016
22.08.2016 12:32
Μία συλλογική παράσταση που παίρνει μορφή στον Άγιο Λαυρέντιο από τους συντονιστές και τους σπουδαστές όλων των εργαστηρίων και που θα κορυφωθεί στη μαγευτική πλατεία Χατζίνη.
Μουσικό Χωριό 2016: Πρόγραμμα Συναυλιών 1ης περιόδου
16.08.2016 11:08
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Ρεμπέτικη βραδιά για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας αλληλεγγύης NoBorders
15.03.2016 13:42
Μια ρεμπέτικη βραδιά με τους Φώτη Σιώτα, Δημήτρη Μυστακίδη, Μανώλη Πάππο έρχεται στις 21 Μαρτίου 2016 στο Baumstrasse για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας αλληλεγγύης NoBorders.
Σταγόνες Πάθους: Η Αλεξάνδρα Γκράβας τραγουδάει για την ενίσχυση του Ξενώνα Φοίβη
03.03.2016 14:35
Χαρακτήρα αλληλεγγύης και υποστήριξης στις γυναίκες που δοκιμάζονται έχει η συναυλία με την Αλεξάνδρα Γκράβας που πραγματοποιείται στις 19 Μαρτίου 2016 στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού.