Η ομαδική έκθεση video-art με τίτλο «Her(his)tory» ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στις 4 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2007.

Η ομαδική έκθεση video-art με τίτλο Her(his)tory ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στις 4 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως της 29 Σεπτεμβρίου 2007.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα-σταθμούς τα οποία παρουσιάζουν την εξέλιξη του πολιτισμού και το ρόλο της γυναίκας και του άνδρα μέσα από διαφορετικές οπτικές στην σύγχρονη κοινωνία.

Μεταξύ άλλων εκτίθενται έργα σημαντικών ξένων δημιουργών τα οποία ανήκουν σε μεγάλα μουσεία ή συλλογές του εξωτερικού, όπως οι :

Adel Abdessemed, Aernout Mik, Doug Aitken, Annika Larsson, Anri Sala, Bruce Nauman, Cory Arcangel, Douglas Gordon, Gary Hill, Paolo Canevari, Paul Chan, Peter Land, Rodney Graham, Seth Price, Toni Oursler, Viktor Alimpiev, Zineb Sedira αλλά και οι Έλληνες:

Στέφανος Τσιβόπουλος, Μαρίνα Γιώτη, Ντιάνα Μαγγανιά, Άγγελος Πλέσσας και Μίλτος Μανέτας. Την επιμέλεια της έκθεσης που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Σταθάτου, έχει η θεωρητικός τέχνης κ. Μαρία Φωκίδη.

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης με αρκετές νέες σημαντικές video εγκαταστάσεις θα υποδεχτεί το κοινό στις 5 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Πτέρυγα της Νεοφύτου Δούκα 4. Χορηγοί της έκθεσης είναι η Εθνική Τράπεζα και το Bombay Sapphire.

Info
Ομαδική έκθεση video-art με τίτλο \”He(his)story\”
Εγκαίνια 4 Ιουνίου, 19:00-22:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Μέγαρο Σταθάτου, Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1
Είσοδος 5 ευρώ, μειωμένος 2,5 ευρώ
Τηλ: 210-7228321-3
www.cycladic.gr