Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του Σκοτεινού Ιππότη είναι γεγονός και η ταινία με τίτλο «The Dark Knight Rises» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες…

… την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012.

Με την ταινία “Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή ” κλείνει η επική τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη, του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν.

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ο Μπάτμαν εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Στη συνείδηση του κόσμου θεωρήθηκε από ήρωας, φυγάς. Έχοντας κατηγορηθεί για το θάνατο του εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ, ο Σκοτεινός Ιππότης θυσίασε τα πάντα για ό,τι ο ίδιος και ο Επίτροπος Γκόρντον ήλπιζαν ότι ήταν καλύτερο για το κοινό καλό. Για ένα διάστημα, η εγκληματική δραστηριότητα μειώθηκε δραστικά στην Γκόθαμ Σίτι, και πολλοί πίστεψαν ότι αυτό οφειλόταν στο νόμο που είχε εισάγει ο Ντεντ.

Όμως, όλα θ’ αλλάξουν με την άφιξη μιας παμπόνηρης διαρρήκτη, η οποία διαθέτει μυστηριώδη ατζέντα. Πολύ πιο επικίνδυνη, όμως, είναι η εμφάνιση του Μπέιν, ενός τρομοκράτη του οποίου τα αδίστακτα σχέδια για την Γκόθαμ, ωθούν τον Μπρους να βγει από την αυτοεξορία του. Αλλά ακόμα κι όταν φορέσει και πάλι τη στολή του, ο Μπάτμαν ίσως να μην καταφέρει να τον σταματήσει.

Πρωταγωνιστής – μεταξύ ενός διεθνούς all-star καστ, ο βραβευμένος με Όσκαρ, Κρίστιαν Μπέιλ (“The Fighter”) αναλαμβάνει και πάλι το διπλό ρόλο του Μπρους Γουέιν / Μπάτμαν. Στην ταινία “Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή” πρωταγωνιστούν επίσης η Αν Χάθαγουεϊ, ως Σελινα Κάιλ, ο Τομ Χάρντι, ως Μπέιν, η βραβευμένη με Όσκαρ, Μαριόν Κοτιγιάρ (“La Vie en Rose”), στο ρόλο της Μιράντα Τέιτ και ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, ως Τζον Μπλέικ.

Στο καστ επιστρέφουν επίσης ο βραβευμένος με Όσκαρ, Μάικλ Κέιν (“The Cider House Rules”), ο οποίος ενσαρκώνει τον Άλφρεντ, ο Γκάρι Όλντμαν, ως Επίτροπος Γκόρντον και ο επίσης βραβευμένος με Όσκαρ, Μόργκαν Φρίμαν (“Million Dollar Babe”), τον οποίο θα δούμε και πάλι στον ρόλο του Λούσιους Φοξ.

Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Τζόναθαν Νόλαν και τον Κρίστοφερ Νόλαν, βασισμένο σε ιστορία του Κρίστοφερ Νόλαν και του Ντέιβιντ Σ. Γκόγερ.

Τα γυρίσματα έγιναν σε 3 ηπείρους, και περιλάμβαναν τις αμερικανικές πόλεις του Πίτσμπουργκ, της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες, καθώς και τοποθεσίες στην Ινδία, την Αγγλία και τη Σκωτία.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΕΪΛ (Μπρους Γουέιν/Μπάτμαν)
ΑΝ ΧΑΘΑΓΟΥΕΪ (Σελίνα Κάιλ)
ΤΟΜ ΧΑΡΝΤΙ (Μπέιν)
ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΤΙΓΙΑΡ (Μιράντα Τέιτ)
ΤΖΟΖΕΦ ΓΚΟΡΝΤΟΝ-ΛΕΒΙΤ (Τζον Μπλέικ)
ΜΑΪΚΛ ΚΕΪΝ (Άλφρεντ)
ΓΚΑΡΙ ΟΛΝΤΜΑΝ (Επιθεωρητής Γκόρντον)
ΜΟΡΓΚΑΝ ΦΡΙΜΑΝ (Λούσιους Φοξ)

Σκηνοθεσία: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ
Σενάριο: ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΝΟΛΑΝ & ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ
Μουσική: ΧΑΝΣ ΖΙΜΕΡ
Διανομή: VILLAGE