Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Άρρητη Κόρη: Λογοτεχνικό απόγευμα στον πολυχώρο Red Dot

Άρρητη Κόρη: Λογοτεχνικό απόγευμα στον πολυχώρο Red Dot

Η λογοτέχνης Ελένη Λαδιά σε συνεργασία με την Αιμιλία Μπουρίτη, χορογράφο και εικαστική καλλιτέχνη, θα αναλύσει σε μια λογοτεχνική συζήτηση με τίτλο «Άρρητη Κόρη»…

…  τα τρία πρόσωπα της Περσεφόνης και την υπόσταση του Διονύσου Ζαγρέα, κάνοντας αναφορές στο ηλιακό και χθόνιο στοιχείο (Απολλώνιο και Διονυσιακό), την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 18.00


Από την Ελένη Λαδιά λογοτέχνη και την Αιμιλία Μπουρίτη χορογράφο και εικαστική καλλιτέχνη


Η λογοτέχνης Ελένη Λαδιά σε συνεργασία με την Αιμιλία Μπουρίτη, χορογράφο και εικαστική καλλιτέχνη, την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 18.00 στον Πολυχώρο Red Dot, αναλύει, σε μία λογοτεχνική συζήτηση με τίτλο «Άρρητη Κόρη», τα τρία πρόσωπα της Περσεφόνης και την υπόσταση του Διονύσου Ζαγρέα, κάνοντας αναφορές στο ηλιακό και χθόνιο στοιχείο (Απολλώνιο και Διονυσιακό).


Η χορογράφος συζητά με τη λογοτέχνη για τις επιρροές των βιβλίων της Λαδιά «Οι Έλληνες παίδες στην Αρχαιότητα» και «Μυθολογικά παράδοξα και ένα διήγημα» στη δημιουργία και διαμόρφωση της παράστασης «Άρρητη Κόρη» που θα παρουσιαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 στο Φεστιβάλ των Αισχυλείων στην Ελευσίνα στις 20:30. Τα βασικά στοιχεία έμπνευσης της χορογράφου από τα παραπάνω βιβλία είναι η τρισυπόστατη Περσεφόνη, (ως έφηβη, γυναίκα του Άδη και μάνα του Διονύσου Ζαγρέα), η υπόσταση του Ζαγρέα και το σύμβολο του καθρέπτη. Οι χαρακτήρες αυτοί προσεγγίζονται όχι μόνον φιλοσοφικά αλλά και ως κινησιολογική ποιότητα και ενέργεια στην κινητική έκφραση του σώματος.


Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφορές θα γίνουν στην απολλώνια και διονυσιακή κινησιολογία καθώς αυτή εμπνέεται από γλυπτά , αλλά και από τον σκοτεινό ιαπωνικό χορό butoh. Το λογοτεχνικό αυτό απόγευμα στοχεύει στο να φέρει σε διάλογο τις φιλοσοφικές έννοιες που συμβολίζει η Τρισυπόστατη Περσεφόνη και ο Διόνυσος Ζαγρέας, καθώς τα σύμβολα αυτά γίνονται χορός, θέατρο, ζωντανή μουσική , ψαλτική και εικαστική εγκατάσταση στην χοροθεατρική παράσταση «Άρρητη Κόρη».


Η συζήτηση είναι ανοικτή για το κοινό.

Σχετικές ειδήσεις
Η κόρη της Αυστραλίας - Harmony Verna
25.01.2017 09:48
Το βιβλίο της Harmony Verna, Η κόρη της Αυστραλίας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος σε μετάφραση Μαρία-Ρόζας Τραϊκόγλου.
Η Κόρη των Καλαβρύτων - Θανάσης Φροντιστής
19.07.2016 10:36
Από της εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο, Η Κόρη των Καλαβρύτων του Θανάση Φροντιστή.
Απονομή Βραβείων Literature.gr Phrase of the Year Prize 2015
07.07.2016 10:14
Ο θεσμός των λογοτεχνικών βραβείων με την επωνυμία «Λογοτεχνική Φράση της χρονιάς» (The Literature.gr Phrase of the Year Prize) θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο 2015 από το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr
Το Βραβείο για την Λογοτεχνική Φράση της χρονιάς 2015 από
13.05.2016 12:24
Ο θεσμός των λογοτεχνικών βραβείων με την επωνυμία «Λογοτεχνική Φράση της χρονιάς» (The Literature.gr Phrase of the Year Prize) θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο 2015 από το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr.
Bazaar βιβλίου στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
24.02.2016 12:35
Βιβλία για όλα τα γούστα από 1 ευρώ από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.