Ο Σύλλογος Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων διοργανώνει φιλανθρωπική συναυλία με τίτλο «Ανάβουμε Πράσινο Φως στη Ζωή»…

… όπου θα συμμετέχουν οι Διονύσης Τσακνής, Κασσιανή Λειψάκη, Domenica,
Άγγελος Μουρβάτης
και Ψυχή, Γιώργος Οικονόμου και GO Band, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του παραρτήματος του Συλλόγου στη Βόρεια Ελλάδα (με έδρα τη Θεσσαλονίκη). Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 10€, ενώ προπωλούνται εισιτήρια στην τιμή των 8€ στα γραφεία του Συλλόγου (Εγνατία 67, 2ος όροφος) και στο Δημαρχείο του Δήμου Συκεών. Η είσοδος για παιδιά έως 8 ετών είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για το Σύλλογο
Ο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ», ιδρύθηκε το 1998 από άτομα ευαισθητοποιημένα στα τροχαία ατυχήματα. Ο σκοπός και οι στόχοι του Συλλόγου, είναι να ενημερώσουν τους μαθητές, τους γονείς μα και το ευρύ κοινό την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και την χρησιμότητα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Ο απώτερος σκοπός είναι να μάθουν τα παιδιά να συμπεριφέρονται, σαν ενηλικιωθούν, με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό τους και στον συνάνθρωπο τους, είτε σαν οδηγοί, είτε σαν πεζοί. Ο Σύλλογος μέσα από τις δραστηριότητές και τις υπηρεσίες του φροντίζει για την έκδοση εντύπων με τις βασικές αρχές του Κ.Ο.Κ., τα οποία διανέμονται δωρεάν σε δημοτικά και γυμνάσια σχολεία, καθώς και σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς για την ενημέρωση των πολιτών. Σε συνεργασία με δασκάλους και καθηγητές, ειδικευμένα μέλη του Συλλόγου μαθαίνουν στα παιδιά, με ευχάριστο και κατανοητό τρόπο την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και τη χρησιμότητα της εφαρμογής του Κ.Ο.Κ.  Ο Σύλλογος παρέχει σε οικογένειες, όπου υπάρχουν θύματα από τροχαία ατυχήματα, ψυχολογική υποστήριξη με παιδοψυχολόγους (οι οποίοι στηρίζουν τα θύματα και τις οικογένειές τους), νομική υποστήριξη, φυσιοθεραπευτική υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αναλώσιμα είδη.
www.atiximata.gr

Λίγα λόγια για το Διονύση Τσακνή
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε στην Αθήνα οικονομικές επιστήμες και μουσική. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 1982 με τίτλο «H Mπαλάντα του ταξιδιώτη». Το 1984 κέρδισε το Α\’ βραβείο θεατρικής μουσικής στο Διαγωνισμό Θεάτρου Ιθάκης και το Β\’ βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Το επόμενο έτος κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο του μαζί με τη Σοφία Βόσσου με τίτλο «Καλή ακρόαση». Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δίσκοι «Τρίτο μάτι» το 1987, «Φταίνε τα τραγούδια» το 1989 και «Φώτα παρακαλώ» το 1990. Συνολικά έχει εκδώσει 27 δίσκους και 2 CD single, έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Ξεχωριστής σημασίας είναι η δωδεκάχρονη συνεργασία του με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Συνεργάστηκε επίσης με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Πάνο Κατσιμίχα, τον Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα και άλλους. Συνεργάστηκε, επίσης, με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος το 2000 του ανέθεσε την μελοποίηση εκ νέου του έργο του «Ο ήλιος και ο χρόνος». Στις αρχές του 2001 έθεσε σε κυκλοφορία το άλμπουμ με τίτλο «Παίζοντας με δυο ορχήστρες», το οποίο περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις έργων του από τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
www.tsaknis.gr

