Οι Swingtime Quartet, θα βρεθούν στην «Καλή Αυλή» του πολυχώρου Citrus για μια ζωντανή εμφάνιση…

… το Σάββατο 11 Αυγούστου, στις 21.00.
 

Οι Swingtime Quartet είναι ένα μουσικό σχήμα που παίζει Swing μουσική, είδος το οποίο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία τη δεκαετία του 1930.

Η μουσική Swing απέκτησε ένα ιδιαίτερο χρώμα στην Ευρώπη μέσα από την ερμηνευτική ματιά τσιγγάνων μουσικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα παρακλάδι της Jazz, γνωστό ως Swing Manouche. Το είδος αυτό δημιούργησε μια παράδοση που επηρέασε τους περισσότερους σύγχρονους Jazz μουσικούς. Αντικαθιστώντας τα τύμπανα με ακουστικές κιθάρες και μένοντας πιστή στη χρήση ακουστικών παρά ηλεκτρικών οργάνων, η Gypsy Swing είναι μουσική ιδιαίτερα μελωδική, ρυθμική αλλά και διακριτική, χαρακτηριστικά που την καθιστούν εύληπτη και προσφιλή σε όλες τις ηλικίες και μουσικά γούστα.

Το μουσικό σχήμα Swingtime ξεκίνησε να παίζει το καλοκαίρι του 2008. Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Το ρεπερτόριο των Swingtime Quartet περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικές μελωδίες εκείνης της εποχής, οι οποίες ταξιδεύουν τον ακροατή στο Παρίσι της δεκαετίας του 30, κομμάτια από την τσιγγάνικη μουσική παράδοση, αλλά και διασκευές συνθέσεων από την ευρύτερη Jazz μουσική.

Οι Swingtime Quartet αποτελούνται από τους Στέργιο Λούστα (βιολί), Κώστα Λιάγκουρα, Αντώνη Αρφάνη (Ακουστικές κιθάρες) και Πέτρο Δαμιανίδη (κοντραμπάσσο). Ο επίσημος δικτυακός τόπος για να πάρετε μία γεύση αυτής της μουσικής είναι www.swingtime.gr .