Η Odeon παρουσιάζει τη νέα ταινία της Σάρα Πόλεϊ με τίτλο «Take this waltz», που έχει την ελληνική μετάφραση «Το δικό μας Βαλς» και πρωταγωνιστούν οι…

Μισέλ Ουίλιαμς, Σεθ Ρόγκεν, Σάρα Σίλβερμαν και Λιουκ Κίρμπι. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012.

Η υποψήφια για Όσκαρ Σάρα Πόλεϊ (“Away from Her”) επιστρέφει με νέα σκηνοθετική δουλειά και μας ταξιδεύει σε μια συναισθηματική περιοχή που όλοι γνωρίζουμε, αλλά σπάνια έχουμε το κουράγιο να  εξερευνήσουμε. Πρωταγωνιστούν η υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Ουίλιαμς (“My Week With Marilyn”), ο Σεθ Ρόγκεν (“Knocked Up”) όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί, η Σάρα Σίλβερμαν και ο Λιουκ Κίρμπι.

Όταν η 28χρονη Μάργκο γνωρίζει τον Ντάνιελ, η χημεία τους είναι άμεση κι έντονη. Η Μάργκο όμως αναγκάζεται να καταπιέσει την ξαφνική αυτή έλξη, μιας κι έχει έναν ευτυχισμένο γάμο με τον Λου, έναν διάσημο συγγραφέα βιβλίων με συνταγές μαγειρικής. Όταν η Μάργκο μαθαίνει πως ο Ντάνιελ μένει στην άλλη πλευρά του δρόμου από το σπίτι τους, η σιγουριά της οικογενειακής της ζωής θρυμματίζεται. Αυτή κι ο Ντάνιελ ξεκλέβουν στιγμές, κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού στο Τορόντο, με τον ερωτισμό τους όμως να κλιμακώνεται εξαιτίας της εγκράτειάς τους. Καυτή, λαμπερή και πολύχρωμη, η ταινία “Take This Waltz” μας οδηγεί, χωρίς ανάσα, στα γνωστά αλλά ανεξερεύνητα ερωτήματα για τον αντίκτυπο των μακροχρόνιων σχέσεων στον έρωτα, στο σεξ και στην εικόνα που έχουμε για τους εαυτούς μας.

Η Σκηνοθέτιδα και Σεναριογράφος

H Σάρα Πόλεϊ γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά το 1979, από μια οικογένεια με πέντε παιδιά. Οι γονείς της ήταν ηθοποιοί, ενώ και οι δύο αδερφοί της δραστηριοποιούνται στον χώρο του θεάματος. Η καριέρα της ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια με πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση στα οκτώ της και την σειρά “Heaven on Earth”, ενώ με το “The Road Avonlea” το 1989 έγινε διάσημη στη χώρα της. Πολιτικοποιημένη, ακτιβίστρια και ενεργό μέλος της κεντροαριστεράς στον Καναδά, έκανε την πρώτη σημαντική πρωταγωνιστική της εμφάνιση στο σινεμά με το “Γλυκό Πεπρωμένο” (1997) του Εγκογιάν (και δεύτερη συνεργασία τους μετά το “Exotica”).  Άλλες ταινίες της: “Η Τελευταία Νύχτα του Κόσμου”, “ΕxistenZ”, “Το βάρος του Νερού”, “Μην Ξαναγυρίσεις”, “Η Ζωή Χωρίς Εμένα” και “Η Μυστική Ζωή των Λέξεων”, οι δύο θαυμάσιες ταινίες της Ιζαμπέλ Κοϊξέ στις οποίες η Πόλεϊ ήταν ηρωίδα και αποκάλυψε την σπάνια γυναικεία ευαισθησία της. Ακολούθησαν οι ταινίες “Mr. Nobody”, “Splice” και “Trigger”. H πρώτη της σκηνοθετική δουλειά ήταν το “Away from Her”, ενώ το “Take This Waltz” είναι η δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους που σκηνοθετεί.

