Η Τεχνόπολις παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έκθεση φωτογραφίας της Νικόλ Αλεξανδροπούλου από τις 17 έως και τις 27 Μαΐου.

Η Τεχνόπολις παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έκθεση φωτογραφίας της Νικόλ Αλεξανδροπούλου από τις 17 έως και τις 27 Μαΐου.

Η διακεκριμένη φωτογράφος στοχεύοντας με τις εικόνες της διάσημες προσωπικότητες και καθημερινούς ανθρώπους προσπαθεί να αναδείξει το κοινό συναίσθημα της μελαγχολίας.

Ένα κοινό συναίσθημα, το οποίο δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε «άσημους και διάσημους, ωραίους και άσχημους, πλούσιους και φτωχούς, αλλά είναι ένα τρυφερό συναίσθημα, που μας ωθεί στην εσωτερικότητα, σε έναν κόσμο που προβάλει την εξωτερικότητα».

Μέσα από τα έργα της – 40 πορτρέτα συνολικά – συνδέει τη Monica Bellucci με μια νοσοκόμα νυχτερινής βάρδιας και τον Μιτσισλαβ Ροστροπόβιτς με μια ρωμαία έφηβη, που κοιτάει προσηλωμένα τον φακό μέσα στη γύμνια του δωματίου της, με ένα κοινό χαρακτηριστικό, τη μελαγχολία του βλέμματος.

Η Νικόλ Αλεξανδροπούλου μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε φωτογραφία-σκηνοθεσία και ιστορία τέχνης στη Ρώμη όπου και συνέχισε να ζει και να δουλεύει. Κατά την διάρκεια των 15 χρόνων της επαγγελματικής της καριέρας συνεργάστηκε σαν φωτογράφος με τα μεγαλύτερα Ιταλικά περιοδικά των εκδοτικών γκρουπ Mondadori και Rizzoli, πραγματοποιώντας πολλά εξώφυλλα. Το 2000 έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη της ταινία μικρού μήκους.

Info
Η «Malinconia» θα παρουσιαστεί στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Πειραιώς 100) από τις 17 έως και τις 27 Μαΐου. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 10 το βράδυ.