Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η Νένα Βενετσάνου στο Citrus στη Χίο

Η Νένα Βενετσάνου στο Citrus στη Χίο

Η Νένα Βενετσάνου θα εμφανιστεί για μία συναυλία στην «Καλή Αυλή» του πολυχώρου Citrus στη Χίο το Σάββατο …

18 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.

 

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα μας ταξιδέψει στον λυρικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από μία μουσική αναδρομή στο ρεπερτόριο του συνθέτη, που συνδυάζει την βαθιά εμπνευσμένη μελωδία με τη λόγια γραφή του. Την μοναδική φωνή της Νένας Βενετσάνου, συνοδεύει ο Δημήτρης Παπαγγελίδης (κλασική κιθάρα).

 

 

ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ

Η Νένα Βενετσάνου είναι μια σπουδαία ερμηνεύτρια αλλά και τραγουδοποιός που επιμένει σε μια άλλη εικόνα μακριά από την τρέχουσα "ροζ" αντίληψη για το τραγούδι. Με ένα τραγουδιστικό πρότυπο, διαμορφωμένο από τη χρυσή εποχή του Ελληνικού τραγουδιού επιλέγει συνειδητά τη στάση της μέσα σ\' αυτό, συνδυάζοντας τη σοβαρότητα με την αμεσότητα για να υπερασπιστεί το καλό ελληνικό τραγούδι. Με τον Μίκη θεοδωράκη έχει εμφανιστεί κατά καιρούς στο βασικό ρεπερτόριο με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τα Μουσικά Σύνολα. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους Μάνο Χατζιδάκι, Ν. Μαμαγκάκη, Ν. Μαυρουδή, Luis Luch, Αγγελική Ιονάτου, Michel Moutanaro, Ν. Κυπουργό, Λ. Πλάτωνος , Μαρίζα Κωχ, και πολλούς άλλους.Η Νένα Βενετσάνου έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις ορχήστρες: Metropol Orchestra Utrecht, National Orchestra Kieve, Ossipof Orchestra Moscou, Oxford Orchestra England, Καμεράτα Μεγάρου Μουσικής, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Σολίστες της Μόσχας, Ορχήστρα του 21 αιώνα Μόσχας, Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βουδαπέστης. 

 

 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957


Σε ηλικία 13 ετών άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου. Τελείωσε το Ωδείο και πήρε το πτυχίο του το 1976. Τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών του όσο και μετά την αποφοίτησή του δίδαξε σε διάφορα Ωδεία. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε τόσο δισκογραφικά όσο και σε συναυλίες με πολλούς συνθέτες, όπως με τον Μίκη Θεοδωράκη (Ως Αρχαίος Άνεμος, Canto General, σολίστ στην όπερα Αντιγόνη), τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον Μάριο Τόκα, τον Γιάννη Γλέζο και τη Μαρίζα Κωχ, τον Δημήτρη Λάγιο και τον Θάνο Λούκα. Είναι μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».


 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Νότης Μαυρουδής, η Νένα Βενετσάνου και ο Γιώργος Τοσικιάν στον Ιανό
15.02.2017 15:24
Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη και πετυχημένη τους συνεργασία, η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ενώνουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις, επιστρέφοντας με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου & Γιώργος Τοσικιάν live στον Ιανό
11.10.2016 10:45
Ο Νότης Μαυρουδής, η Νένα Βενετσάνου και ο Γιώργος Τοσικιάν εμφανίζονται για δύο συναυλίες, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στη σκηνή του Ιανού.
Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου και Γιώργος Τοσικιάν για μία συναυλία στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου
25.08.2016 17:26
Ο Νότης Μαυρουδής, η Νένα Βενετσάνου και ο Γιώργος Τοσικιάν συνεχίζοντας τις κοινές τους συναυλίες θα εμφανιστούν στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, το βράδυ του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου 2016.
Νένα Βενετσάνου και Νότης Μαυρουδής στο Θέατρο Ρεματιάς
24.08.2016 13:41
Η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ενώνουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 θα βρίσκονται στο Θέατρο Ρεματιάς.
Η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής στο Μέγαρο Γκύζη
17.08.2016 10:35
Η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής συναντιούνται στο Μέγαρο Γκύζη για μία συναυλία την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016.