Οι Πρωταγωνιστές

Οι ερμηνείες της Μισέλ Γουίλιαμς την έχουν εδραιώσει πλέον ως μια από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Γεννημένη το 1980 στην Μοντάνα, έκανε το ντεμπούτο της στην υποκριτική με μια εμφάνιση στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Baywatch”, ενώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 1994 με την ταινία “Lassie”. Ο ρόλος της Τζεν στην τηλεοπτική σειρά “Dawson’s Creek” της χάρισε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, ενώ τράβηξε και την προσοχή της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Έχει καταφέρει να χτίσει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, έχοντας αποσπάσει βραβεία από διάφορους διεθνείς φορείς, ενώ έχει βρεθεί υποψήφια για σημαντικά βραβεία, όπως Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου και Χρυσή Σφαίρα Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “Brokeback Mountain”, καθώς και Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε Δράμα για την ερμηνεία της στην ταινία “Blue Valentine”.  Το βιογραφικό της περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, όπως “Species”, “A Thousand Acres”, “Prozac Nation”, “The Hottest State”, “I’m Not There”, “Deception”, “Wendy and Lucy”, “Synecdoche, New York”, “Mammoth”, “Shutter Island” και “Meek’s Cutoff”. Η Ουίλιαμς έχει εμφανιστεί και στο θέατρο, σε παραστάσεις όπως “The Cherry Orchard” του Τσέχοφ, “Killer Joe” και “Smelling a Rat” του Μάικ Λι. Η ερμηνεία της στην ταινία “My Week With Marilyn” της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα, ενώ ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Προσεχώς θα τη δούμε στο “Oz: The Great and Powerful” του Σαμ Ράιμι, όπου θα συμπρωταγωνιστεί με τους Τζέιμς Φράνκο, Μίλα Κούνις και Ρέιτσελ Βάις.

Ο Σεθ Ρόγκεν γεννήθηκε το 1982 στο Βανκούβερ και ξεκίνησε να ασχολείται με το stand up comedy από την ηλικία των 13 ετών, ενώ σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 2001 με την ταινία “Donnie Darko” και συνέχισε με συμμετοχές στις ταινίες “Ο Παρουσιαστής, Ο Μύθος του Ρον Μπεργκάντι”, “Παρθένος Ετών 40” και “Στους Δύο Τρίτος Δε Χωρεί”. Ο Ρόγκεν τράβηξε την προσοχή κοινού και κριτικών ως πρωταγωνιστής της ταινίας “Knocked Up”, καθώς και με την συμμετοχή του στην ταινία “Superbad”. Έχει δανείσει επίσης τη φωνή του στις  animation ταινίες “Shrek 3”, “Χόρτον” και “Kung Fu Panda”. Επίσης έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες “Step Brothers” μαζί με τον Γουίλ Φάρελ, “Fanboys”, “Pineapple Express” δίπλα στον Τζέιμς Φράνκο, “Zack and Miri Make a Porno”, “Observe and Report” μαζί με τους Άννα Φάρις και Ρέι Λιότα, “Funny People” δίπλα στους Άνταμ Σάντλερ και Έρικ Μπάνα, και “50/50” με τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ. Προσεχώς θα τον δούμε στην κωμωδία “The Guilt Trip” με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ και τον Άνταμ Σκοτ, καθώς και στο “The End Of The World” μαζί με τους Έμα Γουάτσον, Τζόνα Χιλ και Τζέιμς Φράνκο, όπου υποδύονται τους εαυτούς τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:Σκηνοθεσία: Σάρα Πόλεϊ
Σενάριο: Σάρα Πόλεϊ
Παραγωγή: Σούζαν Καβάν, Σάρα Πόλεϊ
Ηθοποιοί: Μισέλ Γουίλιαμς, Σεθ Ρόγκεν, Λιουκ Κίρμπι, Σάρα Σίλβερμαν
Μοντάζ: Κρίστοφερ Ντόναλντσον
Φωτογραφία: Λι Μονπελιέ
Σκηνικά: Μάθιου Ντέιβις
Κοστούμια: Λία Κάρλσον
Μουσική: Τζόναθαν Γκόλντσμιθ
Διάρκεια: 116′
Site: http://www.magpictures.com/takethiswaltz/  Διανομή: Odeon (www.odeon.gr )