Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

O Markus Stockhausen στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο

O Markus Stockhausen στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο

Μια μοναδική τζαζ βραδιά θα απολαύσουν όσοι τυχεροί βρεθούν στη Νάξο την Κυριακή ...

26/8 στις 21:30. Εκεί και συγκεκριμένα στον Πύργο Μπαζαίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου 2012, ο εκπληκτικός Markus Stockhausen θα δώσει μία και μοναδική συναυλία με τίτλο «Moving sounds».

 

O Markus Stockhausen (Μάρκους Στοκχάουζεν) τρομπέτα, μικρή τρομπέτα, σάλπιγγα και η Tara Bouman (Τάρα Μπούμαν) κλαρινέτο, μπασέτ κόρνο, μπάσο κλαρινέτο παίζουν ως ντουέτο από το 2002, προτιμώντας χώρους με ιδιαίτερη ακουστική, όπως εκκλησίες ή  μουσεία όπου ο ήχος των πνευστών ξεδιπλώνεται υπέροχα. Γοητευμένος από την ακουστική και την ατμόσφαιρα του προαύλιου χώρου στον Πύργο Μπαζαίου, που γνώρισε ο Markus Stockhausen όταν έδωσε συναυλία το 2011 με τον Τάκη Φαραζή, Βασίλη Ρακόπουλο και Θοδωρή Καλούδη, επανέρχεται εφέτος μαζί με την Tara Bouman προτείνοντας ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα , το οποίο έχουν παρουσιάσει με επιτυχία σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις Η.Π.Α.

Η συναυλία τους περιλαμβάνει διαισθητική μουσική , τζαζ αυτοσχεδιασμούς αλλά και δικές τους συνθέσεις.

 

 

Σεμινάριο

O Markus Stockhausen και η Tara Bouman θα παραμείνουν στη Νάξο όπου μαζί με τον κιθαρίστα και συνθέτη Βασίλη Ρακόπουλο, οργανώνουν το Διεθνές σεμινάριο ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού (26/8 - 2/9/2012) στη Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο της Χώρας. http://users.sch.gr/fragiskou
 

 

Markus Stockhausen

 

Ο Markus Stockhausen είναι ένας από τους πιο πολύπλευρους σύγχρονους μουσικούς. Σπούδασε αρχικά στην Κολωνία (Cologne Musikhochschule) και είναι εξίσου εξοικειωμένος τόσο με τη τζαζ, όσο τη σύγχρονη και κλασική μουσική. Για περίπου 25 χρόνια συνεργάστηκε στενά με τον πατέρα του, τον περίφημο συνθέτη Karlheinz Stockhausen, ο οποίος έχει συνθέσει πολλά ωραία έργα για τον ίδιο.


Ως σολίστ, μουσικός και συνθέτης ο Markus Stockhausen είναι καλλιτέχνης διεθνούς προβολής και εμβέλειας. Διευθύνει ή συνεργάζεται με διάφορα σχήματα jazz, με μουσικούς όπως ο Arild Andersen, ο Patrice Héral, Vladyslav Sendecki (Electric Treasuresί), Angelo Comisso, Christian Thome (Trio Lichtblick), Ferenc Snétberger, ενώ παίζει σύγχρονη και διαισθητική μουσική στο Duo Moving Sounds με κλαρινετίστα την Tara Bouman, καθώς και με φίλους του μουσικούς, όπως ο Stefano Scodanibbio, Mark Nauseef και Fabrizio Ottaviucci.
 

Ως συνθέτης έχει λάβει παραγγελίες, μεταξύ άλλων, από τη RIAS Χορωδία Δωματίου, The London Sinfonietta, την Ορχήστρα d'Archi Italiana, την Winterthur Chamber Orchestra, το Cheltenham Music Festival και από τους «12 τσελίστες» της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. Το 2007 έγραψε το "Dancing light" για τρομπέτα, για μεγάλη ορχήστρα και ορχήστρα εγχόρδων, για την ελβετική Jazz Orchestra και την Καμεράτα της Βέρνης, καθώς και τη «Συμβίωση», ένα διπλό κονσέρτο για κλαρινέτο και τρομπέτα με ορχήστρα εγχόρδων, που γράφτηκε για την Franz Liszt  Chamber Orchestra.


Ο Markus Stockhausen συνθέτει επίσης για τον κινηματογράφο, διδάσκει σε διάφορα σεμινάρια και έχει κυκλοφορήσει ή συμμετάσχει σε περισσότερα από 60 CDs μέχρι τώρα. Το 2005 ήταν ο νικητής του βραβείου τζαζ WDR. Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.markusstockhausen.com

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Χρήστος Νικολόπουλος στις Συναντήσεις με Μουσικούς στον Ιανό
20.10.2016 10:46
Η Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί με τον σημαντικότερο λαϊκό συνθέτη της γενιάς του, Χρήστο Νικολόπουλο την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016.
Ο Κωστής Μαραβέγιας με το Κατάστρωμα στο Φεστιβάλ Νάξου 2016
03.08.2016 12:28
Το Φεστιβάλ Νάξου 2016 φιλοξενεί τον Κωστή Μαραβέγια στον Πύργο Μπαζαίου για μία καλοκαιρινή συναυλία στο …«Κατάστρωμα», την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016.
Μπελ Επόκ: Η Μαρίζα Ρίζου στη Νάξο
29.07.2016 10:09
Τη Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 η Μαρίζα Ρίζου εμφανίζεται στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο.
Ο Markus Stockhausen για μία μοναδική συναυλία στον Πύργο Μπαζαίου
22.07.2016 16:22
Ο διάσημος τρομπετίστας και συνθέτης Markus Stockhausen θα επισκεφθεί για τρίτη φορά τον Πύργο Μπαζαίου για να δώσει μία μοναδική συναυλία κάτω από «τα χίλια μάτια της νύχτας», την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016.
Η Wiener Johann Strauss-Capelle στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
17.11.2015 11:48
Zήστε τη µαγεία της αυτοκρατορικής Βιέννης µε την ορχήστρα του Γιόχαν Στράους! H «Wiener Johann Strauss-Capelle», το µουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφηµη µουσική δυναστεία των Στράους - ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ - και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη θριαµβευτική µουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσµο, έρχεται στην Θεσσαλονίκη µε 25 µουσικούς, για µια µοναδική µουσική πανδαισία, που µας εισάγει µε τον καλύτερο τρόπο στην εορταστική ατµόσφαιρα των Χριστουγέννων.