Καλωσορίζουμε την Άννα Μπουρμά, μια πραγματικά δυναμική παρουσία αυτό τον καιρό στο χώρο της Ελληνικής Μουσικής

Σκηνής που μας έχει μαγέψει με τα νέα της τραγούδια από την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου της Cd «ΤΑ ΡΟΔΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ».


Συνέντευξη: Μαριάν Νικολάου

Ποιά είναι η Άννα Μπουρμά;
Άννα Μπουρμά:
Συνήθως αισθάνομαι αμήχανα με αυτή την ερώτηση γιατί δεν ξέρω πώς να αρχίσω δεν θέλω και η απάντηση να μοιάζει με βιογραφικό. Είμαι από παιδί μέσα στην μουσική μεγάλωσα μέσα σε μια μουσική οικογένεια και όλες μου οι σπουδές είναι γύρω από την μουσική. Πατέρας μου είναι ό Τάκης  Μπουρμάς συνθέτης πολλών αγαπημένων τραγουδιών.

 

Επέλεξες ένα όμορφο τίτλο για το cd σου, έχει κάποια σχέση με το μουσικό έργο που δημιούργησες;
Α.Μπ.:
Το τραγούδι είναι του Τάκη Μπουρμά. Είναι ένα τραγούδι που αγγίζει μια πλευρά μου που δεν την βιώνω εύκολα στην καθημερινή μου ζωή, άρα για μένα ήταν μια πρόκληση. Ο τίτλος σε πάει σε ένα πιο παραδοσιακό άκουσμα αλλά μου άρεσε που είναι το εντελώς αντίθετο.

Το τραγούδι «ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ» μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα βρίσκεται αυτή την περίοδο σε αρκετά Playlist σε υψηλή θέση. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό και τι σχόλια λαμβάνεις;

Α.Μπ.: Είναι αλήθεια ότι πολύ γρήγορα μπήκε σε πάνω από 50 ραδιόφωνα fm σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Καθημερινά λαμβάνω μηνύματα θαυμασμού και αγάπης από τον κόσμο αλλά και από τους παραγωγούς των ραδιοφώνων. Αισθάνομαι υπέροχα με μεγαλύτερη ευθύνη σε κάθε κίνηση που κάνω.

 

Ποιό άλλο τραγούδι πιστεύεις θα ξεχωρίσει από το cd, ποιά είναι η ανταπόκριση του κόσμου

Α.Μπ.: Ακόμα δεν την έχω αυτή την απάντηση. Όποιο τραγούδι εμφανίζεται στο διαδίκτυο ανεβαίνει με τον ίδιο ρυθμό, είμαι μπερδεμένη.

Πες μας λίγα λόγια για τους στίχους και την μουσική.
Α.Μπ.:
Στίχους έχει γράψει ο Τάκης Μπουρμάς, ο Σωτήρης Βώπης, ο αγαπημένος μου Θοδωρής Γκόνης και η Σιμπύλ άθελα της γιατί δανειστήκαμε αυτό το υπέροχο αρμένικο ποίημα το Μη μου λέτε, σε ένα από τα τραγούδια το «Υπάρχουν Στιγμές» έχω κάνει την πρώτη  μου μουσική αλλά και στιχουργική απόπειρα. Όλος ο δίσκος είναι ένα ταξίδι μέσα στα συναισθήματα και μουσικά αλλά και στιχουργικά! Πρέπει να τα ανακαλύψεις και να αφεθείς.

 

Άννα, πόσα χρόνια μουσικής πορείας έχεις, και πως ήταν οι συνεργασίες σου μέχρι σήμερα;
Α.Μπ.:
Περίπου 13 χρόνια, έκανα βέβαια μια μεγάλη παύση 9 χρόνων. Οι συνεργασίες ήταν λίγες αλλά ουσιαστικές. Είμαι πολύ ευτυχής που έχω βρεθεί δίπλα σε ένα μεγάλο τραγουδιστή τον Γιώργο Νταλάρα, σε ένα μεγάλο στιχουργό πρωτίστως και συνθέτη τον Νίκο Ζούδιαρη και βέβαια σε έναν μεγάλο τραγουδοποιό τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο μεγάλος συνεργάτης όμως και στην ζωή και στην τέχνη είναι ο πατέρας μου που συμβάλει πολύ για όλο αυτό που είμαι σήμερα καλλιτεχνικά.

 

Πως επιλέγεις τις συνεργασίες σου;
Α.Μπ.:
Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό στόχο.

 

Είσαι ικανοποιημένη με το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα της δουλειάς σου;
Α.Μπ.:
Είμαι πολύ αλλά μπορώ και περισσότερο, γι’ αυτό ζω να δω την συνέχεια την εξέλιξη.

Αντέχεις στις δυσκολίες και στις αναποδιές
Α.Μπ.:
Όχι πάντα, περνάω φάσεις μπορώ να τα αντέξω όλα και φάσεις που δεν αντέχω ούτε τα ρούχα μου.


Εκνευρίζεσαι εύκολα ή έχεις αρκετή υπομονή;
Α.Μπ.:
Η κλασική παιδεία που έχω στο πιάνο με δίδαξε εκτός από μουσική και υπομονή, πιστεύω πως την διδάχτηκα από φύση μου δεν θα την είχα.


Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου για την φετινή περίοδο;
Α.Μπ.:
Επιλεγμένα live και επιλεγμένα φεστιβάλ.

 

Ποιό τραγούδι ή ποια ευχή θα επέλεγες να μας αφιερώσεις και γιατί
Α.Μπ.:
Θα αφιερώσω το «Μη μου λέτε» γιατί πιστεύω πως είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα που μπορώ να δώσω ερμηνευτικά!

Σ’ ευχαριστούμε για το χρόνο σου και ευχόμαστε μόνο ΡΟΔΑ και ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ σε κάθε μονοπάτι που ακολουθείς και εύχομαι να ξανασυναντηθούμε πάλι.