 
Λίγα λόγια για τους Domenica
Οι Domenica δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1994 και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο το 1999 με τίτλο «Άχρηστα ρολόγια». Η επόμενη κυκλοφορία έλαβε τον ενθουσιασμό του κοινού και τη θετική υποδοχή του το 2002 με τον τίτλο «Μέσα στη βουή του δρόμου». Το ομώνυμο τραγούδι έγινε επιτυχία και παίζεται στα ραδιόφωνα μέχρι σήμερα. Το Μάρτιο του 2004 κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο «Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους». Έχουν μελοποιήσει ποιήματα του Ναπολέων Λαπαθιώτη και του Μήτσου Παπανικολάου. Έχουν κερδίσει το βραβείο μουσικής Αρίων «Καλύτερο έντεχνο συγκρότημα» (2003), «Καλύτερος εναλλακτικός δίσκος» (2005), επίσης βραβείο «Καλύτερο rock videoclip» στα Mad Awards (2005). Το 2007 κυκλοφορεί ο τέταρτος δίσκος «Χίλιες φορές έτσι» και τον Οκτώβρη του 2009 ο πέμπτος δίσκος με τίτλο «Λήθη».
www.domenica.gr

Λίγα λόγια για τον Άγγελο Μουρβάτη
Βλέποντας πίσω στον χρόνο το 1998 βρίσκουμε τον καλλιτέχνη Άγγελο Μουρβάτη στην αρχή της καριέρας του με τον πρώτο του δίσκο «Ψυχή» ομώνυμο με το γκρoυπ που τον συνόδευε ανελλιπώς. Το 2000 κυκλοφορεί «Το παραμύθι της χαράς και της λύπης» ένας δίσκος που η νεολαία αγάπησε και τον αγκάλιασε για τις υπέροχες μουσικές που μας χάρισε, μετά από τρία χρόνια έρχεται το «Καλημέρα» και ξαφνιάζει το κοινό της ροκ, τόσο με τους ήχους του, όσο και με την συνεργασία με τον λογοτέχνη Θανάση Μουσόπουλο. Μετά το πέρασμα δύο χρόνων  μια καινούργια συνεργασία  του καλλιτέχνη με την δισκογραφική Encore τον οδηγεί στο «Never break a window inthe winter» ο κιθαριστικός δίσκος μπήκε και σε συλλογές στο εξωτερικό. Το 2007 δημιουργεί τους Cosmicray ένα αγγλόφωνο συγκρότημα με  τίτλο  album «Love is» έχοντας αλλάξει δισκογραφική, ανήκοντας πλέον στο δυναμικό της Plus Rec. Και το πιο θερμό μας καλοκαίρι έρχεται το 2010 αγκαλιάζοντας όλους τους ακροατές του Άγγελου Μουρβάτη με «Ένα φιλί», το νέο e-single κυκλοφόρησε για ακόμα μια φορά μέσα από την Plus Rec αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
www.mourvatis.gr

Λίγα λόγια για το Γιώργο Οικονόμου
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος των Αρσακείων Θεσσαλονίκης, αριστούχος απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, σπούδασε στο ΝΩΘ μουσική, με την οποία ασχολείται από μικρή ηλικία. Παράλληλα με την Αρχιτεκτονική ασχολείται με τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες. Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής από το 1997 έως σήμερα, με πάθος για τη μουσική και την επικοινωνία με το κοινό. Έχει εμφανιστεί σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, κ.ά. με την προσωπική του μπάντα GO BAND, που ακολουθεί τα βήματά του και τον υποστηρίζει μουσικά σε επίπεδο live εμφανίσεων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει και στις ακουστικές εμφανίσεις του, με τις οποίες έρχεται σε πιο άμεση επαφή με το κοινό και οι οποίες αποτελούν ένα είδος μουσικού πειραματισμού. Έχει γράψει επίσης μουσική για τον κινηματογράφο (Αφανείς Ήρωες – ντοκιμαντέρ). Η καλλιτεχνική αναζήτηση και η ανάγκη για επαφή με το κοινό τον θέτει σε συνεχή έκθεση σε αυτό μέσα από τις εμφανίσεις του, τις συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, μουσικά περιοδικά (έντυπα και διαδικτυακά), αλλά και τις προσωπικές σελίδες του στο διαδίκτυο.
www.giorgosoikonomou.gr