Η λογοτέχνης Ελένη Λαδιά σε συνεργασία με την Αιμιλία Μπουρίτη, χορογράφο και εικαστική καλλιτέχνη, θα αναλύσει σε μια λογοτεχνική συζήτηση με τίτλο «Άρρητη Κόρη»…

…  τα τρία πρόσωπα της Περσεφόνης και την υπόσταση του Διονύσου Ζαγρέα, κάνοντας αναφορές στο ηλιακό και χθόνιο στοιχείο (Απολλώνιο και Διονυσιακό), την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 18.00

Από την Ελένη Λαδιά λογοτέχνη και την Αιμιλία Μπουρίτη χορογράφο και εικαστική καλλιτέχνη

Η λογοτέχνης Ελένη Λαδιά σε συνεργασία με την Αιμιλία Μπουρίτη, χορογράφο και εικαστική καλλιτέχνη, την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 18.00 στον Πολυχώρο Red Dot, αναλύει, σε μία λογοτεχνική συζήτηση με τίτλο «Άρρητη Κόρη», τα τρία πρόσωπα της Περσεφόνης και την υπόσταση του Διονύσου Ζαγρέα, κάνοντας αναφορές στο ηλιακό και χθόνιο στοιχείο (Απολλώνιο και Διονυσιακό).

Η χορογράφος συζητά με τη λογοτέχνη για τις επιρροές των βιβλίων της Λαδιά «Οι Έλληνες παίδες στην Αρχαιότητα» και «Μυθολογικά παράδοξα και ένα διήγημα» στη δημιουργία και διαμόρφωση της παράστασης «Άρρητη Κόρη» που θα παρουσιαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 στο Φεστιβάλ των Αισχυλείων στην Ελευσίνα στις 20:30. Τα βασικά στοιχεία έμπνευσης της χορογράφου από τα παραπάνω βιβλία είναι η τρισυπόστατη Περσεφόνη, (ως έφηβη, γυναίκα του Άδη και μάνα του Διονύσου Ζαγρέα), η υπόσταση του Ζαγρέα και το σύμβολο του καθρέπτη. Οι χαρακτήρες αυτοί προσεγγίζονται όχι μόνον φιλοσοφικά αλλά και ως κινησιολογική ποιότητα και ενέργεια στην κινητική έκφραση του σώματος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφορές θα γίνουν στην απολλώνια και διονυσιακή κινησιολογία καθώς αυτή εμπνέεται από γλυπτά, αλλά και από τον σκοτεινό ιαπωνικό χορό butoh. Το λογοτεχνικό αυτό απόγευμα στοχεύει στο να φέρει σε διάλογο τις φιλοσοφικές έννοιες που συμβολίζει η Τρισυπόστατη Περσεφόνη και ο Διόνυσος Ζαγρέας, καθώς τα σύμβολα αυτά γίνονται χορός, θέατρο, ζωντανή μουσική, ψαλτική και εικαστική εγκατάσταση στην χοροθεατρική παράσταση «Άρρητη Κόρη».

Η συζήτηση είναι ανοικτή για το κοινό.